Logo
Print this page

VALIS I VALJEVO PO STAROM, POBEDA I PORAZ Featured

1valis t tajm

foto SC VUJIC

U 6. kolu Prve B lige  vaterpolisti Valisa su u SRC Petnica ugostili Tent iz Obrenovca, prošle sezone člana Prve A lige. Valis je pobedio 8:6 i uspešno nastavio trku za plasman u viši rang Prvu A ligu.

"TENT je izuzetno iskusna i jaka ekipa sastavljena od igrača sa višegodišnjim iskustvom. Neki momci igraju čak  8 - 9 sezona za  Tent. Od starta smo  nametnuli naš ritam ali mladost i i neiskustvo su učinili svoje, pa smo ušli u neizvensu završnicu. Naravno nismo propustili priliku  da pobedimo i potvrdimo da imamo tim za budućnost" , rekao je za ,naš portal trener Valisa Stevan Nonković.

1 valiS tent nonk

foto SC VUJIC

Igra  Obrenovčana nije bila iznenađenje za Nonkovića.

"Tent se pokazao kao fizički jači i dominantniji  tim, na momente izuzetno agresivan. Tehnikom, brzinom. raznovsrniom odbranama i napadačkim, akcijama  smo znali da im se suprostavimo. Držali smo visok ritam i trud se isplatio, zasluženo smo pobedili.  Komšijski derbi sa Tentom je bio prilika da se naš mladi tim kali, a najmlađi da se  i uvere kako se mora igrati protiv, upotrebiču bokserski izraz  "teške kategorije". Mi nastavljamo po našem planu. U svakoj utakmici mladi igrači ponikli u Valisu dobijaju šansu da se nametnu i iskažu  i na seniorskom nivou iako je većina njih starosti izmedju 15 - 18 godina".

Sledi gostovanje u Pančevu narednog vikenda.

"Sličan meč kao sinoć u Petnici čeka nas protiv Mladosti u čijiom redovima dominiraju  stariji i iskusniji igrači. Ako smo pobedili TENT sa istim ambicijama idemo u Pančevo "zaključio je Nonković

Ne treba pominjati da je po kriterijuma Vaterpolo saveza Srbije Valis bolje kotiran i prošle i ove 2019. godine od VK Valjevo, bez obzira rang, jer se boduju uspesi svih selekcija. Takav kriterijum mora da bude faktor x  prilikom dodele  sredstava iz budžeta Grada Valjeva svima što konkurišu za sredstva namenjena sportu za 2020. godinu.

Valis ima kao i Proleter  15 bodova, tri  manje od tandema vodećih,  Rasine i Vukova sa Novog Beograda. Rasina stiže u Valjevo  za dve nedelje

REZULTATI 6.kola Prve B lige:

 Valis – TENT 8:6 (2:1, 2:1, 2:2, 2:2)

Bazen Petnica. Sudije: Srećković, Živanović.

VALIS: Kolesko, Milinović, Gavrilović, Đorđević, Arsenović 1,Vujić, Colić, Metodijev 3, Ilić, Kovačev 2, Stanić, Milinković 1, Milutinović, Dobrisavljević. Trener:Nonković.
TENT: Vidaković, Božić, Cerović 1, Ilić, Čubrić 2, Nikolić, Cukić, Blažić, Ristić, Ćorić 2, Živković, Stanišić, Jovičić, Rakić. Trener: Jelisavljević.

Singidunum - Rasina 8:10 (1:2, 0:3, 1:2, 6:3)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Klisura i Sremčev. Isključenja: Singidunum 11, Rasina 4. Peterci: Rasina 2 (1).

SINGIDUNUM: Pavlović, Tulimirović, Milićević, Kesić 1, Vranjković 1, Šćepanović, Dimić, Saito 1, Isajlović 1, Lukić 2, Nikolić, Kalezić, Mutavdzić, Gigović 1. Trener: Gligorijević.

RASINA:Arsenović, Stefanović 1, Axić, Tomašević, Biočanin 2, Ilić, Milojković 3, Miletić, Stanišić, Zdravković, Mihajlović 2, Đokić 1, Nešić, Kostić 1. Trener: Milovanović

ŽAK – Proleter 6:17 (2:4, 2:4, 2:4, 0:5)Bazen Jezero. Sudije:Đorđević i Baćanji.

ŽAK: Letonaš, Kormaš, Sivčev, Zorić, Simić, Simić 1, Suvačarev 1, Pavić, Jakšić 1, Gavranov, Kirić 3, Erdeljan, Travar. Trener: Srdić.
PROLETER: Stamenović, Milošević 1, Parivodić 1, Živković 1,Levanov, Marinković, popić 2, Andrejević 7, Rašković 3, Janjić, Dostanić 1, Rončević, Kotarica, Radišić 2. Trener: Vasilevski.

BEČEJ  BOLJI OD VK VALJEVO

ČLan Prve A lige VK Valjevo poražen kje na gostovanju od trećešlasiranog VK Bečej u gostima 9:10.

Prilika za drugu pobedu pruža se narednog vikenda u Petnici protiv Spartaka, ekipe još uvek bez ijednog osvojenog boda. Sa 4 boda VK Valjevo je na   6.mestu u konkurenciji 8 klubova.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.