Menu

zaglavlje

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

Proteklo veče na Istoku...

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO SREBRO AK VALJEVO

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO …

Zaključak doajena Srpsk...

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE  U SERIJU POBEDU

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE U SERIJU …

Posle dva startna neuspeh...

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBNOM ĆILIMU POBEDE UDAHNUŠE ŽIVOT VALJEVSKOJ KOŠARCI

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBN…

 Nekome su potrebne ...

VALISOV VRTIĆ DERE  BRE!

VALISOV VRTIĆ DERE BRE!

  Premijerni nast...

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA SLEDI?

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA…

Kad izgubiš od boljeg, ...

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆU IZ SOMBORA

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆ…

Valjevski Metalac šampion...

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA POBEDNIČKU ENERGIJU VEČERAS  ĐOKIĆEVOM METALCU

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA PO…

KK Metalac na terenu s...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

VALJEVAC MILAN MARKOVIĆ DOKTOR NAUKA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA Featured

Marković je doktorirao  na  Fakultetu Sporta i Fizičkog Vaspitanja,  Univerziteta u Beogradu.

Desetka na odbrani doktorske disertaciju na temu „Pouzdanost i osetljivost terenskih testova za procenu specifične rvačke pripremljenosti“ je potvrda uspešnosti ovog mladog čoveka.

mil mar dr

Valjevac Milan Marković(28) ovog leta je postao jedan od najmlađih doktora  nauka sporta i fizičkog vaspitanja u Srbiji.

Milan je tokom rada na doktorskoj disertaciji imao  sjajnu podršku i stručnu pomoć  mentora prof. dr Milivoja Dopsaja (FSFV, Beograd) i članova komisija  dr Miloša Mudrića (FSFV, Beograd) i redovnog profesora  dr Dragana Radovanovića (FSFV, Niš).

mil mae 0

Titula doktora nauka sa svega 28 godina Markovića svrstava u grupu najmlađih doktora nauka a predstvalja i svojevrsnu potvrdu  mentalnih sposobnosti, radnog elena, upornosti i čvstine Milanovog karaktera.

Po završetku  srednje škole 2010. godine Milan Marković je upisao  Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, a 2014. godine u roku je završio  osnovne akademske studije, a potom i 2015, master akademske studije na istom fakultetu. Dobar prosek, angažovanost na predmetu Borenje na poziciji demonstratora, kao i  brojni objavljeni radovi  tokom osnovnih i master akademskih studija otvorili su mu vrata odlaska na  doktorske akademske studije. U toku studija proglašen je za najboljeg studenta master akademskih studija. Bio je najbolji student prve godine doktorskih akademskih studija, kao i student generacije doktorskih akademskih studija 2018. godine u Rektoratu Univeziteta u Beogradu.

U prilog radnim navikama ovog mladoog i uspešnog čoveka ide i saznajne da je  od trećeg razreda osnovne škole aktivno u rvanju, zahvaljujući ocu radu Markoviću vrsnom rvaču, treneru,  pedagogu i mendžeru u RK Mladost.

Tokom rvačke karijere Milan je osvojio brojne  medalje na nacionalnim takmičenjima, ali i u više navrata nastupao na evropskim i svetskim takmičenjima. Kao  aktivan takmičar krajem 2015. godine u Valjevu osniva rvački klub “Valjevac” sa ciljem da se ostvari i kao trener.

mil mar 2

MIlan Marković je od 2016. godine je član stručne komisije Rvačkog saveza Centralne Srbije, a od  2018. godine  je i član internacionalne mreže istraživača Svetske rvačke organizacije (UWW Nations and International Network of Wrestling Researcher (INWR) Member Representatives). Marković aktivno od 2015. godine učestvuje u realizaciji nacionalnog naučnog projekta pod nazivom „Efekti primenjene fizičke aktivnosti na lokomotorni, metabolički, psihosocijalni i obrazovni status stanovništva Republike Srbije. Projekat  finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

U okviru projekta i van njega Milan Marković je do sada  objavio više od 25 stručnih i naučnih radova, od kojih su 4 objavljen u najprestižnijim naučno-sportskim časopisima.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas