Logo
Print this page

11 ILJUŠINA 76 BRATSKE POMOĆI DANAS I SUTRA U SRBIJI Featured

1va srb rus

Ogromna pomoć srpskom narodu iz bratske Rusije stiže danas i sutra. Po direktnom nalogu Vladimira Vladimiroviča Putina uspostavljen je vazdušni most Rusija-Srbija.

Prvi od 11 aviona Iljušin-76, vojno-transportne avijacije leti ka Beogradu.

VA IL 76

Foto: B. Janačković Na aerodrom Heroj "MIlenko Pavlović " u Batajnici danas će sleteti  pet, a sutra još šest  aviona. Prvi avion Il-76 vojno-transportne avijacije Rusije sa  ruski ekspertima  i medicinskom opremom poleteo je sa vojnog aerodroma Čkalovski,  navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

U 14 časova avionom  "Iljušin 76" stiže sa  grupom virusologa i epidemiologa i savremenom opremom za epidemiološku dijagnostiku i dezinfekciju.

IL 76

Obim pomoći se identifukuje kao "ogromna pomoć po italijanskom modelu". Italiju  je kao kao najteže pogođenu zemlju pandemijom   stiglo 15 aviona pomoći. U Srbiju 4 manje što  je svojevrsna potvrda o količini   neophodne medicinske opreme. U 11 predviđenih 11 letova  u Srbiju će biti upućeno 87 vojnih virusoga i lekara, specijalna oprema i tehnika, uključujući zaštitna sredstva i 16 jedinica vojne tehnike, precizira se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

Odluci Vladimira Vladimirovića Putina je prethodio je telefonski razgovor sa  Aleksandrom Vučićem.

Iz Rusije su  proteklih  stigli testovi, kao i nekoliko aviona s maskama, naočarima, dezinfekcionim sredstvima, i ostalim neophodnim materijalima.

Rusija je pored Italije  uputila pomoć zbog krize nastale širenjem pandemije korona virusa, pre dva dana  i Americi.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.