Logo
Print this page

ZENITU "VAJLD KARD" EVROLIGE, PARTIZAN U EVROKUPU Featured

Novica-Velickovic

foto KSS

Pobeda u 4. utakmici finala plej ofa SLS, pa  poklonjena titula poraženom rivalu bila je uvod u novi poraz najboljeg kluba u u istoriji klupske košarke na prostorima Srbije. Partizan je uoči Vidovdana izgubio unapred izgubljenu bitku.

U Barseloni 27.juna Bord Evrolige je dodelio specijalnu pozivnicu za nastup u sezoni 2019/2020 Zenitu iz Sankt Peterburga.

Partizan je u svim parametrima iznad ruskog kluba, ali je presudio sponzor Gasprom, pa su  Đordi Bertomeua i društvo pozvali Zenit.1pfc k

foto SARA LU

Najtrofejniji srpski klub treću godinu zaredom igraće u Evrokupu što je u ovom trenutku i realno bolja opcija.

Partizan će imati prostora da igra rasterećenije ABA ligu, sa jasnim ciljem da je osvoji. Crno beli su već lider Evrokupa po jednom vrlo bitnom paramateru. Publika će rušiti rekorde gledanosti u ovom takmičenju, a atmosfere na utakmicama Partizana nema nigde u Evropi i doprineće ostvarenju planiranog cilja.

Ostaje da Trinkijeri i Lončar pogode igrače, pošto se pozdrave sa mnogima iz protekle sezone.

1trinki i mijailo

Posao odgovoran, težak i nezahvalan, ali sa sigurnim finansijama, podrškom sponzora i reprogramom dugovanja otvara  mogućnost da Partizan stvori respeketibilan evropski tim, moćan da se bori i osvoji Evrokup i na taj način obezbedi igranje u Evroligi 2020. godine.1pfc t

U Evroligi će u sezoni 2019/2020 igrati: Baskonija, Barselona, Real Madrid i Valensija (Španija), Olimpijakos i Panatinaikos (Grčka), CSKA i Himki (Rusija), Anadolu Efes i Fenerbahče (Turska), Alba i Bajern (Nemačka), Makabi Tel Aviv (Izrael), Armani Milano (Italija), Žalgiris (Litvanija), ASVEL (Francuska) i Crvena zvezda Beograd već u fazi renoviranja tima i dovođenja pojačanja. Danas je objavljeno novo ime u rosteru crveno belih. Derik Braun(31) levoruku šuter, igra na pozicijama 4 i 5. Lazić, Beron Čović i Simanić ostaju, a tek sledi akcija dovođenja još boljih igrača.

Evroliga startuje 3. oktobra, a završava se 24. maja u Atini finalnom utakmicom fajnal-fora.

 

Evrokup će igrati 26 timova. ABA liga bi u Evrokupu mogla da ima maksimalno tri učesnika učesnika, pored Partizana, tu su Cedevita Olimpija i Budućnost. Ukupno 13 zemalja imaće svog predstavnika u ovom takmičenju sledeće sezone, ukupno četiri bivša šampiona Evrope, računajući i srpski tim. Grčka nakon tri sezone ponovo ima tim u Evrokupu, reč je o finalisti plej-ofa, ekipi Promiteas. Izrael će predstavljati Makabi Rišon, nakon jedne sezone bez učesnika iz ove zemlje.

Učesnici Evrokupa su: Monaco, Gdynia,  Budućnost, Cedevita, Olimpija, Darussafaka, Badalona, Trento, Oldenburg,Galatasaray, Brescia. Limoges, Lokomotiv Kuban, Rishon, LeZion, Andorra, Nanterre 92, Promitheas, Ulm, Rytas Vilnius, Virtus Bologna, Tofas. Umana Reyer, Unicaja, UNICS i PARTIZAN.1pfc saraSARA LU

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.