Logo
Print this page

VALIS ZGAZIO ZVEZDU, SKINUO SKALP PARTIZANU, KUP SRBIJE SVE BLIŽI Featured

1vk valis 2020 kup va 1Vaterpolisti Valisa na korak su do istorijskog uspeha i osvajanja Kupa Srbije u konkurenciiji do 16 godina. Sinoć su urnisali državnu ljubimicu u svetu sporta Crvenu zvezdu(14:6) a danas  u meču za nova tri boda pred finale Kupa za dve nedelje pobedili su i insTituciju u vaterpolo sportu Partizan 8:7(2:0, 2:2, 1:3, 3:2).

Sa novim talasom pobedničke   energije čekaju finale Kupa Srbije gde odlaze sa 6 bodova.

Rivali u finalu će biti  Banjica, Radnički iz Kragujevca  i domaćin drugog Polufinalnog turnira Proleter iz Zrenjanina.

Nije neskromno  na finalu je za očekivati  pobede  protiv Zrenjanica i Kragujevčana a sa Banjicom( najjači tim Partizana u ovoj konkurenciji) će odlučiti kome će pripasti i trofej.

Podsećamo prvi trofej su  su osvojili mladi rukometaši, juniori Metalca, pre 20 godina šampioni SR Jugoslavije. Jedini prvak Srbije u ekipnim olimpijskim sportovima  je danas  aktuelni šampion seniorski sastav  BK Metalac.

 Pošto je Zvezda danas u SRC Petnica savladala Vojvodinu  posle preokreta 8:6,   saastali su se Valis i Partizan.

Valis je okršaj sa Partizanom bolje otvorio I poveo je sa 2:0. Meč je obiliovao  brojnim tehničkim greškama. Nervoza i  značaj utakmice su učinili svoje, pa je i  trener Nonković  "proključao". Pred  sudijom Stefanovićem uputio je nekoliko teških uvreda svom igraču, i naravno psovki pa ga je internacionalac opravdano isključio i dosudio petarac za Partizan. Uroš Tešić je preuzeo da vodi ekipu. Valis je pobedio.

Ikasović je ponovo branio neodobranjive šuteve partizanovaca, čak i sa  zamišjene linije gola. Očigledan je uticaj starijeg kolege Dragana Koleska. Kapiten Petar  Stanić je i danas bio nerešiva enigma, ovoga puta za odbranu crno belih. Sa Vujićem i B.Gavrilovičem kapiten je  i čuvao vođstvo Valisa.

Ipak Partizan je uspeo da povede sa 6:5 na startu 4/4. Međutim Vujić, i Stanić sa nova dva gola vraćaju vođstvo najpre na 7:6, i na kraju za konačnih 8:7. Sve se završilo srećno po Valis iako je Vujić u poslednjem napadu pogrešio i bacio loptu u prazno. Partizan u poslednjih 20- ak sekundi ne koristi   poklon domaćina, spremnih da ludom odbranom vrate posed za konačnu pobedu!

Finalni turnir je za dve nedelja.  Valis i Banjica ulaze u finale sa 6 bodova, Radnički ima 3, Partizan Crvena zvezda  po jedan, a Proleter iz Zrenjanina nema ni jedan bod. Svi akteri će odigrati po tri meča i to sa rivalima sa kojima nisu igrali. Šampionski pehar Kupa će osvojiti ekipa sa najviše osvojenih bodova. Odmora nema jer već naredne subote je derbi Prve B lige u Zrenjaninu i to posle uspešnog lova na novobegradske Šapićeve vukove. "Nepobedivi" je konačno pao. Partizan je konačno pobeđen, pa zašto Valis ne bi mogao do trijumfa u Bečkereku!

Mladi mogu sve, pa makar to bili  i Valjevci se  voljom višedecenijskog politikinstva u  devastiranom svetu sporta uglavom poligonu za iživljavanje iskompleksiranih negativaca, štetočina neznalica i parazita.

Pola decenije rada sa decom garancija je uspeha. Valis je primer da valjevskoj deci nisu potrebni dođoši iz najbližeg okruženja i vascelog sveta. Vredni, istrajni, posvećeni i zaljubljeni u ono što rade, imaju podršku i priliku da uče i napreduju. Rezultati su fascinantni.

U gradu koji nije Univerzitetski centar, a mogao bi da bude,  sa jednim olimpijskim bazenom, zimi pokrivenim balonom, deca igraju vaterpolo i rastu sa tendencijom da u skoroj budućnosti postanu i seniroski reprezentativci Srbije. Klub vode entuzijasti na čelu sa dr Nebojšom Stojakovićem. Ne bi bilo loše da održe po neko predavanje "ekspertima" kako se stvaraju uslovi da velikani u najtrofejnijem srpskom sportu budu pobeđeni. Naravno svoje usluge ne naplaćuju.

Korisne su a neće naškoditi.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.