Logo
Print this page

ŠAMPIONI DRŽAVE SEDAM SVETLOSNIH GODINA ISPRED SVIH! Featured

 

1 valis u nisu

Minulog vikenda održana   sva događanja u svetu sporta  zasenila je titula u Bokserskoj ligi Srbije BK Metalac osvojena posle trujumfa u Nišu 16:0 protiv Naisusa.

Državno prvenstvo u streljaštvu stanadanom vazdušnom puškom je donelo nove prvake i svim kategorijama  SK Valjevo 1880 se pokazao kao izuzetno uspešan domaćin, a imao je i najviše učesnika 37.

 U svetu vaterpola VK Valjevo potopljen i od  Beograda( 6:7) i završava takmičenje na predposlednjem mestu u utešnoj grupi Super lige Srbije, sa istim brojem  bodova kao i Beograd(6), odnosno samo dve pobede.Pobednik je Zemun Bosal.

Generacija U-16 VK Valis bez finalnog  za šampinat države u Nišu. Posle poraza od Rasine(8:9) i Radničkog   iz Kragujevca(6:10)  pobede protiv Niasa(15:10) u Nišu je bila dovoljna samo za treće mesto na polufinalnom turniru. Neuspeh boli, ali je ogromno  iskustvo i opomena da uvek u bazenu pružati ne 100 posto, već 200 posto, kako bi se stiglo do cilja.

Klinci U-12 VK Valjevo drugi u Šapcu i idu u finale, a starija generacija U-17 istog kluba bez nastupa u Kruševcu,  na polufInae. Razlog je jednostavan. Roditelji nisu želeli da plate , kako nezvanično saznajemo 100 evra, za učešće svoje dece na turniru!?

I konačno vest iz sveta košarke. KK Metalac je isplatio dve, od 2,5  zaostale zarade igračima iz minule sezone. Kako je novac obezbeđen ako se zna da od Grada do "juče" KK Metalac nije mogao da dobije ni jedan jedini dinar, zbog finansijskog prekršaja u 2018. godini, nadamo se da ćemo uskoro moći da obavestimo.

Možda se problem oko finansiranja kluba  rešava  i na i ovaj način. Prenosimo vam poziv postavljen na  društvenim mrežama  izvesnog Đorđa Markovića.

1fb kkm

Rukometaši Metalca posle poraza u Valjevu od Smedereva(21:24), pobedili Rakovicu u gostima 29:28, i Metalpostik 2 pred svojim navijačima 3426 za visoko treće mesto u Prvoj ligi Centar sa 25 bodova. Rukmetašice izgubile u istom rangu od lidera Beograda u prestonici 30:31 i pokazale da nisu zaboravile da igraju rukomet. Ipak za plasman u viši rang šansu će morati da potraže u narednoj sezoni.

U svetu fudbala ništa novo.

FK BK 2014 je  iskoristio prvu meč loptu i pobedio Drinu 1:0, a narednog vikenda ima šansu da obezbedi opstanak  u Trećoj ligi Zapad. Potrebno je još samo da pobedi Provo i opstanak je zagarantovan, a  za 99 posto Valjevaca u nedoumici otkrićemo tajnu,  gde je Provo. U Komšiliku, u pitanju je selo kod Šapca. Devetom pobedom u sezoni  klub sa nadpredsednikom i štetočinom i parazitom nevišenim luzerom opravdaće polovinu od 16 miliona, niko živi ne zna po kom kriterijumu dodeljenih mu  narodnih para.

U zoni Kolubare i Podrinja(KOMA) nastavlja se mrtva trka mesto u Trećoj ligi Zapad. Želja je u Lajkovcu bio bolji od Radničkog 3:2, a Mačva 1905 je slavila u Brezovici 4:2.Spartak, Ribnica i Vrelo su bili najubedljiviji, a za senzaciju se pobrinula OFK Osečina prvom pobedom ovog proleća  2:0, protiv definitivno na korak do "zone sumraka" OFK Divci.

U Okružnoj ligi Kolubara lider Mladost je savladao Kolubaru2 1:0, i praktično overio plasman u zonu, pošto se Rubribreza spotakla u Banjanima(2:3) i 4 kola pre kraja zaostaje 10 bodova za vodećim. OFK Brđanac se posle pobeda u Sovljaku 2:1, pridružio Kolubari2, i ZSK-u boljim od Ribnikara 3:1,na deobi trećeg mesta(44 boda). Tešnjar je  i na Ubu dobio po turu, Rdani je slavio 5:3. dok je Iskru Pepeljevac počistio u Bukovici 6:3.

U Međuopstinskoj ligi Zapad kiks Juniora  Novo Naselje u Žabarima(1:1) iskoristile Komanice i ponovo su samo na bod zaostatka iza lidera. Popučanci su "odrali" Mladost(VK) 9:0, a nešto "nežniji"  su bili "Stari drugari" u Kadinoj Luci isprativši Jadar 2013 sa pola tuceta u mreži.

ada zaosra   

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.