Menu

zaglavlje

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI

Proteklo veče na Istoku...

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO SREBRO AK VALJEVO

JEDRILIČAR BOBAN ANDRIĆ DONEO NOVO …

Zaključak doajena Srpsk...

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE  U SERIJU POBEDU

RUKOMETAŠI METALCA ULAZE U SERIJU …

Posle dva startna neuspeh...

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBNOM ĆILIMU POBEDE UDAHNUŠE ŽIVOT VALJEVSKOJ KOŠARCI

EVROLIGAŠKI TRENER I DECA NA ČAROBN…

 Nekome su potrebne ...

VALISOV VRTIĆ DERE  BRE!

VALISOV VRTIĆ DERE BRE!

  Premijerni nast...

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA SLEDI?

SRAMAN PORAZ MUTANTA OD TAKOVA, ŠTA…

Kad izgubiš od boljeg, ...

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆU IZ SOMBORA

BOKSERI METALCA PO NOVU TITULU KREĆ…

Valjevski Metalac šampion...

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA POBEDNIČKU ENERGIJU VEČERAS  ĐOKIĆEVOM METALCU

PODRŠKA MLADOSTI I VALJEVCIMA ZA PO…

KK Metalac na terenu s...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

U EVROPSKOJ NEDELJI SPORTA VALJEVO DANAS U PODNE NA DELU Featured

 1sport izazov 2019

Evropska nedelja sporta se obeležava od 23. do 30. septembra širom Srbije pod sloganom #BeActive.

Grad Valjevo sa još  osam gradova u Srbiji  domaćin  današnje manifestacije zakazane u podne u hali sportova 15.septembar.

„Sportski izazov“ se realizuje u Valjevu i još sedam gradova u Srbiji“, podseća  Milan Gajić koordinator  Sajma sporta  u Valjevu i ističe da nije slučajno što je grad Valjevo izabran za održavanje ove manifestacije.

1gaja si k

"Lokalna samouprava  i gradsko rukovodstvo na čelu sa gradonačelnikom Valjeva se odnose prema sportu domaćinski jer Grad Valjevo je Grad sporta"

Početak je u podne i trebalo bi da traje tri sata a učesnici mogu biti svi koji to žele.

 Evropska nedelja sporta od 23. do 30. septembrase održava  po  peti put na Starom kontinentu  Evropi, a drugi put u Srbiji. Pod sloganom #BeActive, Evropska nedelja sporta ima cilj da  podigne  svest o zdravom životu i važnosti sporta i fizičkih aktivnosti.

Manifestaciju  organizuju Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta pod pokroviteljstvom Evropske Unije.

sport iz BeActive

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, pozvao je građane Srbije se pridruže mnogobrojnim aktivnostima koje će biti organizovane tokom ovogodišnje Evropske nedelje sporta.

Sem Fabrici

“Srećni smo što ćemo proslaviti srpski uspeh u sportu. Sportu za sve, izvan zvezda, podijuma i medlja. Statistički podaci pokazuju da su mladi u Srbiji manje akivni nego što bi trebalo da budu. Evropska Unija, Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta su udružili snage da pokrenu Evropsku nedelju sporta pod sloganom BeActive. Svest o važnosti sporta za zdravlje, blagostanje i održavanje dobrog duha je naš cilj. Pridružite nam se od 23. Do 30. Septembra u događajima koji će se održati širom Srbije. Povedite svoju decu, porodicu i prijatelje. Otkrijte nove sportove i pokažite nam svoje sposobnosti. Čekaju vas vredne nagrade!”

U toku nedelje biti biće organizovano 20 događaja širom Srbije sa  preko 50.000 učesnika.

Evropska komisija je pokretač a osnovni cilj Evropske nedelje sporta je da podstalnu  građane na  fizičku  aktivnost, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukaciju građana o zdravom načinu života.

U 2018. širom Evrope više od 13 miliona ljudi iz 37 zemalja  je učestvovalo u Evropskoj nedelji sporta, a ove godine se očekuje 15 miliona učesnika.

Organizacija i učešće građana u ovakvom projektu od od izueuetnog značaja jer se 10 odsto populacije starije od 30 godina rekreativno bavi sportom,a kod studenata samo 4 odsto. Moderan način života "uskraćuje" , posebno mladima h posvećenost  sportu i fizičkoj aktivnosti, a organizacija Evropske nedelje sporta vezana i za Olimpijsku povelju koja propagira aktivaciju mladih kroz sport a sve u službi skladnog razvoja čoveka i formiranja boljeg i mirnijeg društva.

Evropska nedelja sporta podržava i humanitarne akcije a jedan takav događaj pod nazivom Penal za život“ kao i humanitarna velika  noćna štafetna  trka za ravnopravnost

Srbija je drugi put za redom domaćin i partner Evropske nedelje sporta, a Ministarstvo omladine i sporta se  trudi da omogućii besplatno bavljenje sportom, jer Srbija je  zemlja sporta.

Evropskoj nedelji sporta pridružiće  bivši i aktivni sportisti da pozitivnom energijom  promovišu sport, humanost, edukaciju i zdravlje.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas