Logo
Print this page

GREŠKE VALJEVSKIH IGRAČA I SUDIJE PRESUDILE METALCU U LAZAREVCU Featured

KOLUBARA M

Metalac unapred osuđen na poraz u Lazarevcu pokazao da može bez problema da se nosi sa Kolubarom, ali su izabaranici Vladimira Đokića bespotrebno čašćavali Lazarevčane, i uz obilatu pomoć sudijske trojke su im otvorili vrata pobede 87:79.

Metalac je od starta jurio minus, već neprijatan u 7. miniti 11:21, do bi posle 10 minuta bilo 20:31. Do poluvremena valjevski tim steže odbranu, a organizovan i disciplinovan napad bez srljanja donosi 43:45.

Par dobrih odbrana i povezana serija u napadu već posle dva minuta igre u nastavku donelu su 52:47 za Metalac.

Bio je to znak da domaćin svim raspoloživim snagama krene u ofanzivu. Sudije se takođe dodale "pun gas". Greškama sa aromom kradje pogurali su Kolubaru ka pobedi za najavu Super lige.

U čudu šta ga je snašlo uz prepoznatljivo sakrivanje u odbrani i čekanju lopte u napadu za aktivaciju "protivgradnih raketa" valjevski tim se priključio svojim glupostima pa je usledio minus 6(65:71) pred poslednjih deset minuta meča. Kolubara nastavlja da pogađa i posle tri minuta već je 80:68.

"Zaigrali" su se domaćini preko svake mere. Brutaliti start Vuletića na Vasiću, u fudbalu je crveni karton, nije imao za posledicu težu povredu kapitena Metalca. Brutaliti je sankcionisan  kao običan prekršaj.

Aleksa Stepanović je propisno izudaran pod košem Kolubare, a najkomičniji je bio faul u napadu istom igraču posle odbrane unutar polukruga ispod koša Kolubare. Bacakanja i simuliranja zeleno crnih sanksionisana su samo jednom tehničkog greškom.

Sa zvukom sirene topdžija Jovan Vojinović trojkom sa centra je najavio  novi meč godine za tri dana u Valjevu sa starim znancem ekipom OKK Beograd.

Važan detalj je da nema povređenih. Sutra je novi dan i odmah sledi priprema za "klomfere". Imperativ je 7. pobeda u sezoni, ako treba po istom scenariju ala Kolubara u Lazarevcu.

Šta čini pobednike posebnim?

Vera,znanje, istrajnost, zajedništvo i naravno sreća.

Pravo na  grešku u utorak ne postoji !

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.