Logo
Print this page

OTVORENE EVROPSKE IGRE U MINSKU, SAVIĆ IZGUBIO Featured

ep milosav savic ep

U prestonici Belorusije, u Minsku sinoć su na stadionu Dinamo pred više od 20.000 gledalca svečano otvorene druge Evropske igre. Srpski sportisti zabeleželi prve pobede, a kapiten, valjevskog Metalca Milosav Savić poražen od vicešampiona Evrope, reprezentativca Gruzije na poene.

Svečanom otvaranju na stadionu Dinamo prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u društvu predsedavajućeg predsedništva BiH Milorada Dodika, i srpskog ministra omladine i sporta Vanje Udovičića. Srbiju će u Minsku predstavljai 66 sportista, u 12 sportova, a zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja nosio je basketaš Marko Ždero.

Na startu basketaši su ubedljivo savladali Andoru 22:8, a danas se očekuju Poljska(15,00) i Rumunija(17,15). Sistem je takav da po dve najbolje selekcije iz četriri grupe idu u četvrtfinale. Ženska basket reprezentaciji Srbije je poražena od Rusije sa 15:9, a danas je čekaju okršaji  sa Italijom/16,15) i Belorusijom(18,05).

Streličar Ognjen Nedeljković ostvario je novi državni rekord rezultatom 708 krugova u kvalifikacijama discipline „compaund“ ili složeni luk. Nedeljković je bio prvi u kvalifikacijama, u 1/8 finala 23. juna, susrešće se sa Portugalcem Pereira Batistom 16-im u kvalifikacijama.

Bokseri Veljko Gligorijević (do 56kg) i Milosav Savić (do 75kg) poraženi su na startu izuzetno jakog turnira. Kako nam je rekao kapiten Metalca Milosav Savić rival iz Gruzije je bio bolji i zasluženo je pobedio

"Pogodio sam ga nekoliko puta, ali je stoički podneo, i u ukupnom zbiru poena vicešampion Evrope pobedio je jednoglasnom odlukom sudija" rekao nam je Savić.

Bosanskohercegovački bokser Džemal Bošnjak je drastično oštećen U kategoriji do 91 kilograma bio je bolji od hrvatskog boksera Toni Filipija, čak je Hrvat leteo i na pod, ali su sudije odlukom 3:2 pobedu poklonile Hrvatu.

U današnjem programu od 14 sati Damjana Grmušu čeka  šampion Turske, a Nemanju Gavrilovića  reprezentativac Francuske. Dušan Janjić boksuje sa  šampionom Ukrajine u nedelju

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.