Logo
Print this page

METALAC IZGUBIO U VRŠCU ĐOKIĆ DOBIO PAVLOVIĆA Featured

1kkm 12 10 19 dunavTreći   put ove sezone Metalac u KLS je poražen. Posle Borca i aleksinačkog Napretka, sada  i "dželata" Dinamika, preko noći sklopljeni tim izgubio je u "Milenijumu" od Vršca 71:79.

Da nisu zatajili Anđušić i Đuković Metalac bi sigurno slavio jer u većem delu meča je bio bolji rival i imao rezultatsku prednost.  

U dva navrata na plus 4 za Vršac (75:71) četiri minuta pre kraja Metalac je znalački branio svoj koš, a u kontranapadima i situacijama tri na jedan nije bilo školskih rešenja već se bespotrebno komlikovalo i napadi su propadali. Neverovatno doza nedolučnosti i par  promašenih otvorenih šuteva, Metalac do kraja nije postigao ni jedan poen, kumovali su  porazu.

Vrščani su čaščavani koševima i na kraju su se radovali iako su  u više navrata  tokom meča bili u "nok daunu".

Utakmica u "Milenijumu" je potvrdila je pored odvažnosti Metalac i igrački stasava.

Pored   već evidentiranih Valjevaca Vasića i Tomaševića, te novajlija u put minuta posle 12, koji su već dobili šansu Alekse Stepanovića Tome Vasiljevića, Vladimira Radomirovića,  u Vršcu je odskočio krilo  Luka Pavlović.

Svojim ulaskom uneo je toliko potrebnu energiju u igri Metalca. Pokrenuo je odbranu, presekao par  napada, odvažno gađao i pogađao trojke(3:2).  Vladimir Đokić je dobio pojačanje a  Pavlović  u narednim mečevima tek treba da potvrdi da igra u Vršcu nije bila slušajnost.

Da ovaj tim ima budućnost nije teško naslutiti. Ovoga puta nedostajala je samo jedna trojka da sve legne na svoje mesto.

Sa još više snage, uigranosti koncentracije  i odlućnosti pobede će doći.

Umor stiže učesnike ABA 2 ligaše. Novi Pazar se provukao protiv OKK Beograda, a Dinamik je pobeđen u Aleksincu.

Na papiru sledi lakši rival za Metalac. U Valjevo u petak stiže Kolubara iz Lazarevca i to posle druge pobede u sezoni protiv Vojvodine u Lazarevcu.

TV prenos će biti inspiracija za oba tima. Uz očekivanu podršku valjevske publike, Srbija će na kablovskoj Areni sport videti kako i pored svih mogućih kašnjenja ni iz čega može da se napravi tim koji  igra zanimljivu, jednstavnu, i duhovitu košarku, po ukusu i najprobirljivijih poklonika igre pod obručima.

Samo da se u ponedeljak, prvi u novembru, isključivo u interesu košarke dogodi i  najavljeni susret gradonačelnika Grada Valjeva  i Vladmira Đokića.

Tv prenos iz valjevske hale sportova 15.sepembar je narednog petka u 18 sati, dan posle gala derbija Bokserske  lige Srbije  i sudara aktuelnog i bivšeg šampiona države Metalca i Radničkog iz Beograda. Meč dva najveća favorita za titulu je  zakazan za  7. novembar u 17 sati na Studentu.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.