Logo
Print this page

VETAR I SNEG RAZBILI SMOG I NAJAVILI TROFEJ "VALJEVO 2020" U MINI RUKOMETU Featured

1dan rk

Vetar i kiša su preduhitrili učesnike skupa na Titovom trgu  posvećenog borbi za čist vazduh. Sneg je samo potvrdio da zima traje, da je u zdravom  telu i duh zdrav, uz diskretnu najavu kako je i padao nedeljni turnir 8 ekipa malih šampionki (rođenje 2008, i mladje) u mini rukometu za trofej "Valjevo 2020"

ZRK M ZLATIBOR 08

Dobijene novce  iz budžeta za sport valja opravdati, a u ŽRK Metalac 2014, se trude da baš to i učine, za razliku od mnogo "težih milonera" sa fatamorgana "projektima" minhauzenskom rezultatima, ali sa prepunim džepovima narodnih para, lovom do krova.

U babarogiće  niko ne sme iz valjevske vlasti  da takne, jer kažu "u to se ne dira". Ima i onih što tvrde  da se u fudbalskom mutantu rade dobro, pa se za loptom trči na Murinjovom stadiončetu na Ubu, jer toga u Valjevu nema . Inače, kada je reč o diranju zna se u šta se ne dira.

Ženski rukometni klub Metalac obnovljen pre pola decenije, na inicijativu bivših rukometašca, danas je u "vlasništvo" četiri braćna druga Gajića( golmanke predsednice, i  muža iz senke, samo član UO kluba ) i Novokmeta trenera prvog tima i animatorke i trenerke mlađih selekcija.

U ŽRK Metalac, mora se priznati svojski se bore da isplivaju iz beton lige, inače jedan rang  samo ispod ničega. Prošle godine nisu ispeli, a hoće li u 2020.  videćemo. Rival jubilarac, beogradski Radnički slavi vek postojanja  je izgleda malo moćniji, potvrda je i pobeda zabeležena uz pomoć sudija u Valjevu prošle jeseni. Jesenji  prvak Prve lige Centar se pojačao jednom igračicom, a i Radničkom, sa istim brojem bodova kao i ŽRK Metalac 2014, sigurno ne sede skrštenih ruku.

Dok prvi tim vredno radi i priprema se za nastavak sezone u martu, najmladje će na teren u nedelju.

Turnirom malenih u mini rukometu se obeležiće pola decenije od obnove  ženskog rukometnog kluba, Metalac 2014. i malo veći jubilej 140 godina sporta, od kada se sport valjda pominje u Valjevu.

Trofej "Valjevo 2020" nosi epitet i internacionalnog turnira jer pored ekipa iz Medicinara (Šabac), Kolubare(Lazarevac), Kolibri(Gornja Trnava)  Bariča, učesnik je i Radnik(Bjeljina) iz Republike Srpske, pored domaćina ŽRK Metalac 2014.

ZRK BG 08

"U nedeelju bio bilo i verovatno i više učesnika, ali samo jedan par mini golova, dobijenih od RSS su razlog što će se takmičiti samo 8 ekipa" kaže Milan Gajić.

 "Cilj je da 2021. omasovimo turnir,  a promenom rukovodstva usledile su i druge promene. Veliki broj devojčica su polaznice škole rukometa. Sa decom radi  sjajni animator i trener Ljiljana Novokmet",   rekao je za lokalne medije tv član UO kluba Milan Gajić.ZRK M svi

Mladje rukometašice su se  po rečima Ljiljane Novokmet ugledale na starije, seniorke.

" Prvi tim je osvojio Kup Centralne Srbije, bile su medju 8 elitnih klubova u Srbiji, a 3 mlađe selekcije su u aprili 2020 na Zlatiboru bile prve, druge i treće. Na Sportskim igrama mladih u Beogradu su osvojile bronzu, a u  Smederevu  treće i peto mesto. U Ligi mlađih kateforija smo se takmičile sa 4 selekcije i deca su bila  veoma uspešna. Decembar prošle godine je bio "uzburkan" učestovali smo na nekoliko turnira gde smo osvajali prva i druga mesta" rekla je za lokalne medije Ljiljana Novokmet.

zrk plakat deca 08

Za sve učesnike nedeljnog turnira obezbeđene su medalje, a za najbolje  pehar.

Možda se neko priseti i do leta naruči kod valjevskih stolara još koji par golića, da deca ne moraju da idu po Evropi da se takmiče, nego da u svoj Grad pozovu vršnjakinje sa Balkana i celog sveta. Klub bi organizacijom baš takve manifestacije promovisao svoju decu, Grad Valjevo,rukometni sport, a i zaradio bi dovoljno novca da finansijski ne bude zavistan od Komisije i članova što dele narodne pare za sport.

Ideja se ne plaća, i kao uvek  potstiče razmišljanje, a dela ostaju, pamte se i donose osmeh i radost svakome ko ih čini.

 

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.