Logo
Print this page

GREŠNI SARIĆ U LOZNICI NIJE ZAUSTAVIO POHOD METALCA KA PRVOJ TITULI! Featured

 1bkm m u  loznici 32  3 19

Borbeni derbi na Lagatoru doneo je 4 odlične borbe, samo 4 poena gostima iz Valjeva, a da ih ne bude REALNO OSAM pobrinuo se na prvom mestu Vladimir Sarić, večeras najverovatnije poslednji put u prilici  da sudi.

Loznica je pobedila 12:4.

Ima ambicije da pretekne Metalac do kraja šampionata, ali sada nema Jabučanina, da ne prekine meč posle napada trenera Loznice na pokojnog mu kolegu Vlašića u Valjevu. Kao i večeras, samo pre četvrt veka, baš u meču za titulu, zanimljvo je,  protiv baš ovog rivala.

Svesni su Lozničani  da su i pored 12:4 gubitnici, i traže majstoricu ko beba lažu.

Neće im pomoći opet kao nekada i večeras  faktor suđenja, jer Metalac je pokazao da i bez trećine tima, može  lagano da im  parira. Zato hrabro i mudro preko Kragujevca i Niša,  i dva meča u Valjevu sa beogradskim Radničkim i Vojvodinom, do titule šampiona Bokserske lige Srbije, bez obzira na sve unutrašnje i spoljne faktore što bi Loznicu da časte novom titulom!

U mečevima Janjića i Gavrilovića, njihovim rivalima Gurdijeljcu i Jankoviću sudija Sarić  je tendenciozno davao bod prednosti, bio ključni faktor za vođstvo Loznice od 4:0, umesto da početnu prednost imaju gosti iz Valjeva.

U (ne)spornim mečevima Aleksandar Knežević je dao  čak tri poene više Janjiću, a poen više  i pobedu  Gavriloviću, očigledno za klasu  boljim od Gurdieljca i Jankovića.

Preostala dvojica mladih sudija su  podlegla  pritisku. Ni u ringu ni za stolom nisu bile na visini zadatka. Bilo je  previše hrabro i riskantno gurnuti ih u vatru da sude meč u kome se odlučuje prvenstvo.

Na sreću nisu ga odlučili, sprečili su ih Damjan Grmuša i Milosav Savić kadri da pobede sve nevolje, Saviću je pukla arkada, pa je meč bodovan do prekida, 2:1 za Savića, uz  glas grešnog Sarića, kome se probudila savest sa zakašnjenjem. Povici sa tribina: "Lopovi, lopovi" pozdravili su pobedu Savića.

Lopovska priča je imala svoj epilog na startu.

Janjić je propisno ispropštao za glavu višeg  Gurdijeljca, "pendžetirajući" ga  u svom stilu od glave do pete, što je za Kneževiča bilo dovoljno za ubedljivih 30:27, ali su Sarić Živanović častili poraženog pobedom. Šta je trebalo da uradi Nemanja Gavrilović da bi pobedio Miloša Jankovića?Pred rvačkim naletima i rafalima prljavih udaraca u jednom trenutku spustio je ruke i prestao da pruža otpor. Primio je par udaraca u telo i lice pokazajući sudijama svoju dominaciju. Biće  da je baš to navelo Sarića i Miletića da preglasaju Kneževića.

Bez Ajetivića, Leke Markovića i adekvatnog rešenja i malerima sa poluteškašima, te povrede šake Miće Stankovića, više se nije moglo.

Za 10 dana je novo iskušenje. U Valjevo stižu "krstaši" za Crvenog krsta. Sudije kao u Loznici neće moći da brljaju, a Metalac pobedu pored sigurnih bodova u prve tri  borbe, mora tražiti nove bodove, preko nadamo se ponovo u dresu lidera sa Kolubare Ajetovića i Miće Stankovića, pod uslovom da Savić  i Marković ne saniraju povrede arkada.

Loznica je  stigla Metalac, obe ekipe imaju po pet pobeda, i isti medjusobni skor, po jednu pobedu identičnim rezultatom(12:4), ali  Valjevci su u suficitu za 8 poena.

I kako reče oficijelni spiker večeras "najbolji" su u problemu i situacija se zakomplikovala.

Evidentna nepoštena namera Sarića imaće za posledicu suspenziju. Miletić i Živanović su takođe na ledu, a jednom je pogrešio i Knežević previdevši čistu pobedu Savića. Žalba na prve dve borbe  danas će biti prosleđena u BSS, koji se oglasio očigledno pogrešnim saopštenjem da će o tituli odlučivati majstorica, budu li ekipe imale isti broj bodova.

Majstorice biti samo ako poen razlika i bodovi budu i istoj ravni.

I pod još jednim uslovom da sude sudije iz inostranstva! 

Sve to je slaba uteha brojnim Valjevcima večeras  na meču u Loznici. Umesto ohlađenog Valjevskog i šampionskog pečenja u Pričeviću gutali su gorke pilule Šumadinaca, zajedno sa bokserima, trenerima  i upravom Metalca posle 4:0 za Loznicu u  dilemi da li da nastavi ili da prekine  meč. Pobedio je zdrav razum i hladna glava. Đorđe Milanović i ekipa su pokazali karakter  pobednika. U najjatežem trenutku u sezoni sačuvali su zdrav razum i dostojanstvo. Gospodski su podneli nezaslužen poraz Metalca i još čvršče rešeni da nastave i uspešno završe šampionski pohod.

BOKSERSKA LIGA SRBIJE - VI KOLO - 

BK „LOZNICA“ LOZNICA - BK „METALAC“ VALJEVO 12:4

HALA „LAGATOR“, Loznica GLEDALCA 3.000

Br

CRVENI UGAO

kg

PLAVI UGAO

SUDIJSKA

REZULTAT

 

LOZNICA

METALAC

 

ODLUKA

 
 

SENIORI / ELITA (1979/2000)

     
 

(Runde 3×3 min / Prekid: 3kd u rundi, 7kd u meču)

     

1

GURDIJELJAC

56

JANJIĆ

2:1

        2

0

 
 

ERSAN

 

DUŠAN

       

2

JANKOVIĆ

60

GAVRILOVIĆ

2:1

        4

0

 
 

MILOŠ

 

NEMANJA

       

3

ŠAĆIRI

64

GRMUŠA

0:3

        4

2

 
 

SEBASTIJAN

 

DAMJAN

       

4

RADULOVIĆ

69

STANOJEVIĆ

3:0

        6

2

 
 

NOVAK

 

LAZAR

       

5

PANIĆ

75

SAVIĆ

2:1

        6

4

 
 

STEFAN

 

MILOSAV

       

6

POLETAN

81

HALAS

3:0

        8

4

 
 

SANDRO

 

ROBERT

       

7

PROKIĆ

91

ALEKSIĆ

3:0

      10

4

 
 

PETAR

 

SRĐAN

       

8

BABIĆ

+91

STANKOVIĆ

3:0

      12

4

 
 

VLADAN

 

MILUTIN

       

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.