Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

1.JANUARA KREĆE MALI FUDBAL U HALI SPORTOVA "15.SEPTEMBAR" Featured

mf plakat 202o

foto fb  NTUMF VA2020

Novogodišnji turnir u malom fudbalu "Valjevo 2020"organizator je FS Valjevo a pokroivitelj Grad Valjevo okupiće više od 1000 aktera svrstanih u 127 ekipa, odnosno 10 uzrasnih kategorija.

Prihod od kotizacija nije zanemarljiv, oko 800.000 dinara. Tu je novčana podrška Grada Valljeva a ne treba zanemariti ni svakodnevnu prodaju ulaznica po ceni od 100 dinara. Organizatori su ne sumnjamo obezbedili i pul sponzora, a možda i nisu.

Novčane nagrade u skoro duplo većem inosu  od uplaćenih kotizacija za ovu kategoriju(10.000 dinara po ekipi)  u iznosu na neravne časti podeliće 3 najbolja sastava  od ukupno 24 u seniroskoj konkurenciji (300-000+ 100.000+50.000 dinara), Najboljima u preostalih 9 kategorija pripašće pored medalja i pehare  robne nagrade (sportska oprema i rekviziti).

 

Turnir će potrajati od 1.do 13.januara, a biće nema sumnje i najjefitnija zabava za većinu mladih Valjevki i Valjevaca.

NOVA 2019 mali fudbal

foto fb  NTUMF VA2020

Za manje obaveštene  u MALO srećnija fudbalska vremena  Novogodinji, Prvomajski i turniri u čast Dana Republike 29. novembra trajali su dva ili tri dana. Igralo se po Kup sistemu  i po grupama. Za novac mnogo veći od ovoga danas dolazili su da igraju majstori malog fudbala iz Beograda, Obrenovca,  Šapca, Novog Sada... Sjajno su im parirali Valjevci Turniri su okupljali više od 100-tinu ekipa u seniorskoj konkurenciji!  

Hala sportova bila je krcata od jutra do mraka, a na jednom od gala  finala tih osamdestih prošlog veka oboren je i rekord  od čak 987 prodatih ulaznica, Više stotina ljudi ostalo je ispred ulaza jer mesta nije bilo.

Na sreću politika je u to vreme  nije imala preveliki upliv u sport,  kao je slućaj danas, na žalost. Fudbal u Valjevu  je utamničen već dve decenije u kazamatu šetotočine, parazita i fudbalskog diletanta, na sreću sa ograničenim rokom trajanja.

Novogodišnji turnir je jedinstvena prilika da se fudbalski ljude susretnu i popričaju, možda čak i dogovore kako izaći iz politikantski nametnutog fudbalskog nevremena, sa svim svojim  apartčicima, u biti nezanalicama, fudbalski nepismenim  i nedoraslim bilo kakvog ozbiljnijeg posla.

a bolje sutra sporta i fudbala, ostaje samo da požeilimo deci zdravlje i sreću, a svim borcima za ozdravljenje sporta i fudbala još veću posvećenost i istrajnost svojoj borbi.

A sreća prati hrabre i pobednike!

mf 2020

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas