Logo
Print this page

GRADONAČELNIKU ŽRK METALAC NA SRCU Featured

ZRK SMDRVfoto ŽRK Metalac

Kadetkinje ŽRK  „Metalac“ rođene 2004. i 2005. godine osvojile  treće mesto  na međunarodnom turniru u Smederevu u  konkurenciji  16 ekipa.

Valjevke su u utakmici za treće mesto pobedile  ŽRK „Umčari“ r upezultatom 11:8, dok su juče u polufinalu za gol ispustile  finale. Tim iz Rumunije je pobedio 15:14. Još mlađe pionirke rođene  2006. i mlađe su u utakmici za 5. mesto bile bolje od vršanjakinja iz Slovenije 11:8.

Povodom uspeha u Smederevu  oglasio se cestitkom gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović,  istakavši da je bronza u Smederevu dokaz da su ove devojčice  ponos i budućnost grada Valjeva.

Predsednica  ŽRK „Metalac“ Ana Gajić kaže da je uspeh  očekivan, i da će prilika za dokazivanje biti,  jer do kraja godine devojčice će igrati na još nekoliko sličnih turnira.

A u  okviru akcije posvećene  rukometu u Srbiji Valjevo  i ŽRK Metalac 2015  nedavno je posetio predsednik Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

ZRK M BOZA DJ

Sa   gradonačelnikom Grada Valjeva dr Slobodanom Gvozdenovićem, košarkašem Mihailom Počekom  i trenerima ŽRK  Metalac 2015 je razgovarao o  mogućnostima pomoći RSS u akcijama klubova.

 

Đurković je bio i na treningu  rukometašica Metalcac 2015  u hali sportova 15.septembar.

Predsednik RSS je poklonio klubu  5 lopti i najavio podršku  u izgradnji nove hale sportova u Valjevu.

" Okupljanjem mladih  Valjevo je izabralo pravi put  socijalizacije i sportske afirmacije dece u sportu. Podržavam eventaulni početak  kampanje za izgradnju nove sportske  jer Grad Valjevo kao jedan od većih  u Srbiji, zaslužuje novu sportsku halu. Uz veliku podršku tri loptačka saveza, rukometnog, košarkaškog i fudbalskog i uz pomoć Vlade Republike Srbije bilo bi sjajno da grad na Kolubari dobije ključni infrastruktrini objekat. Valjevo je rukometni grad i oduvek je davao velike igračice i igrače i mi ćemo podržati kampanju i sve što bude traženo od nas kao pomoć i savet. Podržaćemo i oba  rukometna kluba", rekao je Boža Đurković.

 O sportskim aktuelnostima  Đurkovića su upoznali i član Gradskog veća prof. dr Miroljub Ivanović i predsednik gradske Komisije za sport Miodrag Lazić i na više frontova aktivni Milan Gajić.

 Golmanka i predsednica ŽRK „Metalac 2015“ Ana Gajić se zahvalila Đurkoviću na poseti i istakla da  rukometni klub obnovljen pre četiri godine želi da napreduje i beleži uspehe kao što su to činile devojke iz predhodnih generacija.

Trener Dušan Novokmet  je poručio  da Valjevo ima jedan rukometni teren i da je samim tim izgradnja hale sportova ključ za napredak kluba i napredak rukometnog sporta.

"Deca sada mogu da treniraju tek  tri puta nedeljno, jer je postojeća hala sportova preopterećena. Ali za sve je potrebno vreme i ništa ne može preko noći da se uradi posebno kad se krene od nule" podsetio je  Novokmet ambiciozan da  sa ekipom u narednoj sezoni izbori  viši rang.

.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.