Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"ZDRAVLJAK" MOŽDA BUDE OAZA KOŠARKE, A MOŽDA I RUKOMETA Featured

zdravljak o

U 2019. godini pogubnoj za valjevski košarkaški sport prepušten pojedincima  na milost i nemilost u 12.05 sprečeno je gašenje KK Metalac. Od prvog vikenda oktobra u nemogućoj misiji  Vladimir Đokić sa ekipom formiranoj kada je prvenstvo počelo, što je presedan od kada košarka živi(1948.godina) u Valjevu, istrajava. Bori se sa nedaćama i što je najvažnije pobeđuje i opstaće u KLS.

A za valjevsku košarku, a bude li zdravog razuma i za rukomet, pored uspeha na terenu po  običaju sa zakašnjenjem stićiće i (ne)očekivan poklon. 

Sada sa 16,2 miliona iz fondova EU i Ministarstva omladine i sporta, i naravno budžet Grada Valjeva košarkaški teren u Parku Pećina podno stare "Promaje" i iznad novog hotela "Zdravljaka " dobiće novo ruho obećano još  2016. godine.

zdravljak zapad

Probitna cifra za ovaj projekata je bila  4 miliona dinara. Usledio je "skok" na 7 miliona do marta 2017.godine, a sada je "četvorka" učetvorostručena plus 200.000 dinara.

Podsetimo u avgustu 2016. na sastanku gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i pomoćnika Miroslava Pimića sa  pomoćnicom ministra omladine i sporta Milenom Andrić, od resornog ministarstva za  projekat u Parku Pećina obećano je  7 i po miliona dinara.

Načelnica  Odeljenja za lokalni razvoj Tijana Todorović je ustvrdila da će finansijska sredstva  odobrena od Ministarsvo omladine i sporta u potpunosti biti dovoljna za rekonstrukciju otvorenog košarkaškog terena Zdravljak i stavljanje u funkciju. Projektom je bilo predviđeno da 4 miliona dinara, budu izdvojena za opremu  po FIBA standardima. U projektu rekonstruisani košarkaški  teren na Pećini je 2016.  između ostalog, trebalo da ima sportski multifunkcionalnu podlogu, mobilne koš, konstrukcije za ulični basket,  table sa mogućnošću  regulacije visine i semafor.

Niko od "eksperata" se do danas nije setio da ima prostora i za deficitarni u Valjevu, rukometni teren!

U martu 2017.  ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u  društvu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića i zamenika Dragana Jeremića je pompezno najavio rekonstrukciju istog košarkaškog terena u Parku Pećina. Minisitar je najavio "lepu vest" da će košarkaški teren biti rekonstruisan 2017. godine sa  4,5 miliona dinara iz IPA fondova, za koji je Valjevo konkurisalo 2014. godine.

 Ministar Udovičić je tada potsetio da je Ministarstvo omladine i sporta uspelo da obezbedi iz IPA fondova novac za rekonstrukciju i izgradnju 25 sportskih terena i 27 dečjih igrališta širom Srbije, među kojima je i košarkaški teren u Parku Pećina u Valjevu.

Obećenje i  "lepa vest" se "krčkala" i na kraju  2019. godine su radovi počeli.Ustvari desilo se samo rušenje i ruženje, skromnog i lepog terena. 

zdravljak ki

 U sred zime kad vreme nije.  besmileno je  bilo šta raditi  na otvorenom su  počeli    zemljani radovi- rušenje i raskopovanje igrališta.

Ništa čudno, ako od vlsti spremne da asfaltira  pešačke  staze u  Parka Pećina za  praznik rada 1.maj pre dve  godinu.

zdravljak staza

Svedoci smo novog suludog iživljavanja aktuelne SNS vlasti. Raskopavanje i rušenje koševa i čušanje klupa su epilog decembarskih radova 2019.

Rok za završetak radova izgradnje terena je 5.septembar 2020.godine!?

Vrednost posla je "skočila" na 16,2 miliona dinara bez PDV-a, a nalogodovac je i dalje  Ministarstvo omladine i sporta.

Umesto  asfaltne podloge biće izlivene  betonske ploče  zatim sledi  postavljanje već pomenutog  "sportskog poda". Planira se i parterno uređenje oko "višenamenskog terena".

zdravljak sever

Ako se zna da kako se izvode radovi  u Valjevu u oblasti sportske infrastrukti  na  žalost   neverovatnim promašaja, počev od rušenja temelja Valjevske Arene  i postvaljanja novih za skaradnu sportsku dvoranu, bogu hvala da neće biti građena, do "omaške" u gabaritima, definitivno skrećenje  halice na Studentu, valja treći put konačno  pogoditi u metu.

Ovom prilikom, javno potsećamo nadležne  institucije i izvođače radova na dimenzije košarkaškog igrališta po FIBA  standardima.

Propisna dužina košarkaškog terena je  28 metara dužine i  15 metara, plus 1.24 metara oko terena.

Na Zdravljaku prostora na sreću ima i za rukometni  teren(40X20 metara) pa bi bilo dobro da   valjevski rukomet bude deo priče na Zdravljaku.

Od SNS vlasti iluzorno je bilo šta dobro očekivati!

Ostaje nada  da će ih Valjevke i  Valjevci uskoro izbrisati na izborima, i da će priliku dati i ljudima spremnim da prepoznaju  trenutak, i da stručno  i odgovorno gradu Valjevu  i sportu konačno podare jednu funkcionalnu celinu, sigurno  po nižoj ceni od skandaloznih 16 miliona!

Izvođač radova u parku Pećina ako budu nasatvljeni biće  "Jadran" iz Beograda u konzorcijumu sa građevinskim preduzećima "Jugogradnja" iz Beograda, "Đerdap" iz Kladova i "Kej" iz Valjeva.

zdravljak izvodjaci

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas