Logo
Print this page

VALISOVCI PREOKRETOM RAZBILI ZVEZDU, SLEDI PARTIZAN Featured

VALIS CZ STANIC

Na polufinalnom turniru Kupa Srbije generacija Valisa U-16 je potvrdila nesporni talenat i nadolazeći kvalitet. Momci su na korak su do finala posle remija sa Vojvodinom 9:9 i demoliranja Crvene zvezde 14:6.

U nedelju sa Partizanom u 10,45 na bazenu SRC Petnica Valis odlučuje o prvaku valjevskog polufinala.

U konkurenciji još tri velikana srpskog vaterpola Valisovci iako hendikepirani neigranjem zbog zdravstvenih problema najbržeg ubojistog strelca Aleksandra Kovačevića, u meču velikog preokreta, kada je bilo najvažnije pokazali su karakter i potvrdili da imaju  dušu šampiona.

U direktnom okršaju za finale Kupa Srbije na kome če učestvovati 6 najboljih klubova u Srbiji Valis je potopio najbogatiji i najmoćniji klub u Srbiji Crvenu zvezdu 14:6. Početak meča je pripao crveno belima. Loši u svim fazama igre zahvaljunjući odbranama Luke Ikasovića Valjevi su "preživeli" posle samo 0:3 i 1:4. Stanić sa dva gola, B. Gavrilivić i Đurišić donose 4:4 i najavljuju preokret.

U trećem kvartalu kreće valjevski tornado!

Konačno opušteni bez grča svesni svojih vrednosti  izabranici trenera Stevana Tonkovića igraju u prepoznatljivom stilu. "Vidre" su "proplivale".

Čitaju momci kombinacije zvezdaša i zaustavljaju lako sve atake crveno belih.  Sledi konačno srećno vođstvo preko neuhvatljivog Stanića od 5:4. Stefan Vujić okreće dvojicu zvezdaša kao na ringišpilu i postiže najlepši gol na utakmici. Seriju od 12:0 za rekordnih 13:4 nastavlja Stanić sa nova tri gola, Vujić i N. i B. Gavrilović. Zvezdaši nesvesni šta ih snašlo, nadigrani su verovatno kao nikada do sada delovali su kao da ih je neko gurnuo u bazen. Pečat na veliku pobedu pored Ikasovića stavio je najbolji akter meča Petar Stanić 7. golom.

Drugim golom Gajića i prvim Milovanovića   Zvezda stiže do koliko toliko časnog poraza 6:14

Pobeda Valisa protiv Crvene zvezde došla je posle šokantnog remija sa Vojvodinom 9:9 u prvom kolu. Novosađani su vodili sa 7:3 kada je se Luka Ikasović konačno probudio na golu i odbranio petarac. Valis je u svom stilu zaigrao bolje preokrenuo rezultat na 8:7. Posle izjednačenja do sekund pre kraja valjevski tim je vodio sa 9:8. ali su "lale" ipak stigle do remija i prvog boda kao i Valis.

Partizan nije pobedio  Zvezdu iako je imao je i pet golova prednosti (8:3). Crveno beli su  pred  kraj čak i poveli 12:11 pa je Partizan na mišiće iščupao prvi bod. Večeras su partizanovci sjajnom odbranom prelomili meč sa Vojvodinom u trećoj četvrtini. Novosađani su imali vođstvo od 3:1 i 5:4 ali crno bele "osice" zaustavile napad "lala" i preokrenule rezulat serijom od 5:1. Kraj je bio formalnost a konačan rezultat je 10:7 za Partizan.

Nedelja je dan konačne odluke. Do podne ćemo saznati  ko će pored Valisa i Partizana u finale. Biće to pobednik prvog meča u 9,45 izmedju Vojvodine i Partizana.

O pobedniku turnira u SRC Petnica i ko sa najviše bodova ide na finalni turnir odlučiće domaćin Valis i Partizan. početak je  u 11 sati. Obe sastava trenutno imaju po 4 boda. U finale se prenose bodove tri najuspešnije ekipe na valjevskom turniru.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.