Logo
Print this page

TRI TITULE I DVA NACIONALNA KUPA ZA ČETIRI VALJEVSKE EVROPSKE ODBOJKAŠKE DIVE Featured

1KAN PEHAR

Kvartet Valjevki obeležio je evropski svet odbojke i ovog maja sa  tri titule nacionalnog šampiona, Fransuske, Rumunije i Srbije i dva Kupa Srbije i Rumunije.

Kan je posle tri godine ponovo šampion Francuske. Svoj pečat na novu 21, titulu stavile su i Valjevke Ljilja Ranković i Tanja Grbić-Krakoski, prošle godine u dresu Kana osvajači 23. Kupa Francuske.

1kan tanja i lj

Do nove 21. tule Kan je stigao odličnim igrama tokom sezone, a  potom još boljim za plej ofu. Redom su padali Sent Rafael, Le Kanet, i konačno Nant  u finalu plej ofa.

1kan tanja

"Trofej smo posle tri godine vratile na Azurnu obalu, gde mu je i mesto. Bila je ovo izuzeteno teška sezona,  obeležena usponima i padovima ekipe. Dve utakmice nedeljno, u francuskom šampionatu i Ligi šampiona trebalo je izneti. Kruna je u Kanu, presrećna sam, jer ovo mi je drugi trofej šampiona Francuske. Posle San Rafeale osvojila sam i titulu sa Kanom za krunu karijere" ,  kaže za naš portal Tanja Grbić. Krakovska, tehničar Kana i naredne sezone u dresu šampiona.

Ljilja Ranković je imala peh da  u polufinalu povredi zglob, pa je protiv Nanta bodrila drugarice sa klupe, ali je kao i Tanja presrećna zbog novog trofeja.

1kan ljilja"Peh sa povredom zgloba, kada je jedna igračica iz protivničke ekipe prešla u naše polje, a ja nezgodno doskočila na njenu nogu me je izbacila iz finala. Ali i to  je sastavni deo sporta. Titula leči sve, pa i moj povređeni zglob. Sreća zbog osvojenog šampionata Francuske je neizmerna, a posebno što su i dve Valjevke  postale deo istorije Kana. Radujemo se Tanja i ja i zbog nove titule Ana Lazarević sada u Rumuniji, a posebno smo srećne zbog trofeja Kupa i šampiona Srbije Maje Savić  u dresu lajkovačkog Železničara. Potrudićemo se da u našem Valjevu dostojno obeležimo četiri velika trofeja", poručuje Ljilja Ranković.

1TANJA I LJ 00

Sezona iz snova za četiri dive valjevske ženske odbojke je krunisana večeras. Ana Lazarević je posle krune u šampionatu Rumunje večeras je osvojila sa Albom iz Blaža i Kup Rumunije. Kolonija Sprkinja predvođena Anom i trenerom Darkom Zakočom, finalasitkinje su Kupa CEV, a u finalu Kupa večeras su pobedile  CSM iz Trgovišta 3:1.1ana kup r

1ANA L SAM RUM

Seriju trofeja 2. maja je je započela Maja Savić junakinja na putu do istorijske titule lajkovačkog Želje, i to posle drugog za redom osvojenog Kupa Srbije.

1js maja

Ana Lazarević je nastavila sa peharom šampiona i večeras Kupom Rumunije,  a na najlepši način sezonu su  okončale na Azurnoj obali Tanja Grbić i Ljilja Ranković  21.šampionskom šampionskom zvezdicom najtrofejnijeg kluba Francuske.

 

Poželimo našim Valjevkama dobro zdravlje sportsku sreću, pre svega čestitke na uspesima,  sa željom da u narednoj sezoni  budu još uspešnije.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.