Menu

zaglavlje

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

ZORAN BALJAK SE VOLI I POŠTUJE

    Drugi po ...

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI ZA DOBROBIT BUDUĆNOSTI DECE SRBIJE

SEOSKE SPORTSKE IGRE VALJA NEGOVATI…

foto fb Posle završne ne...

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRESU NEUROLOGA U OSLU

PREZENTACIJA DR MIRKOVIĆA NA KONGRE…

Načelnik neurologije u Op...

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI" NA VALJEVSKI NAČIN

"DIMITRIJE PANTIĆ I ŠOJIĆI…

"Pravila igre" Gradske ...

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZORAN BALJAK"

DANAS U VALJEVU MEMORIJAL "ZOR…

Zahvaljući momcima sa s...

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ, MAĐARSKA ŠAMPION

SRBIJA SAMO PETA NA EP U BUGARSKOJ,…

Foto: waterpoloserbia.o...

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SPLITU, A VALJEVO JOŠ OKLEVA

OK SRBIJANKA 014 NA FINALU SIM U SP…

  foto sim srbija&n...

MLADI SRBI  BEZ MEDALJE NA EP U VATERPOLU

MLADI SRBI BEZ MEDALJE NA EP U VAT…

foto VSS Na Evropskom ša...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

ZA KOGA DO 2021. U SRBIJI GRADI I REKONSTRUIŠE 9 FUDBALSKIH STADIONA? Featured

 

1park pecina stadion

Nekada specijalista za izborne prognoze i rezultate u Srbiji sada direktor vladine Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je za Večernje Novosti da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgradjeno šest novih fudbalskih stadiona a tri će biti rekonstruisana, za ukupno 164 miliona evra.

Blagojević tvrdi da će pošto stari budu srušeni, nove stadione dobiti Subotica, Loznica, Zaječar, Kraljevo, Leskovac i Vranje, a postojeće u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu čeka rekonstrukcija.

Naravno, Valjeva, nekada 7 milja fudbalski ispred Loznice, Zaječara, Kraljeva, Leskovca i Vranja nema ni i naznakama. Da li je to posledica burazersko - kumovske politike poslednjih 6-7godina, ili namera aktuelne  vlasti, da još više unazadi u svakom pogledu fudbalski devastiran i uništen klub, nekada "Staru damu" iz Parka Pećina, sada sa takođe uređenim FK Krušik, pretvoren u mutanta FK BK 2014, vama ostavljamo da zaključite.

1STADION KRUSIK

„Šest novih stadiona će imati po 8.000 mesta a tri stadiona planirana za rekonstrukciju do 20.000 mesta“, tvrdi Blagojević,a kaže da je procena da će cena izgradnje šest novih stadiona biti oko 1.500 evra po jednom mestu.

„U većini evropskih zemalja uobičajena cena pri izgradnji stadiona iznosi oko 3.000 evra po jednom mestu dok neki od najmodernijih stadiona u svetu koštaju i do 10.000 evra po mestu“, kaže Blagojević, ističe da su u planu i rekonstrukcija stadiona Crvene zvezde i Partizana ali da oni nisu u nadležnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Pored već najavljene izgradnje novog Nacionalnog stadiona u Surčinu, koji će imati 65.000 mesta, država Srbija će se  ozbiljno  posvetiti modernijem izgledu devet pomenutih i dodatnoj rekonstrukciji objekata na kojima igraju Partizan i Crvena zvezda.

Pošto je Srbija sa Bugarskom, Grčkom i Rumunijom već odlučila da podnese kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Svetskog prvenstva 2030. godine, novoizgrađeni ili rekonstruisani stadioni bi, sa pratećom saobraćajnom i hotelskom infrastrukturom, bili glavna preporuka za izlaz na najveću fudbalsku scenu.

 

Računica je jasna, 164 miliona evra će biti vrednost ove infrastrukturne investicije.

Postavlja se samo jedno pitanje kome treba stadion od 8.000 ili 20.000 mesta u Srbiji, kad se prosek gledalaca meri na par 100-tina,  a tek ponekad, kad dodju Partizan i Zvezda sa po kojom hiljadom prisutnih. Poslednji derbi u Beogradu jedva da je pratilo nešto više od 10-ak hiljada gledalaca.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas