Logo
Print this page

MINUS 14 MUTANTA ZA BESMISLENO LIKOVANJE ŠTETOČINE Featured

1loznica bfc 11 2

foto aca princ

Avioni, kamioni, prazne priče i led odneše danas i poslednji od  30-ak, ako  ne i više miliona narodnih para Valjevkama i Valjevcima u 2019. godini.

Štetočina je u eoforiji. Nije  kao lane u mišjoj rupi. Kraj jeseni 2018. je dočekao sa 18 bodova (16 klubova) i  2017. u ovo doba je dobacio do sa 25 bodova(kao i sada 18 ekipa).Pre tri godine je takođe kao sada imao 32 bodova, ali u ligi sa 16 klubova. Radnički iz Kragujevca je bio samo bolji sa 34 a od 2017. do danas igra u Prvoj ligi, čak je igrao i baraž za elitu.

Danas je  mutant sa Kolubare remijem 1:1 danas u Loznici stogao do 32. boda i trećeg mesta na trećeligaškom Zapadu.  Borac je lider jeseni   "samo"  sa 14 bodova suficita,  dok drugolasirano ubsko Jedinstvo ima dva više, 34 boda!

Čeka u dobrom raspoloženju fudbalski parazit zimu  2020. uveren da će posle izbora u martu još više zacementiati svoju nedodirljivost, korisnu, naravno  samo za njega.

Ali surova relanost je neumoljiva, zašto će se igrati na proleće kad je Borac danas već novi član Prve lige. Možda će  drugo mesto jer samo u fudbalskoj Srbiji to može,doneti viši rang kao što je bio slučaj letos sa Slogom iz Kraljeva i Trepčom!

Ne boli li šetotočinu  što gleda  u leđa i komšijama s druge strane brda. Ne treba se zamerati jet trebaće komšija pre samo sedam dana pobeđenna Džajinom stadiončiću pored  Murinjovog igrališta.

Danas u Loznici na terenu nedostojnom ranga takmičenja mutant je iščupao bod identičnim golom kao i pre sedam dana, posle kornera, s tim što je ovoga puta strelac bio Plećić. Šta je bilo na lozničkoj oranici može se samo naslutiti. Tv prenos sa nikad boljom slikom kažu gledaoci trajao je neveovatnih  7 minuta i par sekundi. Posle toga stigao je beskončani led!

Da najava valjda led što upravo stiže i već steže.

Saldo mutanta od 9 pobeda, šest manje od Borca i dve od Jedinstva, u ligi sa pet klubova što nisu novo mesne zajednice, sela manje ili veće varošice,  ponajbolje   kazuje u kom kazamatu je danas valjevski i fudbal u Srbiji.

Okupiran i devastiran po ugledu na onaj "gore" u kome telohranitelj i slični likovi žare i pale, fudbal je u Srbiji ne od juče privatizovan, na dobro poznati srpski način.

Geslo se primenjuje a glasi : Uzeću sve i šta mi ko može!

Bez poštovanja, naklonosti, ljubavi, posvećenosti, lične odgovornosti potrajaće ova mora. Ali kao svaka druga poput one na okupiranom Kosovu i Metohiji  će proći.

Kako kaže vladika Teodosije biće i ovaj sadašnji sadomazo fudbal jednog dana samo neuspešan projekat.

1 loznica bfc 1 1

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.