Logo
Print this page

POBEDE VALJEVSKIH ODBOJKAŠKIH PRVOLIGAŠA I PORAZ VATERPOLISTA VALJEVA Featured

1va014 vgsk 7

Prvi dan u februaru doneo je radost odbojakšima VA 014 boljim i derbiju začelja od VGSK-a  3:0: Odbojkašice Srbijanke 014 u gala derbiju su nadvisile drugoplasirani Omladinac 3:1. Član Prve A lige VK Valjevo kažnjen za promašaje, u Petnici slavio favorit, drugoplasirani Stari Grad iz Beograda 10:8.

Subotnje popodne bilo je u znaku odbojkaša VA 014. Valjevci su savladali VGSK iz Velikog Gradišta 3:0(25:19, 25;21, 25:22).

1ok va 014 vgsk dj

Gosti su sva tri seta pretili, ali su padali u završnicama, kad su povratnik iskusni Jovan Ćosić i drugovi igrali najbolje.

1va014 vgsk

Skoncentrisani i nadahnuti osvajali su ključne poene posle odličnih servisa, sigurnih odbrana,  i neodbranjivih kontra udara.

1va014 vgsk 5

VA 014 Bauwsen je sa 15 bodova na korak do opstanka. Slede godstovanje posldnjem Mladenovcu a zatim u Valjevo stižu Smederevci.

1va014 vgsk 0

Sa novih šest bodova OK VA 014 bio praktično već ostvario zacrtani cilj, i sačuvao prvoligaški status.

Milionerke ŽOK Srbijanka 014 u derbiju kola pobedile su Omladinac iz Novih Banovaca, ekspozituru Jedinstva iz Stare Pazove 3:1(23:25; 25:23, 25:18,25:22)

1srb sb 0

Sa  rivalkama iz Starih Banovaca dele drugo mesto. Obe ekipe imaju 22 osvojena boda. Neprikosnoveni lider Srem ima 31 bod, i već je obezbedio mesto u eliti.

Meč u sali kraj Ljubostinje obilovao je uzbuđenjima i preokretima.Kolektivna igra i silno požrtvovanje i istrajnost Valjevki: Ane Mitrović,Marije Nenadović, Tamare Blagojević, Vanea Simeunović ,Aleksandre Petrović i Marije Doksas, doneli su najslađu pobedu u sezoni na zadovoljstvo brojnih posmatrača derbija kraj Ljubostnje.

1srb sb 2

U narednom 12.kolu Prve lige ŽOK Srbijnaka ima šanse da se osamostali na drugoj poziciji, igra u Smederevu protiv objektivno slabijeg rivala. Smedereveke su u "donjem domu". Lider Srem ide u goste Omladincu u Stare Banovce i slovi za favorita.

Na startu u 2020. godine VK Valjevo izgubio od drugoplasirne ekipe Prve A lige  Starog Grada rezultatom 8:10 (3:0, 2:5, 1:2, 2:3).

vk valjevo 19 20

foto VK Valjevo Slaba realizacija napada sa igračem, kvalitet gostiju su odlučili u drugom delu. Posle 3:0  u prvoj če nije uspela da iskoristi prednost od dv tvrtini izgledalo je da valjevski prvoligaš može napraviti iznenađenje. Međutim gosti su stegli  odbranu predvođeni bivšim igračem Valjeva, Lukom Bosićem,u finišu druge četvrtine su anulirali prednost, a zatim preko Mulića  na početku treće četvrtine i poveli. Slaba realizacija bila je kobna po VK Valjevo, i posle  5:7 nazirao se pobednik. Domaćin ne koristi i dva  igrača više, ali  Vulović uspeva da smanji na 6:7, a potom na početku 4/4  poslednjeg kvartala novim golom vraća nadu. Lalić i Tomašević sa nova dva gola vraćaju prednost Staro Gradu 9:7, a domaćin uspeva samo da  smanji 8:9. Luka  Bosić novim 4. golom potvrđuje pobedu Starog Grada golom minut pre kraja utakmice. VK Valjevo  posle 8.kola deli 6. mesto sa Beogradom, obe ekipe imaju po 7 bodova . Iza ova dva kluba je samo subotički Spartak bez bodova. U sledećem kolu Valjevo igra protiv Taša u Beogradu, trenutno na 5. mestu sa 8 bodova.

VK VALJEVO - STARI GRAD 8:10 (3:0, 2:5, 1:2, 2:3)

RC "Petnica". Sudije: Milović i Srećković. Isključenja: Valjevo 9, Stari Grad 9. VALJEVO: Đerković, Batinić, Vulović 4, Ristić, Simić 1, Trkulja 1, Radanović, Gligorijević, Popović, Talaja 2, Kikalšvili, Bojović, Rakić, M.Bosić. Trener: Marković.

STARI GRAD: Aleksić, Popović 1, Mulić 1, Mirković, Tomašević 1, Spasić,Barbarez 1, L.Bosić 4, Stefanović, Lalić 1, Trajković 1, Giri, Petrović. Trener: Mijalkovsk.

U Kosjeriću su u 3. kolu Lige Zapadne Srbije u streljaštvu strelci milionare SK VALJEVO 1880  su postigli solidne rezultate.

strelci kosjeric1

strelci k3

 Juniorka Tamara Jeremić i  junior Aleksa Mitrović su bili prvi,a treća mesta su osvojili: Milica Jovanović(juniorka), Ivan Mirić( kadet), Andjela Simić( pionirka), dok je pionir Ivan Tadić bio četvrti. Ekipno pioniri i pionirke su bili treći.

strelci kosj 2

fotografije  fb Milan Gajić

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.