Logo
Print this page

VALJEVAC DR MARKO OGNJENOVIĆ ZA BOLJU BUDUĆNOST SRPSKOG ZDRAVSTVA Featured

DR MFOTOFB U akciji Vlade Srbije zapošljavanja najboljih studenata i učenika i medicinskih škola u Srbiji najbolji su dobili  ugovore. Jedan od najboljih je dr Marko Ognjenović jedan od 102 diplomca medicinskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.

Na svečanosti u “Palati Srbija” najboljim diplomcima uručeni su ugovori o radu.

Sa svečanosti je upućena poruka  da država veruje u njih i daje im šansu da napreduju i unaprede zdravstvo u Srbiji.

Dr Marko Ognjenović nema dilemu, radiće u Opštoj bolnici Valjevo jer vezan je za svoj grad, za porodicu i prijatelje, a drugi razlog je okrućenje svojih sugrađanja.

Markov prosek je 9,73 na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Usvršavaće svoja znanja u hirurgiji.

” Odgovornost, posvećenost pacijentima i stalno usavršavanje. Jednom rečju, izazov. Opredelio sam se za Opštu hirurgiju,poceo sam da radim i u kao anesteziolog i gastroenterolog “, kaže mladi lekar,ističući posebno dugu tradiciju i istoriju valjevske medicinske ustanove

”U  Opštoj bolnici Valjevo, svečana sala nosi ime „Dr Jovan Mijušković“, čoveka koji je prvi uradio čuveni šav na srčanom mišiću i postao deo istoriju svetske medicine. Valjevska bolnica je prepoznatljiva po brojnim generacijama lekara i zdravstvenih radnika. Tradicija i kvalitet su doneli mladima mogućnost nadgradnje znanja na brojnim klinikama i institutima u Beogradu. Sa Medicinskim fakultetom imamo jednu šansu da se usavršavamo i da napredujemo u svom poslu ", nema dilemu dr Marko Ognjenović, budući specijalista i nema dileme vrhinski hirug.

Marko Ognjenović smatra da je projekat Ministarstva zdravlja i Vlade Republike Srbije svakako korak napred, izuzetno bitan na putu za mlade stručnjake, lekare, sestre i uopšte perspektivne ljude u Srbiji. Ognjenovićeva poruka je da svako treba da prati svoje želje i da nikada ne odustaje od zacrtanih ciljeva, i da volite svoj posao i ljude.

Na svečanoj dodeli u Palati Srbija uz dr Marka Ognjenovića prisustvovao je i zamenik direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Milosavljević.

” Čestitam mladom kolegi na izuzetnom uspehu na studijama, a lično smatram da je velika čast dobiti ugovor o radu od predsednika države. Projekat Ministarstva zdravlja je poseban jer pruža podršku mladima i pokazuje da država prepoznaje uspešne mlade ljdue i brine o njima. Ovaj vid zapošljavanja obezbeđuje da najuspešniji budu nagrađeni i da su u budućnosti stub našeg zdravstva i države Srbije “, kaže dr Zoran Milosavljević.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.