Logo
Print this page

DVE TITULE TARE ČULIĆ U DRESU SPUTNJIKA Featured

1TARA 19 HRONOMETARFOTO FB

U organizaciji Biciklističkog saveza Srbije poslednjeg vikenda juna vožene su dve trke, prvenstvo Srbije – Hronometar 2019. u Erdeviku i u nedelju prvenstvo - drumska trka u Beranovcu kod Kraljeva.

TARA ČULIĆ u dresu BK Sputnjik koji vodi Zoran Jelić eks šampion Jugoslavije, je pobedila u obe trke i osvojila dve titule!

BK Sputnjik je zahvaljujući ovoletošnjem pojačanju Tari Čulić, mlađoj poletarki dobilo prvaka u vožnji hronomatar i u drumskoj vožnji. Bogdan Aneglovski je bio treći u Kraljevu a u Eredviku četvti.1SPUTNIKOVCIfoto fb

Porodična manufakura Ratković nije učestvovalo u Eredviku, a u Kraljevu posle naporne  vožnje kombijem ekipa “Vila Gala” je dobacila samo do jednog odličja. Zoja Ratković je bila druga u  konkurenciji mlađih poletarki u drumskoj trci u Kraljevu. Gala Ratković je bila 4, a Nika peta, dok je Milorad Ratković trenutno okupiran vaterpolom i sa svojim saigračima iz VK Valjevo trenira na kampu u Utjehi

Razlog slabijih rezulatata "Vila Gale" je jednostavan, dugo putovanje iz Utjehe na moru gde su svakog leta u svom porodičnom biznisu I turitsičkom angažmanu. Manjak treninga pretoplo vreme i jednostavno loš dan u Kraljevu,  doneli su (ne)očekivano samo jednu medalju.


Seniori i juniori su vozili trku od 20 krugova, ukupne dužine 105 kilometara, a mlađi samo krug dužine 5,25 kilometara.

Prvog letnjeg vikenda na Velikoj nagradi Spartaka u Subotici, trci bodovanoj za  drumski Kup Srbije Sputnjiku je prvu pobedu na debiju donela Tara Čulić u konkurenciji mlađih poletarki do 11 godina. U konkurenciji mlađih kadeta Igor Angelovski Igor je pao i na kraju bio peti, Borislav Đurić sedmi, a Vanja Maksimović deseti, za  drugo mesto  BK Sputnjik u ekipnoj konkurenciji. Dan kasnije na   Stražilovu na MTB Kup Srbije  pobedili su Tara Čulić i Bogdan Angelovski, mlađi kadet kome je  ovo prva MTB pobeda u karijeri. Uspeh valjevskog kluba upotpunio je Borislav Đurić osvjanjem drugog mesta i Vanja Maksimović koji je bio četvrti. u ekipnoj konkurenciji BK Sputnjik osvojio je prvo mesto. 

SPUT 1FOTO FB

 

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.