Logo
Print this page

VUČIĆ: KREĆEMO U KONTRANAPAD, ZA 48 SATI SLEDI KINESKI MODEL- TESTIRANJE Featured

1AV 23 3 20

Predsednik SR Srbije u današnjem obraćanju obavestio je javnost da je oko 17 sati  preminula još jedna ženska osoba stara 60 godina od korona virusa.

"Treća žrtva korona virusa žena je ležala u bolnici "Dragiša Mišović"  i nije  imala ozbiljnu kliničku sliku" rekao je Aleksandar Vučić  i naglasio da  broj obolelih raste iz dana u dan.

Posle saveta  Kineza  Vućić je rekao da neće biti produžavanja policijskog časa, ali da  će biti drastičnih zatvorskih kazni za prekršioce mere, a zatim pojasnio sledi.

"Primenićemo kineski model. Draastično ćemo  uvećati  testiranja na korona virus, i to već  za 48 sati iako je to dosta teško. Imamo dovoljno testova" poručio je Vučić i naglasio da će se  raditi na striktnoj izolaciji svakog obolelog.

"Lakše bolesnike ćemo smeštati u Beogradu, koji će brzo da izlaze i ulaze ali uz potpuno praćenje bolesti.  Zatim idemo na srednje teško obolele i za invazivne gde ćemo lečiti bolesnike na respiratorima"

Predsednik se osvrnuo i na zarade u javnom i privatnom sektoru i naravno na penzije.

Sav novac koji imamo uputićemo na jačane privatnog sektora. Novac će biti usmeren na sektore koji su najviše ugroženi, turizam i sektor usluga, preduzetništva, poljoprivrede, odnosno svih grana privrede koje su najviše pretrpele.A za desetak dana biće predložen program"

Posebnu pomoć imaće oni koji ne budu otpuštali sada ljude" kazao je Vučić.

"Država neće obećavati ono što ne može da ispuni, ali da će napraviti veliki, ozbiljan plan za oporavak ekonomije. Nemci računaju da će imati negativnu stopu rasta od minus 5, a da Srbija računa da najniže bude minus 2 i da ostanemo u prve tri zemlje u Evropi.Verujem da će i ove godine Srbija imati BDP među prve tri zemlje u Evropi. Mnogi misle da svoju nesolvetnost i nelikvidnost mogu državnim parama da pokriju...Ne mogu da obećam ono što ne možemo da ispunimo. Znamo budžete napamet, mi bajke da pričamo nećemo" bez dileme je predsednik.

"U  Srbiji proizvodi sve više maski, preduzeća su prebacila proizvodnju, a  počela proizvodnja kvasca, dok postoji  mogučnost da se lek hlorokin proizvodi u  Galenici" podsetio je Vučić.

 "Penzije neće biti sminjavane, za mart biće isplaćeni  u  celosti  a ne u dva dela, ovoga puta  uvećane za 4.000 dinara pomoći  penzionerima. Martovsku penziju nećemo isplaćivati u dva dela, 10. i 25. u mesecu, već odjednom. I to 10. aprila. U onom bližem datumu, zajedno sa 4.000 dodatne jednokratne pomoći", rekao je Vučić.

Predsdnik je zahvalio firmama malim i velikim za izdvojena sredstva za pomoć. Pomenuo je  malu Maksimu iz Lučana, velike  Alko grupU, Kostić, Šaranović, Šarančicć, Delta, Milkšped, Atlantik grupa...

U SR Srbiji do su potvrđena  249 slučaja, preminulih je  troje.  Najveća žarišta korona virusa u Srbiji su Beograd, Kikinda i Niš.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.