Logo
Print this page

VUČIĆ:NEMA PREDAJE, BORIĆEMO SE DO POBEDE! Featured

1AV 21 12H

Na večerašnjoj konferenciji za novinare predsednik SR Srbije je Aleksandar Vučić je upozorio da je situacija sve teža i da će pored postojećih mera predložiti vladi da uvede  nove restrikcije.

Prva odluka je da se policijski čas počne  u 17 sati, a da traje do  5 sati ujutro.

"Ako ne bude bilo dovoljno, u ponedeljak će trajati  13 sati, u utorak 24 sata" najavio  Vučić.

Prema najnovijim podacima od 18 sati, broj zaraženih  korona virusom u Srbiji znatno je povećan. Od jutros u potvrđena jop 22 slučaja zaraze korona virusom. Trenutno ih je 271 zaraženih pacijenata, kao i jedan preminuli čovek, 11 ili 12 osoba je u teškom stanju, na respiratorima.

"Molim vas, nemojte da vam je najstrašnije da ostanete kod svoje kuće i ne terajte nas da uvedemo policijski čas 24 sata. I baš me briga što niko drugi nije to uveo, ja ću da uvedem. Ako to ne bude dovoljno i budemo imali ljude na ulici, biće policijski čas od 13 časova do 5 ujutru, a posle više neće biti ni moguće kretanje, rekao je  Vučić.

"Molim vas, razumite težinu i ozbiljnost situacije. Niko ovo ne radi zato što to voli. Znam da postoje ljudi koji će reći 'sit sam svega'. Svako od nas je to milion puta pomislio u životu, ali to traje trenutak-dva. Dug je život da bi se neko time igrao, i svojim životom i tuđim. Nemate pravo da se igrate tuđim životima", podsetio je predsednik na moguće posledice izazavne nedisciplinom.
Vučić je napomenuo da će penzioneri ujutru moći da idu u prodavnica, od 4 ujutru do 7 ujutru. Svi će dobiti maske, a radnici će imati rukavice"

"Od ponedeljka u Senti počinje proizvodnja kvasca, od utorka 70-procentnog alkohola. Radimo na dezinfekcionim sredstvima ovde i proizvodnji maski unutar Srbije, hoćemo da proizvedemo za bolnice, policije i vojsku. U četvrtak će najmanje 15 miliona maski biti u svim apotekama, pa još jedna tura od 45 miliona, pa 50 miliona maski, napomenuo  je Vučić.

"Sve što možemo da proizvedemo u Srbiji, uradićemo. Još nam nedostaje respiratora", ističe predsednik Srbije i dodao da će maske proizvoditi fabrike "Jumko", "Galenika", "Podravka".
Od ponedeljka će, na sajmu biti obezbeđena 3.000 kreveta "ako nam bude došao italijanski scenario" rekao je Vučić.

"Širom Srbije još pet hiljada. Da ne bismo imali desetine hiljada mrtvih, molim ljude da se ponašaju disciplinovano. Ne jurite, ljudi, ne hrlite da budete zaraženi, da zarazite druge", upozorio je predsednik.

Predsednik Srbije rekao je da je dobio poziv četvorice evropskih lidera da im Srbija pomogne da i oni nabave respiratore.

Svima je, kaže, teško jer "svako mora da se pomiri sa nečim".

"Ja sam se pomirio sa nečim, ali ću da se borim za živote ljudi. A kada se sve završi, onda mi sudite, gonite me, streljajte, šta god hoćete, a do tad ću da štitim živote ljude", rekao je Vučić.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.