Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

EPARHIJA VALJEVSKA :"USNUO U GOSPODU EPISKOP VALJEVSKI G.MILUTIN" Featured

vladika MILUTIN pustinja

"Sa velikom tugom i verom u vaskrsenje u Carstvu nebeskom, obaveštavamo javnost da se u protekloj noći u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, upokojio naš dragi duhovni otac, Preosvećeni Episkop valjevski G. Milutin, posle kraće bolesti izazvane korona virusom. Neka mu Gospod podari Carstvo nebesko i večan pokoj!", stoji u saopštenju Valjevske eparhije objavljenom danas 30.marta 2020.godine, uz napomenu da će datum i vreme sahrane Preosvećenog Episkopa valjevskog G. Milutina biti  naknado objavljeni.

Preosvećeni Episkop valjevski G. Milutina je rođen 10. januara 1949. godine blizini mansitira Pustinja u selu Mijači kod Valjeva.

Kao iskušenik došao je u  14. godina u manastir Kaona. Zamonašio se  1963. godine i u manastiru Kaona bio je namesnik, paroh i iguman. Pre nego što je, nakon dva veka, Eparhija valjevska ponovo uspostavljena, episkop Milutin je bio episkop australijsko–novozelandski, a u zavičaj se vratio posle zasedanja Svetog arhijerejskog sabora SPC, kada je izabran za epikopa obnovljene Eparhije valjevske  u septembru 2006. godine u Hramu Vaskrsenja Hristovog u Valjevu.

Eparhija valjevska je pre tri dana saopštila da je kod vladike Milutina potvrđeno prisustvo virusa korona, kao i kod još dvojice sveštenika Eparhije, kao i da se oni nalaze na lečenju u KBC „Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

Eparhija  valjevska je najoštrije protestovala i demantovala pisanje pojedinih medija i izjave čelnika lokalne vlasti da se zaraza korona virusa na ovom području “raširila zbog putovanja pojedinih sveštenika u inostranstvo i dolaska sveštenika iz Italije u Valjevo”.

"Od trenutka proglašenja vanrednog stanja, episkop Milutin ni za jedan metar nije napustio sedište Eparhije valjevske i od početka je poštovao pravila samoizolacije, odgovorno dajući primer svim sveštenicima i vernicima" potvrđeno je u istom saopštenju uz napomenu da će biti podnete krivične prijave protiv svih klevetnika koji šire lažne vesti u vezi vladike.

Episkop Milutin  je pre svih, prvi  vladika u SPC koji je doneo odluku o prekidu osvećenja domova pred praznik Vaskrsa (svećenje vaskršnje vodice), imajući u vidu informaciju da se u Valjevu pojavio virus i starajući se i na taj način da se spreči širenje zaraze", upozorila je tada Eparhija valjevska.

.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas