Logo
Print this page

VEČERAS U SRC PETNICA VALIS I KRAGUJEVČANI ZA PEHAR KUPA ZAPADNE SRBIJE Featured

vk valis u 18 src p 13 12 19

foto Ceca Trodnevni okršaji pet najboljih vaterpolo ekipa Zapadne Srbije u SRC Petnica za Kup Srbije U-18  zavrašavaju večeras derbijem za titulu, Valis i Radnički iz Kragujevca.  

Finalni turnir za mlade vaterpoliste rođenje 2002. i mladje za pehar najboljem u Kupu Zapadne Srbije okupio je 5 polufinalista. Posle dvodnevnih okršaja za  trofej boriti domaćin Valis i kragujevački Radnički.

Pod dirigentskom palicom Stevana Tonkovića Valis je redom potapao rivaile. Padali su Niš 16:8,  Rasina 18:9 i Šabac 15:6.

Oreol nepobedivosti sačuvao je Radnički. Kragujevčani su u petak pobedili vršnjake iz redova aktuelnog šampiona Šapca, a u subotu  u poslednjem meču trećeg kola su se provukli i stigli do nova tri boda. Rasina iz Kruševca je vodila sa 5:1, a posle velikog preokreta Kragujevčani su slavili 8:7. U nedelju ih čekaju dva meča. Najpre sa Nišlijama u 10.30, a zatim za pobednički pehar sa Valisom u 19 sati.

Igranje sa seniorima u Prvoj B ligi, gde Valis vodi glavnu reč, doprineleo da mladi Valjevci stasaju "preko noći".

Sa  novim iskustvom, ali pre svega novim detaljima u radu, trener Nonković "spava" na bazenu u Petnici sve je drugačije i svakom danom sve je bolje.

Talentovana generacija 2004, pojačana sa trojicom godinu, dve starijim kolegama veštinom, brzinom, eksplozivnošću, odlućnošću i istrajnošću, taktički  sve potkovanija, postaje kaznena ekspedicija.

Ruši sve redom.

Meč sa Radničkim večeras u 19 sati je novi izazov za valisove vidrice. Ne sumnjamo da sledi novo ludo finale, u kome su bez dileme Valjevci apsolutni favoriti, tim pre što su će kao i Kragujevčani sinoć izborili plasman na finalni turnir Kupa Srbije U-18.

U  olimpijskom bazenu SRC Petnica Valis i Radnički  večeras će  odlučiti ko postaje vlasnik  pehara namenjenog  pobedniku Kupa Zapadne Srbije.

Stoga valja doći i pdržati valjevske vaterolo vunderkine.

Napred Valis!  

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.