Logo
Print this page

PUT POBEDNIKA NIKADA NIJE BIO LAK! Featured

 1kkm borac igraBorac je pobedio u Valjevu 106:90 na premijeri u 2020. godini domaćina Metalac u 14.kolu KLS. Igra sa tri puta jačim od sebe je pokazala da ovaj tim Metalca zaslužuje podršku, a momci su je dobili od strpljivih domaćih navijača bez obzira na poraz. Čak su i simpatizeri  Borca pokazali poštovanje za mladi tim, nagradivši uspešne akcije izabranika Vlade Đokića iskrenim aplauzom.1kkm borac cacaniBorac je ubitačim trojkama Kočovića i Džounsa razneo  krhku odbranu domaćina i rešio meč. Posle izjednačene  igre u  uvodnim minutima, čvrsta odbrana i ofanzivni skokom, i već pomenuta neverovatno precizna  paljba  je potvrdila ko je i zašto lider KLS sa 13 pobeda i samo jednim porazom. Čačanski košarkaši  kao u doba Radmila Mišovića, neumoljivo su zasipali koš Metalca, posebno kada bi  momci iz Valjeva  na momente uspevali da  priprete. Sa rosterom respektabilnim za ABA-1 ligu Borac je bez većih problema  meč priveo kraju.

Dobra vest za Metalac je da se na teren vratio Anđušić i da će u predstojećim mečevima sa znatno lakšim rivalima od Borca biti od velike pomoći ekipi.

Od konkurenata  Metalcu u borbi za goli život samo je Tamiš izgubio u Pančevu od Slobode. Kolubara je u Lazarevcu srećno posle +20 dobila Vrščane 86:85 neuspešne u poslednjem napadu za pobedu. OKK Beograd je takođe minmalcem 72:70 srušio Napredak, a da će se grčevito boriti za opstanak pokazala je Vojvodina. U Novom Sadu je deklasiran Dunav 97:77. Metalac i Tamiš sa 4 pobede, su na "površini" a "pod vodom" su  "klonferi" i "lale" ali sada već sa tri pobede.

Prva prilika za potvrdu talenta i umeća u 2020.godini za Metlac će biti u Staroj Pazovi. Dunav je "mutan i dubok" ima solidan tim, ali ne i  nepobediv.

Da posle oluje i kiše dolazi Sunce to svi znamo. Košarka je strast, puna ljubavi i radosti. Nosi i netrpeljivost, jer svako svakom ne može biti po volji non stop. Samo hrabrost, iskrena posvećenost, potpuno davanje i vera će doneti uspeh. A momci što nose dres Metalca pokazuju da i pored svih turbulencija i padova u igri znaju i da pobeđuju. I zato smo sigurni kao i svi što dolaze da ih gledaju i bodre, da ovi mladi ljudi mogu do novih pobeda.1kkm borac kraj

Put pobednika nikada nije bio lak!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.