Logo
Print this page

ARMADA KOŠARKAŠKOG VLADARA VLADIMIRA GAZI REDOM Featured

3492

foto KLS

Ne podudara se slučajno ime stratega valjevskog Metalca Vladimira Đokića sa imenom danas najpoznatije  i najuticajnije ličnosti planete Vladimira Vladimiroviča Putina. Dostojanstveno, donoseći red i spokojstvo, marljivim radom i  stručnošću i samo njemu svojstvenom  harizmom pobednika   Vladimir Đokić  sa ekipom od poverenja pravi čuda u Košarkaškoj ligi Srbije.

Momci sa sveukupnom mesečnom zaradom na nivou dnevne preplaćenih američkih zvezda Partizana i mutanta iz Železnika prve  subote decembra i poslednje u novembru pobediše svoje rivale u Srpskoj Atini i u Gradu sporta Pančevu.

Sinoć protiv Tamiša kao i pre sedam dana  u Novom Sadu, u košarkaškim sredinama dostojnim svakog poštovanja Metalac je pokazao karakter da ne ustukne ni jednog trenutka pred brojnim iskušenjima  i moć pobednika.

Valjevski tim je propustiio dve velike šanse za trijumf u gostima.

OKK Beograd se nedavno u prestonici  izvukao na  volšeban način i dobio je već izgubljenu utakmicu, slično kao i Vršac u Milenijumu koju nedelju pre.

Trebalo je podići moral ekipi jer i Novi Pazar se (ne)olčekivano omrsio i to u sred Valjeva.

Sreća je saveznik svakoga ko u nju veruje,  ali veruje  u sebe i u ono što radi.

Metalac je za sedam dana vezao dve izuzetno značajne pobede.

Tim koji vodi Vladimir Đokić je pokazao da ima srce,  znanje i energiju da prevaziđe svoje slabosti, i da se nosi sa svakim.

Iz  utakmice u utakmicu mladi igrači rastu i sazrevaju, spoznajući da neosporni talenat mogu predanim radom i izgaranjem na terenu pretvoriti kvalitet i vrednost svejstvenu samo pobednicima zahvaljujući sebi ali i svom učitelju.

Metalac je u subotnjem okršaju u sred Strelišta nadigrao Tamiš 92:78, moćan da samo pre dve nedelje ponizi u Pančevu Vojvodinu(98:62).

Scenario toliko puta viđen u proteklih 9.kola nije izostao ni u poslednjem  odmeravanju snaga starih znananca.

Metalac je agresijom, čvrstom odbranom i moćnim napadom od starta pokazao da je došao da igra na pobedu, što je i pre meča obećao trener Đokić.

Vasić trojkom i Stepanović su doneli startnih 5:0. Uzvratio se Tamiš za 6:5, što je bilo jedino vođstvo Pančevaca u prvom poluvremenu.

Tomašević, Vojinović, Radomirović. Anđušić, Pavlović ulaze u seriju za  obećavajučih 30:14  u 8.minutu. Metalac čuva razliku i na prvom malom odmoru je 32:20.

Znajući  za već viđenu slabost  valjevskog tima "žute" minute i "gašenja svetla" čekalo se samo kad će Pančevci "esklodirati".

Ali umesto da ekslodira i zgazi dečji vrtić sa Kolubare Tamiš puče kao zvečka! 

Ovoga puta je izostao   pad u igri Metalca, i  Tamiš uspeva  samo da prepolovi prednost do poluvremena i ponada se padu u igri gostiju.

Metalac pred poslednjih 20 minuta  vodi "samo" sa 6 razlike 52:46.

"Tamiš vodiii! uzviknuo je samo još dva puta oficijelni spiker u "Strelištu", na 62:61 i poslednji  put  u 27. minutu kada je domaćom stigao do 66:65.

Tomašević, Vasić i na kraju Vojinović vraćaju zlatnih +3(71:68) na kraju trećeg perioda, uz napomenu da Đuković zavšrava utakmicu zbog pet penala.

TAMI S M IGOR

foto kls   Usledio je  uragan valjevskog tima za 79:68.

Tamiš je 4,5 minuta bez postignutog koša, što je samo potvrda  motivacije borbenosti i energije u igri Metalca, skočnog i istrajnog da se bori za svaku loptu i svaki posed.

Nemoć Tamiša je očigledna a trener Pančevaca tehničkom i iskuljučujućom ličnom greškom samo "overava" pobedu valjevskog tima, minut kasnije potvrđenu vođstvom od  89:72.

Metalac definitivno postaje preozbiljna ekipa, a da je baš tako Vojinović, Anđušić, Vasiljević, Stepanović, Radomirović, Pavlović...  i odavno prekaljeni ratnici Valjevci Vasić, Đuković i Tomašević imaju priliku da potvrde u preostala tri meča u 2019.godini.

 Prvi je protiv još jednog favorita Dinamika, danas sa molbom da igra svoj meč u Valjevu naredne nedelje, a ne u terminu Metalca u subotu, jer ih u četvrtak čeka meč u ABA-2 ligi.Utakmica je nezvanično szanajemo zakazana za nedelju u 19,30 iako valjevski tim trenira svakog dana tokom nedelje od 18 sati,

Pitaju se valjda nešto i neposredni proizvođači rezultata na čelu sa  Vladimirom Đokićem, koji se aš iz Dinamika posle zavidnih rezultata  vratio u u svoj grad.

Metalac je posle 10. kola na  9.mestu sa 4 pobede, a do kraja  godine pored Dinamika ugostiće Mladost iz Zemuna i gostovaće Slobodi u Užicu.

Ne sme se poleteti posle  dva značajna trijumfa, ostvarena u gostima.

Hladne glave valja jurišati, ali ne i bezglavo. Prioritetni cilj je opstanak a bude li i Superlige neće zasmetati.

Pred sezonu  ni najgorem neprijatelju ne poželeti bez trenera i igrača,  Metalac je u protekla  dva meseca stekao ono što malo ko može u Srbiji da priušti u košarci. Poštovanje  piažnju košarkaške javnosti, respeket prptivnika i koliko li sada veću i jaču ljubav poklonika košarke u svom gradu.

Metalac ima trenera, za zaboravne šampiona Evrope, sa kakve dve imresivne sezone u ABA ligi naravno sa Metalcem. Bez  titule ser, prof, i dr,  Šokić je odvani prepoznat zahvaljući uspesima  znanju i harizmatičnosti. Pobedniku sa Kolubare mogu  pozavideti vodeći tandem u srpskoj košarci Trinki  i Šaki.

Za samo dva meseca posle svih završenih prelaznih rokova Vladimir Đokić je stvorio igru i tim sa orelom neustrašivih fajtera i pobednika. Sličan ne postoji u Srbiji i šire.

Košarka se vraća na velika vrata u Grad Valjevo i Srbiju!

Red je da se košarkaški scenario desi i u fudbalu.

Valja fudbal što pre oteti od štetočine i parazita i vratiti onima koji se osim mešanja mnogo bolje razumeju i shvataju ga na fudbalski način.

Dosta je  igara bez granica tvorca mutanta neznalice sposobne samo da priča prazne priče, obećava a nikada ne ispuni, a svojim  neistinama istrajava  u   vređanju  intelegenciju svakog normalnog čoveka.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.