Logo
Print this page

OD GRADA VALJEVA ŠAMPIONIMA DRŽAVE CELE BK METALAC SRAMNIH 2,1 MILIONA DINARA!? Featured

bkm1Tumačenjem i primenom kriterijuma o raspodeli budžetskih sredstava kao i svake godine tako i ovog januara Komisija za sport Grada Valjeva i ovog januara izazvaće burne reakcije.

Četvrtinu sredstava  će potrošiti fudbal, 11 miliona KK Metalac, a šampion Srbije BK Metalac je kao i 2019. ponižen i najnovijom PREDLOGOM raspodele.

Bude li pameti, hladne glave  i dobre volje  suma od 2,1 milion dinara će u najgorem slučaju biti dupliarana.

BK Metalac je šampion države cele,  u olimpiskom sportu boksu i bije bitku za novu titulu i svojim programima je pedvideo budžet od 7,5 miliona dinara.

Prva  šampionska kruna u ekipnom olimpijskom sportu BK Metalac predstavlja nezabeležen  uspeh  u istoriji sporta i najveću promociju Grada Valjeva u novom milenijumu. Osvojen trofej i ono što se radi u BK Metalac vredi samo po proceni i bodovima Komisije za sport 200.000 dinara više od 1.900.000 dodeljenih  najboljem u državi u 2019. godini.

A da sa zna, za  svoje bokserske klubove u Nišu, Beogradu, Loznici, Somboru gradske uprave  izdvajaju od 5 do 10 miliona!

Za ovakvu vrstu diskriminacije boksa i šampiona države cele, valja samo reći da u  Gradu Valjevu nije kriv samo zagađen vazduh. Stiće se utisak da je Komisija radila štiteći interese sredina i klubova u kojima rade, što nikako ne bi smeo da bude ključni faktor u odlučivanju kod raspodele sredstava.

Pravda je zadovoljena koliko toliko sa 4,5 miliona dodeljenih  vaterpolistima Valisa, sa mladjim selekcijama u vrhu srpskog vaterpola, a sa prvim timom na pragu Prve A lige.

Sa svojom decom i par pojačanja Valis se bori za ulazak u Prvu ligu Srbije, u kojoj ove sezone tavori drugi VK Valjevo, "sasečen" ali ipak bogatiji od šampiona Srbije u boksu. VK Valjevo sa filisofijom i fotkom dece pored bazena u SRP Petnica  bi tebalo da dobije čak   2,5 miliona dinara.

Filosofiranje i prazne priče su rezervisane još ne za dugo i za fudbalskog mutanta u Gradu na Kolubari.

Komisija  za dodelu sredstava za sport iz budžeta Grada Valjeva od 86,770.600 dinara, po strogo utvrđenim kriterijumima opredelila je četvrtinu za fudbal.

Najpopularniji sport je u Valjevu  zastranio kao nikada od svog postanka.

FK Budućnost  Krušik 2014 je bio rad  u 2020.godini da potroši 18 miliona. Moraće da se zadovolji samo 14 miliona dinarana narodnih para, plus zarada od izadatih lokala ugašene Stare dame iz Parka Pećina u "Bulevaru" i u Knez Miloševoj ulici kod sata.

Za silne milione nema ama baš nikakvog opravdanja, jer mutant  vodi politikantski nametnuta štetočina neviđenih razmera.

Dok se Valjevke i Valjevci guše u svom gradu mutant se "davi" i ne može čak ni iz Treće lige da "ispliva".

Fudbalski savez Valjevo je "zakinut" samo 100.000 dinara od potraživanih 5,5 miliona. Treći po prihodovanju u svetu fudbala je zonaš  FK Radnički sa 3,1 milion dinara, a "pucao" je  7,1 milion dinara.

Ako se doda 2,1 milion za besmsileni privatni klub malog fudbala RB, i po 300.000 odnosno 500.000 za dva seoska zonaša OFK Divci i FK Mladost iz Dračića dolazimo do sveukupne cifre od 24.500.000 dinara za fudbalski sport, plus pazar od  Novogodišnjeg turnira u organizaciji FSV i pod  pokroviteljstvom Grada Valjeva.

Preostalih 44 korisnika budžetskih sredstava dele sumu  od 62.220. 600 dinara.

BK Metalac  jedini je po rangu u egalu sa  za malo ugašenim KK Metalac.

