Logo
Print this page

UMRO BORA STANKOVIĆ LEGENDARNI GEN. SEC. FIBA Featured

bora s fiba

Jedan od najuspešnijih sportskih radnika sa postora eks SFRJ, višedecenijski generalni sekretar FIBA i član MOK-a, Borislav Stanković, preminuo je u 95. godinu u Beogradu.

Bora je bio čovek košarke i duhom i telom  više od 7 decenija

Bio je košarkaški trener i neprevazđeni funkcioner FIBA u vremenu početka i  munjevitog rasta ekspazije u Evropi.

U moru detalja vezanim za život i delo Bore Stankovića  ostaje  sećanje na SP u Turskoj. U avionu na putu iz Istanbula za Beograd   posle istorijske kradje u polufinalu sa Turskom Bora nije bio previše razočaran.

"Ovi momci sa Teodosićem, Veličkovićem... doneće Srbiji puno medalja ne brinite. Grešile su sudije u "Sinan Erdenu" na našu štetu, evidnetno je. Turci su mnogo uložili kao domaćini u Svetsko prventsvo i eto vratilo im se srebrnom medaljom i ogromnim podstrekom za ekspanziju njihove reprezentativne i klupske košarke. A i mi smo ponekad čornuli malo kada smo  postajali šampioni  sveta i Evrope, ali ne ovoliko. Šta da se radi idemo dalje, pobede i trofeji stižu", kao i uvek iskren i otvoren poručio je Bora Sranković. Kao i obično bio je u pravu. 

Košarka je bila život Bore Stankovića, a u svetu sporta je prvi put prepoznat u stonom tenisu i tenisu. U okupiranom Beogradu bio je prvak Srbije u stonom tenisu 1943. godine.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.