Logo
Print this page

KO ĆE PRE DO TITULE ŽELJA ILI BOKSERI METALCA? Featured

1ZELJA U L ZC FŠansu da osvoje titulu, prvu u Kolubarskom okrugu u svetu sporta, imaju odbojkašice Železničara iz Lajkovca i bokseri Metalca.

Ukoliko pobede za dva dana domaćina Radnički  sa većom razlikom od rivala Loznice, koju očekuju usijani ring na Crvenom krstu i ekipa Radničkog Metalac će  pre poslednja dva meča, sa Vojvodinom je meč planiran za 1.maj.  i Naisusa u Nišu pre Đurđevdana, obezbediti prvu titulu u ekipnom sportu Valjevu, i Kolubarskom okrugu.  Šansu da ih i u foto finišu trke preteknu imaju odbojkašice Železničara iz Lajkovca dvostruke osvajačice nacionalnog Kupa.

U prvom meču finala plej – ofa Banka Poštanska štedionica Superlige 2018/2019. odbojkašice Jedinstva su sinoć u Staroj Pazovo posle dva sata i 22 minuta pobedile Železničar  sa 3:2, po setovima 21:25, 21:25, 25:21, 25:23 i 16:14.

Lajkovčanke su propustile veliku šansu za brejk na startu finala. Imale su vođstvo od 2:0, a zatim dozvolile domaćinu da poravna rezulat. U taj breku su u igri poen za poen  izdržale do 14:14, kada je Jedinstvo sa dva uzastopna poena stiglo do pobede i vođstva u seriji 1:0.

Šampion će biti ekipa koja zabeleži tri pobede.Druga utakmica finala će se odigrati u sredu, 24. aprila u Lajkovcu od 17.30 časova, a treća u subotu, 27. aprila od 18 časova u Staroj Pazovi.

VATERPOLISTI VALJEVA OSTAJU U TRCI ZA 7. MESTO U SUPER LIGI

U valjevskom svetu sporta pobeda vaterpolista Valjevo Gorenja. u Super ligi za plasman od 7. do 10.mesta, u meču 3.kola u Petnici je savladan  fenjeraš  Stari grad 6:4(3:1,1:1,1:2,1:0).Strelci su bili: Aičagi, Luka Gligorijević i Njegiovan po dva gola.  Vodeći Zemun Bosal je savladao Beograd 9:5 i sačuvao tri boda prednosti u odnosu na ekipu iz Valjeva.

RUKOMETAŠICE METALCA SLAVILE  I U LOZNICI

U izjednačenom meču Treće lige Centar pobeda rukometašica Metalca 2015 u Loznici 33:31(17:17), najfeksinije su bile Mirjana Obrenović sa 9, Jovana Cvetković sa 6, Marta Mosurović sa 5,odnosno i Dunja Despotović sa 4 gola. Predsednica Ana Gajić je još jednom uspešno nadomestila izostanak povređene Milice Đikić na golu.

CENTAR TROŠKA VALJEVSKOG SPORTA ĆE PRETEĆI I TREĆOJ LIGI ZAPAD

U svetu fudbala FK BK pobedio Jošanicu 2:1 u Parku Pećina, pa je luka spasa milju bliža. Valjevskom Centru troška broj 1 narodnih para, na ruku ide i pobeda Ubljana u Provu 2:1, poraz Loznice u Požegi (0:2) i remi u Ljuboviji: Drina- Proleter 1:1. Sa 28 bodova FK BK 2014 je trenutno 9-a, i ostane li neporažena u u 23.kolu u Mihajlovcu napraviće možda i ključni korak da pretekne u Trećoj ligi.

Zonaši po starom. Vodeći trio pobedio, valjevski Radnički Brezovicu(1:0), Želja Radjevca u Krupnju(1:0), a Mačva u Bogatiću Borca 2:1.

Divci ulaze u zonu sumraka, posle novog poraza, ovoga puta od Radničkog iz Klubaca 3:2. Lider proleća Spartak iz Ljiga pobedio komšije Ribnicu 1:0, Zadrugar u Lajkovcu Vrelo sport 4:0, dok je OFK Osečina poražena i 15-i put, ovoga puta od šabačkog Radničkog 0:2.

U Okružnoj ligi Kolubara Trlić isprašio Rubribrezu 3:0, značajna pobeda  lidera iz Dračića na Senjaku(2:1) protiv ZSKa, remi Iskre i Kolubare 2 (2:2) i Brdjanca i Tulara(0:0), kao i  overa nižeg ranga Tešnjara u Sovljaku(2:5) .

U Međuopštinskoj ligi Zapad lider Komanice bolji od Poleta iz Popučaka 2:1, a drugoplasirani Junior Novo naselje od Mladosti iz Latkoviča 2:0. Komaničani imaju dva boda više od Valjevaca, pa će odluka o prvaku najverovatnije pasti u 2.juna kada se sastaju dva provoplasirana tima u Komanicama.

 ŽENSKA ŠTAFETA I MIHAILO ILIĆ USPEŠNI  NA PLIVAČKOM MITINGU U KRAGUJEVCU

Na "Pirat kupu", u Kragujevcu plivački klub "Valis" je predstavljalo 13 plivača, a ženska štafeta u sastavu: Jana Mitrović, Mina Nikolić, Andrijana Marić i Sofija Prostran je bila najbolje u svojoj kategoriji u disciplini 4X50m slobodno.
Najuspešniji plivač "Valisa"  je bio Mihailo Ilić sa osvojene dve medalje i to srebrne u disciplini 50m prsno (49.08) i u disciplini 50m leđno (51.88).
Dobre nastupe i popravljanje ličnih rekorda su imali i: Ilija Kovačević, Ognjen Novaković, Ognjen Pavlović, Uroš Paramentić, Dušan Radivojević, Nemanja Pavlović, Lazar i Luka Vukosavljević.

ČETIRI MEDALJE ZA KARATE KLUB 014 NA "ZLATNOM POJASU" U ČAČKU

 

Na 48 po redu Zlatnom pojasu karate turniru u Čačku u konkurenciji većeg broja klubova iz Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Republike Srpske, i Bugarske, KK 014 iz Valjeva  je osvojio 4 odličja.

 

Srebro su osvojile u kategoriji nada: Andrea Krstić i pionirke Ivana Matić i Tamara Dražić, a Ana Ana Živanović je bila treća.

ATLETIČARI  VAK-A  ODLIČNI U SREMSKOJ MITROVICI

Na atletskom mitingu prijateljstva u Sremskoj Mitrovici mali atletičari Valjevskog atletskog kluba su osvojili 4 medalje.

Milan Marković(U-13) je na 800 metara bio drugi, kao i Dimitrije Gajić(U-11) na 60m. Matiija Ristić(U-9 ) je bio treći na 300m, a četvrti na 60m. Bronzu je osvojio i Dimitrije Gajić na 300 m,a Lazar Andrić(U-11) je bio 5. na 60 m

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.