U  2020. KK Metalac če imati malo više od 5  puta novca od bokserskog kluba, odnosno 11 miliona, od  traženih   24 miliona dinara. A momci koji danas nose dres Metalca lavovski se bore za klub iako su dobili samo oktobarsku platu. Jedina sankcija za za nalo gašenje kluba i nagomilane dugove KK Metalac je posle 18 godina "otkaz" predsedniku.

 Ženska  odbojka, rukomet, streljaštvo i školski sport imaju poseban sportsko politički tretman, sa i i bez članova u Komisiji.

Imenom prvoligaš a po rangu u Drugoj ligi ženski odbojkaški klub Srbijanka 014 sa sve kazanom je dobacio do 4 miliona, dok je muški OK VA 014 u istom rangu za 2020. zavredeo pola miliona manje.

U rangu iznad najnižeg ŽRK Metalac u Trećoj ligi i ove sezone najozbiljniji kandidat za Drugu ligu, po imenu Super B liga,  zahvaljujući takođe čoveku iz senke, Milanu Gajiću, koji se muški bori za ineteres kluba,  imaće 3,6 miliona dinara. Ženski OK Valjevo će u Trećoj ligi dobiće 2 miliona.

Streljački klub Valjevo1880 za tri programa bi trebalo da dobije pun kantar 3,3 miliona dinara! Predsednik Komisije očigledno zna šta radi.

Streljački klub "Rata" takođe iz Valjeva je tražio 370.000,  a dobiće 100.000 dinara.

Savezu sa školski sport opredeljeno je 3  od 3,1 miliona traženih sredstava, što je jedan od najvećih apsurda ovogodišnje raspodele.

KK Student sa školom košarke i Drugom srpskom seniroskom ligom moćiće da računa na  2,3 miliona dinara,  KK Radnički 700.000, a  KK Valjevski 200.000 dinara.

Muški ORK Metalac je ponižen je  kao i šampion Srbije BK Metalac. 

Za takmičenje u Trećoj ligi, ispod koje su još dve ranga, dakle jedan više nego u ženskoj konkurenciji, će imati na raspolaganju samo 1,5 milion dinara.

Rvački klub Mladost a svoje brojne aktivnosti  je dobio 1,1 milion dinara, a 100.000 manje pripašće  biciklistima Sputnjika,  sa kvartetom kadeta i pionira i mlađom poletarkom Tarom Ćulić najboljom  u svojoj kategoriji u Srbiji u 2019. BK Boba sa par takmičara je dobio 500.000 dinara, a 1000 više ide atletčarima VAK-a.

Za tri  šah kluba će skoro na ravne časti biće raspoređeno1,8 miliona dinara.

Za karate, automobiliste, bildere... opredeljene su  mrvice nedostojne pomena,a u karate sportu vrvi od dece.

Najveća nepoznanica za Komisiju je ostao AERO KLUB Valjevo. Ukupno  4 programa procenjena   na  3 miliona dinara, komisija je utvrdila da vrede 15 puta manje, 226.800 dinara. Ako je uteha to je i  duplo više  od pobornika američkog fudbala KAF Verevolves i rvačkog kluba Valjevac !?      

Konačno sportsko udruženje BI FIT imaće na raspolaganju traženu sumu od 600.000 dinara.

"Nešto je trulo u državi Danskoj" napisao je u Hamletu Vilijam Šekspir. Od tada do danas bezbroj puta smo se uverili u ovu surovu Šekspirovu istinu. Tvorac Hamleta je vešto izbegao da direktno  kaže šta misli o vladarima svog vremena, jer da je kojim slučajem pomenuo progutao bi ga mrak.

SO VA CRVENO

Ljudi dolaze i odlaze ali navike kad se domognu vlasti se ne menjaju, a narod kaže "Šta ko radi sve sebi". Odnosno i dobar i loš i loš rad  dolazi na naplatu, kad tad.

Dve rano jutros snimljena fotografija u centru Valjeva i sneg što sipa u kvartu Oslobodici Valjeva kod železničke  stanice i kreće polako da zasipa i centar grada. Pročističe vazduh od  otrova i čađi zabeleće se ulice, breg neće pokriti ali će svaka zverka pokazati svoj trag, a Komisija će dobiti priliku da očgledne propuste ispravi, i pre svega ispoštuje najbolje.

va zeleznicka

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.