Logo
Print this page

BELI DIM STIGAO IZ BOLONJE, TEO IGRA ZA VIRTUS Featured

teo1Čarobnjak pod obručima, Merlin sa Kolubare Miloš Teodosić nastavlja karijeru na severu Italije u Virtusu iz Bolonje. Italijanski klub je večeras(subota) objavio da su dogovoreni svi detalji i da je sa  kapitenom Srbije i prvim plejom Evrope potpisan ugovor  na tri godine. Promocija je najavljena za sledeću nedelju.

Specijalzovani košarakaški portal "Sportando" najavio je da će Teodosić  u Bolonji za tri godine zaraditi 6.5 miliona evra neto, što Teo nije demantovao a ni potvrdio.

Spinovanja srpskih medija da će Teodosić kao veliki zvezdaš igrati za Crvenu zvezdu i da se samo čeka beli dim iz Železnika, te spekulacije da se vraća u moskovski CSKA, za koji je nastupao šest sezona, pre nego što se preselio u Los Anđeles Kliperse, su pale u vodu.

Teodosić će u Bolonji sarađivati sa Sašom Đorđevićem, a pored CSKA Teodosić je je po odlasku iz Valjeva igrao za FMP, čačanski Borac, Olimpijakos i LA Klipersa

Virtus je osvojio  dve Evrolige, Kup Rejmonda Saporte, Evročelenda i  trofej osvajača FIBA Lige šampiona. U Italiji  je 15-ostruuki šampion i osam puta pobednik  Kupa Italije.

 

Ikona Virtusa Predrag Danilović, a zvezde kluba bili su Manu Đinobili i Marko Jarić.

 Za Bolonju se kaže da je crvena, pametna i masna, jer su fasade istorijskog dela crvene, zato što se u njemu nalazi najstariji univerzitet zapadnog sveta i zato što je kao prestonoca italijanske kuhinje meka za gurmane.

bolonja 1Bolonja je jedan od najlepših italijanskih gradova. Šetnja i ispod starih portika, ukusan sladoled, brojne znamenitosti Pijaca Kvadrilatero, sa delikatesima poput parmezana, mortadela i tortelina. su nazaobilazni za prepodnevno uživanje.Trg Mađore je središte istorijskog dela grada. Fontane Neptun kafić i espreso, baziliku Svetog Petronija iz 1393. godinea među najvećim je na svetu.Toranj Asinjeli je obeležje Bolonje , kao i dva svetilišta Madone di San Luka do kojih se stiže prolaskom ispod 666 lukova portika zaštita od kiše. Takođe, ispod portika se najbolje vide gradske parade i manifestacije. Trg San Stefano je ušuškan među ulice starog grada, a istoimenu bazilika ima čak sedam crkava. U Bolonji je najstariji univerzitet iz 1088. godine.U Bolonji su restorani na krovovima zgrada, a ponos je i poslastičarnica đelaterija "Đani"

Bolonja je bila deo Rimskog carstva, ali jedini dokaz za to se nalazi u biblioteci Sala Borsa gde se ispod staklenog poda vide ostaci rimskog grada.

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.