Logo
Print this page

VALJEVAC TEO ZVEZDA VIRTUSA MVP PRVOG DELA EVROKUPA Featured

teo 23 12 19 Posle nominacije za tim decenije(2010-2020) Evrolige, košarkaš lidera italijanske A lige, zvezda  Virtusa iz Bolonje Miloš Teodosić proglašen je za MVP regularnog dela Evrokupa, saopšteno je na sajtu takmičenja (talkbasket.net)

Priznanje najkorisnijem igraču kako se navodi u obrazloženju, je posledica prvog mesta tima iz Bolonje u A grupi A Evrokupa i skora od 8 pobeda i samo 2 poraza.

teo zaneti

foto bc Virtus Bolonja Besmrtni kapiten Srbije u novom milenijumu u Virtusu je lider ekipe najefikaniji, najboiji asistent i bez premca po indeksu korisnosti.

Teodosić je iz Evrope  otišao u Ameriku 2017. u NBAi LA Kliperse. Po povrtaku  2019. potvrdio je svoje maestralne kreacije u Bolonji.

Teov  košarkaški IQ i kvalitet i znanje  ključni su faktor uspeha Virtusa. Teodosić  je odabrao savršenu sredinu sa i maksimalno potvrdio svoje  umeće sa svojima . Pored trenera Saše Đorđevića  u Virtusu je  Stefan Marković, dugogodišnji Teov saigrač u reprezentaciji Srbije.

"Na devet utakmica u Evrokupu Teodosić je u drsu Virtusa postizao 16.9 poena, beležio  5.6 asistencija, uz 63.6 odsto procenata šuta za dva poena, 40.6 odsto za tri i 89.7 odsto sa linije penala", stoji u obrazloženju Evrokupa.

Skoti Vilbekin (Darušafaka (2017/18) i Peria Henri (UNIKS Kazanj 2018/19) su nosioci laskavog priznanja Evrokupa pre Miše Teodosića.

U prvom nastupu Virtus  u Top 16 fazi  8.januara 2020.godine  u Beogradu. Pred 25.000 svojih navijača u Areni će ih dočekati trenutno najbolji tim na prostorim eks SFRJ Partzan   

Pored Partizana i Virtusa dva najveća favorita ua osvajaje tropfeja u TOP 16 fazi u grupi su i  italijanski Trento i Darušafaka iz Istanbula.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.