Logo
Print this page

ŠAMPION METALCA SAVIĆ U 14 SATI OTVARA EVROPSKE IGRE, STIŽE I VUČIĆ Featured

   1ep-bokseri srbFoto OKS

U prestonici Belorusije, u Minsku večeras u 20 sati svečano će biti otvorene druge Evropske igre. Prvi od srpskih sportista nastupa Milosav Savić, bokser i kapiten valjevskog Metalca.

Milosav Savić će u ring danas u 14 sati, a rival će mu biti vicešamion Evrope, reprezentativac Gruzije.

ep milosav savic epfoto OKS

Sutra Damjana Grmušu čeka  šampion Turske, a Nemanju Gavrilovića  reprezentativac Francuske. Dušan Janjić boksuje sa  šampionom Ukrajine u nedelju.

ep nemanja gavrilovic ep

damjan grmuša plavi

1dusan janjić epfoto OKS

Olimpijski plamen i protokol letnjih ili zimskih olimpijskih igara sa oko 4.000 sportista i 8.000 volontera  biće deo velikog događaja do 30. juna.

Bokseri Metalca ističu da su odlilčno pripremljeni, i  spremno očekuju najveće takmičenje od kako se bave boksom. Obećavaju da će se boriti i izboriti za što bolji plasman. Ne treba posebno isticati da je želja svih medalja.

Evropski olimpijski komitet je organizovao prve Evropske igre u Bakuu 2015, i tada je tim Srbije osvojio ukupno 15 medalja (osam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane).

Našoj delegaciji već nekoliko dana u Minsku sa predsednikom OKS Božidar Maljkovićem, danas će se pridružiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Belorusiji Srbiju predstavlja 66 sportista u 12 sportova (boks, , basket "tri na tri" u muškoj i ženskoj konkurenciji, biciklizam, džudo, kajak, karate, rvanje, sambo, stoni tenis, badminton, streljaštvo i streličarstvo). Na ceremoniji svečanog otvaranja zastavu Srbije nosiće naš basketaš Marko Ždero.

Bokserima i džudistima Evropske igre biće i  zvanično Evropsko prvenstvo. Na Evropskim igrama turnir u stonom tenisu biće kvalifikacionog karaktera za OI u Tokiju.

Glavne nade našeg tima su strelci Damir Mikec, Andrea Arsković, Zorana Arunović, džudisti Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj, kajakašice Milica Starović i Nikolina Moldovan, kao i mnogi drugi među 66 srpskih sportista.

Druge Evropske igre zvanično će otvoriti predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.