Logo
Print this page

LENKA KRSTIĆ I NIKOLA RADOMIROVIĆ PRVI POBEDNICI 21. SVETOSAVSKE TRKE Featured

1st 21 lenka krstic

Više od 150 učesnika  obeležilo je  21. Svetosavsku trku u Valjevu, godinama urušavanu i devastairanu. Od ideje pokojnog osnivača biznismena Ace Milovanovića vlasnika  Valjevoauta da od 1993. Svetosavka trka bude praznik pravoslavne vere i sporta malo toga je danas ostalo.

st 21 cilj

Nekada je bilo i sponzora i ljudi dobre volje spremnih da se uključe svojim donacihama.Danas manifestacija životari od 350.000 dinara što Grad Valjevo izdvaja.

Valjevo sa više od 10.000  školaraca svih uzrasta, ukupno  17 osnovnih, srednjih, viših škola i fakulteta, dakle brojnim preduslovima da bude Univerzitetski grad,  i 11 predškolskiih ustanova, ali i dva atletska kluba sa 17 takmičara, zahvaljući nesposobnim "mapetovcima" po ko zna koji put je palo na ispitu animacije i okupljanja mladih na čas svetosavlja i sporta.

Minijaturni pehari pobednicima su ogledalo današnje manifestacije.

st 21 pehari

Prvi pobednici  21. Svetosavske atletske trke su trčali  na  200 metara  su tri curice i pet dečačića.

st 21 3 curice

st 21 predsk 2020

Zvanično prvapobednica je predškolka Lenka Krstić  iz valjevskog „Bambija“, ćerkica policijskog inspektora, "letećeg policajca" Vidana Krstića pobednika Svetosavske trke najbržeg na prvoj memorojalnoj trci  generala Svete Đukića. 

1st lenka i vidan

Nikola Radomirović iz AŠK „Tempo“ Šabac je bio najbrži predškolac.

st 21 maleni

U trci dana na 5.000 metara pobedio je senior Miloš Malešević iz AK Inđija ipred Ubljanina Milana Mitrovića, člana AK Užice, i Mirka Maune iz Sremske Mitrovice. KOd seniorki na 3.000 metara je pobedila  Verica Đorđević iz Surčina ispred Marine Radovanović iz Leposavića i  Milice Žunjić iz Užica.

Najbrža juniorka je Lana Benović iz Bijeljine, a junior Aleksa Petković.

Prvo mesto u konkurenciji prvih i drugih razred na 400 metara, osvojili su Isidora Sekulić – AK „Junior“, Krupanj i Mihailo Jakšić – AK Užice. Kod đaka trećeg i četvrtog razreda na istoj deonici pobedili su Ksenija Mrkela – AK „Dinamo“, Pančevo i Matija Ristić – AK „VAK 014“ Valjevo, a kod petaka i šestaka na 800 metara najbrži su bili Milana Marić – AK Inđija i Dimitrije Ljubičić – AK Čajetina. U završna dva razreda kod osnovaca na 800 metara, prvo mesto su osvojili Teodora Pavlović – AK „Sloboda“, Čačak i Nikola Tomić iz Zvornika.

Kod srednjoškolaca su pobedili Aleksandra Vukosavljević iz Ivanjice i Strahinja Stevšić iz Pančeva, AK „Dinamo“.

Najbrža veteranka na 1000 metara je bila Biljana Jelesijević, a veteran Petar Božović. Kod pripadnika  Vojske Srbije pobedio je Miroslav Jaćić, a kod policajaca i vatrogosaca  e fudbaler  Stefan Stevanović.

Na Svetsavskoj trci viđeni su   bivši  i budući šampioni.

1st 21 kumici

st vak

1st nemanja m

Grad Valjevo je pokrovitelj a teret organizacihje poneo je Sportski savez grada.

AK Metalac u saradnji sa Surčincima (nije klan u pitanju prim. aut),  je bio tehnički organizator.

KK Partizan je pozvao malog Valjevca Petra Nikolovskog  da promoviše svoj Grad Valjevo i  da najavi utakmicu ABA lige sa Nebojšom Bogojevićem Čarlijem u Pioniru.(foto fb)

st pera

U naše  Valjevo dolazi Surčinac, "ljubitelj mikrofona". Biće da je tv zvezda RTS  bila prezauzeta da spikeriše na Svetosavskoj trci, a možda i preskupa.

Da nije tužno bilo bi smešno.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.