Logo
Print this page

ISTOK I ZAPAD CRNO BELI Featured

1teo rici

Proteklo veče na Istoku i na Zapadu Evrope bilo  je u baš crno belo. Partizan se malo "kockao"ali je trojkom Gordića  konačno srušio Ritas i to u sred Viljnusa. Bjanko neri u dresu Virtusa  Valjevac Miloš Teodosić i Stefan Marković su napravili šou u Bolonji za novi trijumf  italijankse ekipe protiv Andore takođe u Evrokupu.

U 3. kolu na gostovanju ekipi Ritasa u Litvaniji Partizan je slavio rezultatom 66:61 (17:18,17:12, 16:18, 16:13)

Ritas je "skalpiran" u Mercedes Areni za slatku osvetu zbog januarskog poraza i eliminaciju u osmini finala Evrokupa.

U Viljnusu domaćin je zahvaljujući Meksikancu  Kruz i trojkama Holoveja i Bendžijusa poveo na startu da bih Vil Mozli, Žanis Pejners i Nemanja Gordić spustili na zemlju. Partuzan je poveo prvi put 31:30,  i trojkom Markusa Pejdža (prva od četiri na meču) stigao  na  plus četiri na poluvremenu. Pejdž otvara novom trojkom drugo poluvreme.

Litvanci se ne predaju i  u završnici sledi, šta drugo do drama.

Kruz  naime vraća a u život Ritas 59:60 a Gordić u ključnom napadu 27 sekundi pre kraja vraća trojku za 63:59.  Pejdž  sa penala overava  treću pobedu Partizana u Evrokupu. Zasluge za trijumf  Partizana pripadaju na prvom mestu Vilu Mozliju sa 11 poena, zatim  i Pejdžu strelcu 17 i Gordiću  13 poena. Kod domaćih izdvojili su se Kruz i Bendzijus sa 15 poena. Partizan ima jedini  maksimalan  učinak, a za sedam dana u Arenu stiže Lokomotiv Kubanj večeras domaćin Limožu. U trećem kolu Venecija je pobedila Tofaš 74:65

U Bolonji  je Virtus je bio bolji od Andore 87:72(17:28, 26:10, 21:11, 23:23). Miloš Teodosić i Stefan Marković su potvrdili dominaciju. Reprezentativci Srbije ponovo su oduševili navijače bjanko nerih. Teo  je ubacio 15 poena uz osam asistencija i tri skoka, dok je  Marković postigao 10 poena uz osam skokova i pet asistencija. Naši momci su se igrali sa rivalima. Sjajna dodavanja u Miloševom stilu iza leđa, asistencija preko celog terena i naravno lude trojke upotpunule su šou u Bolonji za potvrdu da je Basket Citi ponovo prestonica košarke u Italiji.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.