Logo
Print this page

VIDOVDAN PRAZNIK MUDROSTI SNAGE I VOLJE DA LJUDSKOST NADJAČA ZLO Featured

 

1VIDOVDAN FOTO VIKIPEDIAfoto Vikipedia"

"NEKA BUDE ŠTO BITI NE MOŽE, NEKA TRAJE BORBA NEPRESTANA" reči su Njegoša, čoveka blistavog uma, poglavara srpskog naroda, u svakom vremenu aktuelne.

Na muci se poznaju junaci, u borbi protiv zla što stiže od neljudi i sve bi  pred sobom da razori.

U tom kontekstu i Vidovdanske istine su pred nama.

Valja krenuti od ženske ćudi, jer žena je moćna da uradi i nemoguće da učini da ostvari zacrtani cilj.

Srbija je domaćin Evropskog prvenstva u košarci.

FIBA  je Srbiji "otkinula" u promotivnom svom sportu Kosovo i Metohiju.

Samo za dve večeri laž i pogan što bi neko da nametne potrle su pobedama i plasmanom u osminu finala EP srpske košarkaške heroine, što im se  finale ameši ako se pre ne ispreči najbolji, Španija.

Predvođenje kraljicom Jelenom Bruks Milovanović i najboljim tandemom  na šampionatu Anom i Sonjom, Srpkinje su zabeležile dve velike pobede za svoj narod i sebe, ali i legende sveta košarke što se preseliše uoči Vodovdana u većnost, Žarka Varajića i Vukicu Mitić

U grupi "smrti" preksinoć su pobedile Belorusije(55:53) i na Vidovdan Rusiju(77:63). Bez obzira na ishod nedeljne utakmice sa Belgijom, već su u Beogradu na putu ka novoj medalji na EP.

Heroj Srbije, kapiten reprezentacije Jelena Bruks Milovanović, osvajačica zlatne medalje na EP u Budimpešti 2015. godine i bronzane na Olimpijskim igrama u Riju 2016. nakon samo tri meseca od kako je postala majka predvodi sa sinom Srbiju. Sa sinom se pripremala i pokazala odmah na startu šampionata u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu koliko joj znači dres reprezentacije.

jelnam m bruks

Srbija sa Jelenom, Anom, Sonjom, Nevenom, Dajanom, Nikolinom..... i naravno Marinom ne treba da brine jer radosti tek slede. A i da se zna koliko je istinita misao Njegoševa: "Ćud je ženska smiješna rabota...da učini što joj srce žudi".

Ana-Dabovic-Jelena-Bruks-Sonja-Petrovic                                  foto FIBA           Lepo je kad se lepe stvari dešavaju baš na Vidovdan!

A danas u konačno Gradu šampiona je praznik je pred nama dan boksa, i to na otvorenom, na Studentu od 17 sati. 1ljuba vrafoto BSS

BK Metalac i BSS biće domaćini budućim asovima ringa. Skoro 50 momaka, a biće i devojaka, već su stigli u naš grad da na sve prepoznatljivijem i važnijem turniru "Ljuba vrapče" pokažu svoj talenat i veštinu u sportu rezerevisanom za hrabre, mudre i momke i devojke, spartanske krvi pobednika.

I pored svih pogrešnih i kontraprodukrivnih poteza izazavnih   politikom onih što daju sebi za pravo da promovišu i podržavaju gubitnike, neznalice, sitne profitere, zlo i pošast, valja samo reći: "Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka".

A časnima naklon do zemlje i svo poštovanje ovog sveta.

Za Valjevo, Valjevke i Valjevce to su već zaboravljeni Mladen što uzdiže uništeni Krušik, Kinezi i Italijani što sa Gorenjem i Valijem hrane kao i Krušik Valjevke i Valjevce i ne samo njih.

Naklon za košarkaškog čarobnjka Miloša, što voli svoje  Valjevo i gradi Grad sporta na Divčibarama,  a Grad Valjevo konačno nešto dobro u sivilu loših poteza, hvala bogu  prepozna i podrža na najbolji mogući način.

Konačno sve pohvale i za tvorca bokserskog šampiona Srbije  Metalca, "malog" Đorđa što sa saradnicima i Spartancima poput sebe gubitaša Vodovod izdiže od 2016, do danas, da bude  ponos Grada Valjeva, promocijom pravih vrednosti u  pravo vreme.

I da se zna i ne zaboravi. Za  Vidovdan osta da traje  bruku fudbalska, a prete nove i još gore i pogubnije.

I zato na kraju poruka svima  što bi da ruže i ruše sve što je  brend  Valjeva  "Ničija do zore "

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.