Logo
Print this page

ALEKSINAČKIM RUDARIMA I ZLATO A U VALJEVU PROŠLOST I DALJE ŽIVI Featured

kkm aleksinac

Metalac je u prelepom ambijentu pozitivne energije sve ispunjenijeg valjevskog hrama košarke mahom novim licima izgubio od Napretka iz Aleksinca  61:71, i posle 4 kola ostao na jednoj pobedi. Zaslužen uspeh fizički  spremnije i više ekipe vešte da iskoristi sve slabosti domaćina.

kkm a 00

Napredak ima tim sa raspoređenim igračima na svim pozicijama. Za razliku od Metalca od pre par nedelja sa okupljenom  ekipom klinaca i 4 iskusna igrača formiran  posle svih prelaznih rokova Napredak ima  uigran, fizički dominantan u odnosu na Metalac, visok i kvalitetan tim moćan da se bori za gornji dom u KLS. A kao i svakom dobro organizovanom klubu tim  je pripreman za ligu puna dva meseca.

kkm a 99

Metalac je visokim presingom nagazio goste, napravio početnu razliku ali laka konjica nije imala snage da izdrži nametnuti ritam. Izostao je šut spolja(34:5), a brzi faulovi  Stepanovića  i Đukovića, doneli su problem odbrani nemoćnoj da se suprotstavi "spavaču" u reketu Ognjenoviću, gazdi u svom timu Bogavcu, sjajnom individualcu Ilkuću. U nekoliko navrata pri vođstvu Napretka sa 10 i više koševa razlike Metalac je  nošen podrškom sa tribina, ali pre svega  željom i htenjem svakog pojednica  uspevao da zbuni rivala i nagosveti igra sa starta meča kada je vodio sa 12 razlike.Za preokret su  potrebni i koševi- Nije ih na žalost bilo što je i razumljivo jer se odbrana Napretka fukusirala posebno na šut spolja domaćina.

Vladimir Đokić nije strano stanja u klubu posebno u ekipi ali ne brine  da će na terenu uskoro biti sasvim druga priča i mnogo bolje nego protiv Aleksinčana.

Nije tajna da Đokića emisari saleću ponudama da napusti Valjevo i svoj rad unovči po ceni na nivou svog kvaliteta i renomea. Vladimir Đokić ima otvoren ugovor, a to znači da sutra može da ode.

Svestan je preuzete lične odgovornosti prema Gradu Valjevu, KK Metalac  naravno igračima i svima kojima je košarka na srcu.

Sinoć na konferenciji posle meča je najavio nastavak  bitke i "nemoguće misije" sa momcima koji su prihvatili  što niko ne bi. Na sreću još je toplo, ali se postavlja pitanje šta će biti kad zagudi. Ljubav prema klubu ne  može zagrejati prostor u kome žive ovi momci, spremni da igraju i izgaraju na terenu na reč uprave. odnosno predsednika.

U senci poraza je stanje  u klubu.

Metalac ima stravične finansijske probleme. Grad Valjevo  ih ne rešava već i dalje samo obećava. Dovoljan razlog da predsednik Skupštine Aleksandar Blažić podnese neipozivu ostavku jer on ne planira na tri dana unapred,  već tri godine i zato je  uspešan u svom biznisu.

Za normalno funkcionisanje kluba, računajući sanaciju dugova potrebno je "tričavih" 20-25 miliona, taman koliko dobija nizašta fudbalski mutant u Trećoj,  sportskim  rečnikom rečeno beton ligi.

"Servis kluba" petorka iz bliske i dalje prošlosti: Poček, Pucarević,  Kecojević, Simeunović i Petrovic umišlja da je bogom dana i da klub bez njih ne može da postoji.

Rezultata njihovog rada nema ni u naznakama. Jedino su spremni da primaju platu. Za pametnog posla uvek ima. Valja ga potražiti ili se skloniti.

U  Metalac žele da uđu ljudu spremni da ulože svoj novac i sutra postanu deoničari odnosni vlasnici.

Ima ih dovoljno sremnih na takvu opciju ali samo pod jednim uslovom. Svi ljudi  iz prošlostiu kluba moraju na tribine, i to sa plaćenim ulaznicama, Valja se ugledati na  pojedine  najbliže članove porodica nekih igrača što plaćaju ulaznice.

Samo na ovaj način Metalac može da preživi jer sve drugo  je  već viđeno i  preslikana je priča o  kurti i murti sa  ciguljanjem i  zavijanjem sa razglasa u tajm autima umesto muzikom prikladnom atmosferi i ambijentu košarke.

Dok vlast Valjeva igra neku svoju igru pomenutoj petorci kao časnim i odgovornim ljudima samo jedna poruka: "Suočite se sa realnošću. Kako je bilo da sada više ne može biti. Što pre licem u lice sa istinom. Vanredna Skupština i biznismeni Valjevo ih još ima, u akciju pa da gledamo, ne ABA ligu, već Evrokup za koju godinu.

Reče sinoć trener Aleksinčana Nebojša Raičević: " U Gradu košarke Napredak  je  zabeležio prvu pobedu u svojoj istoriji u KLS. Metalac je veliki klub i želim sve najbolje".

Valja se ugledati na rudare iz Aleksinaca, zasukati rukave, kopati i iskopati zlato tamo gde ga ima. U suprotnom biće sve kao do juče: bahato, neodgovorno, nadobudno, osiono jednostavno loše.

A svako normalan a sinoć na utakmici novih lica ih bilo 99 posto, to više ne želi ni da gleda ni da sluša.

NAPRED METALAC !

1 kkm a 0

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.