Logo
Print this page

BESMRTNI SLIKAR LJUBA POPOVIĆ ZA VEČNOST DA DUŽE TRAJE Featured

pfc lj z

foto Novosti

Kao klinac Ljuba Popović- Pence voleo je fudbal i predano mu se davao sa dečacima iz kraja u valjevskim Brđanima. Kad je porastao i postao slikar i ime u svetu umetnosti nije se odrekao svoje dečačke ljubavi fudbala i Partizana. Nije se opredelio za "napredni simbol i ponos" nacije, već kao kosmopolita za ćaroliju crno belog sveta  fudbala.

I danas iako je prošlo tri godineod smrt Popovića i(12.8.2016)ta crno bela nit života traje, jer umetnost i fudbal traju i kad ljudi fizički nestanu.

Trener Partizana Savo Milošević i petorica prvotimaca (Nemanja Stevanović, Zlatan Šehović, Strahinja Jovanović, Dominik Dinga i Aleksandar Popović) u društvu Ljubine supruge posetili uoči istorijske utakmice sa "crvenim đavolima" su izložbu slika Ljube Popovića u galeriji SANU.

Momci su bili u prilici da osete posebnu dimenziju  blikosti  sporta i umetnosti.

Ljuba očigledno ne može da pomogne svojim Valjevcima da povrate oteti fudbal, danas prćuju štetoćine i zgubidana, prodavca magle, i parazita.

Možda je  besmrtni Ljuba na svoj način potstakne   mladiće i trenera  Partizana  da preskoče vrh i poput svojih predhodnika iz 1966.  pobede veliki Mančester narednog četvrtka u Beogradu.

pfc ljuba igraci

foto Novosti

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.