Logo
Print this page

SRBI JAČI OD POTOPA I HRVATA ZA 12.SVETSKU LIGU I VIZU ZA TOKIO Featured

srb hrv svetskla liga 12Foto: Starsport©

Sjajni Hrvati, olujno nevreme, tropski pljusak, bukvalno mrak na Tašu,  nisu zaustavili Srbiju da povrati tron najbolje selekcije na planeti i po 12. put postane pobednik Svetske lige. Srbija je overila vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Nakon1: Srbija je povela 6:4, a na kraju je uspela da 9:10 pretvori u 12:11 i po 12. put osvoji Svetsku ligu.

Posle 1:4 Mandić, Mitrović i Filipović su pogađali za prvo izjednačenje na 4:4 sredinom druge četvrtine, a seriju do 5:0 nastavili Prlainović i Mandić za 6:4. Sledi serija Hrvata od 3:0 a Vukićević na drugoj strani briljira i postaje ključni igrač "barakuda".

U trećem kvartalu, u  igri živaca i mnogo grešaka na obe strane,  Hrvati su  uspešniji i golom Fatovića opet vode 7:6. Vođstvo ne  ispuštaju  do 9:9 kada Mandić šraubom konačno vraća Srbiju u pobednički  ritam.

Žestok pljusak, munje i gromovi  najavljuju rasplet u polumraku Taša.

Gledoci u uslovima i ambijentu sličnom akterima finala u bazenu  žestoko pojačavaju ritam i nose srpski tim. Valjda je nervoza uzela maha i na tribinama pa se moglo čuti, nedolično skandiranje  upućeno "barakudama".

Kada je bilo najvažnije sledi šou tajm Filipovića.

Fića igra kapitenski i do kraja i postiže sva tri gola.

Na 10:9  "izmislio" je gol, sledi "raketa" za prednost Srbije. Vukičević 20 sekundi pre kraja vraća nadu Hrvatima,a u napadu odluke Srbija dobija peterac.Joković pravi mali performans na golu  ne bi li sa saigračima zbunio nezbunjivog.

Sledi hladnokrvna i egzekucija Filipovića za pobedu od 12:11, i overu plasmana na OI u Tokio 2020. godine.

U srpskom taboru su bili ljuti na "barakude" jer su stopirali promenu termina polufinala da počne kasnije kako bi bilo više publike. FINA bila saglasna ako vodstvo hrvatske reprezentacije je bilo protiv zahtevajući strogo poštovanje pravila FINA-e koja nalažu da od polufinala nema povlastica za domaćinu i biranja termina.

Čelnica FINA danas su sa organizatorima konsultovali meteorologe, i ostali su pri ranije predviđenom terminu fnala, umesto da za 1 sat pomere satnicu utakmica poslednjeg dana turnira.

Na sreću uz gromove sa neba, tropski pljusak sve se srećno završilo po domaćina. Srbija je na tronu, Hrvatska je druga, a Australija je pobedom protiv Španije 11:10 izborila bronzu. Slede Kazahstan, Kanada, Mađarska i Japan.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.