Menu

zaglavlje

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM  VALJEVKA MAGDALENA  OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDA…

foto oks Kad u najranij...

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO RUKOMETNI PARTIZAN, UZ DOPRINOS VALJEVCA MIKIJA RADOSAVLJEVIĆA

METASTAZIRANI SRPSKI SPORT OŽIVEO R…

Kao u svim sferama ži...

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD MILJENICE NA BOSFORU, ALI TU JE "LOV" NA KK  KRALJEVO

MRAK I LED NE MOGU DA SAKRIJU PAD M…

U danu neviđenog poniže...

POSLE  TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA, JOKIĆ I NOLE JAČI OD AMERIKE I NARAVNO "najvećeg"...A NAROD JOŠ ČUTI

POSLE TESLE, PUPINA I MILANKOVIĆA,…

foto vikipediaTri najve...

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆEVI, I KLINCI VIĆE SIMOVIĆA "ZAPALILI"  SRBIJU!

POSLE"STARE DAME" SIMANIĆ…

Kraj marta nagovestio j...

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA" PPORADILA NA ZLATIBORU, NASTAVAK SLEDI U PARKU PEĆINA

FUDBALSKA "VALJEVSKA PODVALA…

  Trebalo je strp...

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(1954-2024)

IN MEMORIAM DRAGAN VASILJEVIĆ-VASA(…

Autentični Valjevac, ar...

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ SRBIJE" PORUKA JE  EKOLOŠKOJ BOMBI!

RIO TINTO MARŠ IZ VALJEVA, MARŠ IZ …

Sa jasnom porukom da u ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

GOLGOTA PROŠLOSTI PODSTREK DA KK METALAC BEZ SRAMA KRENE HRABRO U BUDUĆNOST Featured

KKM PRED BORACNa temeljima poleta, nade i spartanskog duha počela je najteža, slobodno se može reći, istorijska sezona Košarkaškog kluba Metalac iz Valjeva u novom milenijumu ali sada bez plaćenih predsednika, sekretara, preplaćenih trenera  mlađiih kategorija i ko ko zna koga još, iako bi oni hteli da "slepcu" vade oči.

Posle 10-ak dana tek formirana ekipa auto - putem odletela je u Čačak grad košarke na megdan ABA-2 ligašu. Borac  je sinoć slavio 99:75( 26:19, 32:13, 24:23, 17:20).

Metalac je odigrao meč u nekompletnom sastavu bez Vasića i Tomaševića, a samo u finišu prve i u drugoj četvrtini pucački našpanovani čačanski tim je došao do izražaja.

Debitant Jovan Vojinović je utakmicu otvorio trojkom, za nagoveštaj da će kao i Čačanima šut sa distance biti jedno od oružja u sezoni što je krenula. Luka Anđušić i Toma Vasiljević doneli su početnu prednost u dva navrata  od tri poena. Džouns je pokrenuo domaćina  završnici prvog kvartala da bi u nastavku Čačani pogađali otvorene šuteve za prednost  i ogromnih 58:32 na poluvremenu. Alikadić stavlja tačku na rafal Čačana na otvaranju treće četvrtine.

Metalac je odigrao hrabro i bolje  u nastavku i dobio drugo poluvreme 44:41.

Piublika je uživali u (ne)čekivano ravnopravnom duelu Davida i Golijata.

Metalac je nadvisio Čačane u skoku (42:39), ali su prema očekivanju pored grešaka presudili suvi kvalitet i uigranost aba ligaša u odnosu na polet i mladost  vrtića iz Valjeva, spremnog  da se ravnopravno nosi sa rivalima tek u decembru.

Za razliku od Borca sa 7 iskusnih i pet mladih igrača na terenu Metalac je igrao sa sedmoricom, od kojih su njih pet tek od skora punoletni.

Igrao je Metalac odvažno. Momci su se  trudili da ispune  zahtevne obaveze u igri što je pred njih postavio najbolji trener danas u Srbiji  Vladimir Đokić. Biti toliko privilegovgan nije mala stvar. Očigledno je da su i to momci prepoznali i otuda kratka konstatacija Đokića na kraju meča:  "Nismo loše izgledali na terenu"

Klub iz Valjeva prošao u 2019. godini golgotu. Od marta do pre tri dana sa blokiranim računom zbog višemilionskog  duga, uskraćenim septembarskim  prelaznim rokom, praktično sa ekipom formiranom pretprošlog četvrtka Vladmir Đokić je krenuo je od nule. I Jošnešto nasleđenim besmislenim finkcionerskim i ostalim džabalaberaškim platama.

Za višemesečni  haos još uvek  nema   odgovornosti. A ni  za koga od "bitnih" sa platnog spiska kluba,  umišljenih da su nezamenljivi, nema mesta u novom Metalcu.

Svi  "preživeli" posle zatvorene za javnost  Izborne Skupštine 7. septembra mora da znaju  da  je vreme  klomoglavaca, pilićara i sitnih češaroša ružna prošlost kluba.

U Metalcu ima mesta, ali samo  za ljude sposobne, odgovorne, i svesne svojih mogućnosti ali i očekivanja javnosti.

Za sada su na visini zadatka  Vladimir Đokić i 9 momaka, koliko ih ima da se na terenu  naredne subote na premijeri u Valjevu boree za pobedu i to protiv ekipe najubedljivije na startu, Dunava.

Ostali imaju šansu da pokažu šta i koliko mogu. Moraju kao i momci na terenu biti  strpljivi i istrajni  i svesni da će raditi volonterski.

Sa pogledom u prošlost bez srama, ali bez i straha, hrabro u budućnost  naš Metalac može  da tamo gde svi  želimo.

Trener i tim mogu, da stignu do pobeda i radosti. Za to su potrebni i brojni preduslovi, jer od praznih priča, obećanja i "čekanja Godoa"  i što je najgore plata za nerad života nema.

Plaćeni predsednik i svi što nešto kao rade u klubu mogu da računaju bilo kakav finansijski benefit tek onog trenutka kada klub stane na noge. I to isključivo novcem koji bude  obezbeđen izvan gradskog budžeta.

Onaj ko bi daima platu od 500 evra a do juče je  "tukao" više od  1.000 evrića nema šta da  traži  klubu,   poput onoga što mu je novac to davao, po sistemu, kad je beg bio cicija.

Treneri mlađih kategorija sa rezulztatima u najvai godinama mogu računati  na  dobrovoljni volonterski rad  ili će kao i svi besmisleno plaćanei u klubu morati da shvate da su  samo deo ružne prošlosti kluba. 

Volonterski i stručno, a ne kao da sada trošiti i samo trošiti  nikada zarađeno mora bitu  jedini mogući način života i egzistencije u KK Metalac.

Pravo na platu  može da ima samo najoodgovorniji, najbolji trener u Srbiji Vladimir Đokić.

Predsednik volonter sa kolegama takođe volonterima iz uprave ima samo zadatak da prati novčane tokove i traži način  da rešava nasleđene nagomilane probleme, pre svega dugove. Racionalnost, znanje, rad i  rezultati mogu biti isključivi reper za svaki potrošeni dinar.

Svi ostali  naviknuti na zarade moraće da pričekaju bolja vremena za bilo kakav finansijski benefit. Kome ne odgovara srećan mu put i bolji život.

Napred Metalac !

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas