Logo
Print this page

HK KRUŠIK U 2019. GODINI VEĆ INKASIRAO 26,5 MILIONA DOLARA Featured

 

1KRUŠIK3Trend uspešnog poslovanja HK KRUŠIK  započet u eri Mladena Petkovića uspešna nastavlja naslednik generalnog direktora kompanije Vladan Lukić sa saradnicima i zaposlenima u najproduktivnijoj fabrici u ovom delu Srbije.

2HK  KRUSIK SEVER

Krušik je jubilarnoj 80-0i godini postojanja, već u u prvoj polovini 2019. plasirao na tržište Azije svojih proizvoda u vrednosti od 26.413,409 dolara.

U prvih šest meseci  2019. od bogatog asortimana srpskog giganta vojne industrije na tržištima je natraženija bila minobacačka municija kalibra 81/82 mm i kalibra 120 mm, zatim minobacački projektili manjeg kalibra i rakete 107 mm i 122 mm “Grad 2000”.

 1krusik 11

“U 2019. izvezli smo robe u vrednosti od 26.413.409 dolara i to najviše na tržište Azije. Sa Vijetnamom imamo dugoročni ugovor po pitanju transfera tehnologije i unapređenja rakete Maljutka. Najstandardniji kupci su iz Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati. Od ukupne realizacije, skoro 3 odsto je je bilo namnjneno Ministarstvu odbrane i Vojsku Srbije“, ističe generalni direktor HK Krušik Vladan Lukić i podseća na vredne invetcije.

"Pri kraju je završetak pogona za hladno rotaciono valjanje, čime će biti zaokružen process proizvodnje u fabrici. Radovi na pratećim objektima buduće “Kapislane” privode se kraju, a kada sbve bude gotovo fabrika kapisli če biti jedinstvena u Srbiji" kaže Lukić i konstatuje da će iz Nemačke u “Krušik” uskoro stići rentgen najnovije generacije za ispitivanje kvaliteta proizvoda.

Na sajmu naoruražna u Beogradu HK “Krušik” je nadavno predstavio  kompletan asortiman artiljerijsko-raketne i minobacačke municije “Partner” vođene i nevođene raketa, kao i lovačku municiju i akumulatore.hk pks

Privredna komora Srbije (PKS) je u martu dodelila Jubilarnu nagradu HK „Krušik” a.d. za 80 godina poslovanja. Nagradu je u ime PKS uručio direktor Sektora industrije Privredne komore Srbije Miroslav Lutovac,  generalnom direktoru Vladanu Lukiću.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.