Logo
Print this page

UŽIČKI SCENARIO I "DŽORDŽ BLUDNIK GRADA ČIKAGA" RECEPT ZA VALJEVSKU KOŠARKU Featured

izuvanje vasic

Očekivano u 12. kolu KLS Sloboda  je Velikom Parku slavila protiv Metalca sa rezultatski preubedljivih 109:83 ali je u oči palo nekoliko zanimljivih detalja.

Užičani su našli recept za svoju košarku!

Finansijer kluba je Era  iz Čikaga, vlasnik špedicije. Ulaže svoj novac u Slobodu, a tu je i grad Užice da ispuni svoj "domaći zadatak".

Užičane predvodi Dušan Kutlešić, a imaju Amerikanca, a i decu Partizana i Zvezde na kaljenju. Otuda  u subotu  uveče i 10-a pobeda Slobode za novu potvrdu da će Sloboda u 2020. igrati  ABA-2 ligu.  Užice voli sport i uživa u pobedama svojih ljubimaca.

Našli  su način kako da fudbalski klub oslobode dugova. Iz Prve lige.

"Sišli" su u zonu i već na leto evo ih u Trećoj ligi. FK Slobodu  vode ljudi oji se razumeju u fudbal a nisu šetetočine,  reketaši vlasti. Biće da su fudbalski znalce i ne parazitiraju.

 Košarkaši Metalca osciliraju, igraju  po sistemu "toplo - hladno".

Sa košarkaškim  školarcima prispelim u Valjevo sa jednim ciljem da uče i napreduju,  i 4 valjevska musketara, jedan vodi ekipu a trojica igraju Metalac je rezultatski "prebijen" u Velikom Parku.

Posle srdačnog dočeka pripređenog Đokiću i Vasiću jer Užičani ih pamte po dobru kada su sa Slobodom pravili ršum po košarkaškoj Srbiji, Metalac se držao u prva dva kvartala, a  i domaćin mu je to i omogućio.

Posle 52:48 za Slobodu na poluvremenu u trećem kvartalu valjevski tim je završio u Đetinji.

Pukla je odbrana, napad se raspao i usledio je nokaut 36:14. To što su   Užičani  nemilice puniti koš Metalca nije iznenađenje, ali da se sudijska trojka  tako otvoreno i besprizorno stavi na stranu Slobode nije bilo nikakvog povoda, osim...

Tri sekunde, faulovi u napadu, laktovi u lice, pa čak i izuvanje u pravom smislu reči Vasića, ostao je bez patike posle jednog prodora pod koš Slobode,  idu na dušu deliocima pravde.

Otuda i s pravom sumnja da je neko bio možda i u kladionici. U tom slučaju  ništa se ne  prepušta  slučaju.

Metalac je znao gde dolazi i pobedi se realno nije ni  nadao. Predstoji šest dana do narednog petka i utakmice sa Zemuncima u Valjevu  u tv terminu od 18 sati.

Mladost ima šest pobeda dve više od Metalca. Dolazi u Valjevo  kao i svi da pobedi.

Dakle valja se fizički i mentalno spremiti  i kalendarsku godinu završiti petom pobedom.

Međutim neće biti lako ispuniti svoje želje i svih onih što veruju u ove momke. Valja nastaviti žestok rad. Podrška sa tribina neće izostati sa samo da znate: " Momci mi verujemo u vas, kao što i vi verujete u sebe"

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.