Menu

zaglavlje

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆU POBEDNIKA I GRADONAČELNIKA VALJEVA

I DAČIĆ PREPOZNAO U ĐORĐU MILANOVIĆ…

Valjevski socijalisti iak...

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

BERTOMEUOV GLOBALIZAM BEZ GRANICA

Nema završetka Evrolige i...

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" IZOPŠTENI GVOZDENOVIĆ DOŽIVEO GOSPODSTVO

IZ BAJKE "DRUGA PRILIKA" …

  Posebnu privile...

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH PORODICA

STANOVI U VALJEVU ZA 20 PROGNANIH P…

Na svečanosti u valjevs...

JUGOSLAVIJA  ŠAMPION SVETA PRE POLA VEKA

JUGOSLAVIJA ŠAMPION SVETA PRE POLA…

I pre pola veka bila je s...

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SIMBOLA OTPORA I SLOBODARSKIH VREDNOSTI ŽIVI

ANTIFAŠIZAM STJEPANA FILIPOVIĆA, SI…

Ispred grandioznog spomen...

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: POTREBNA PODRŠKU VALJEVA VUČIĆU I GOJKOVIĆU

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: POTREBNA PODRŠ…

foto sns U društvu Lazara...

LOKALNI FRONT VALJEVA RUŠI "ZIDOVE TAJNI"

LOKALNI FRONT VALJEVA RUŠI "ZI…

foto loklani front  ...

KANDIDAT PREDSEDNIKA SRBIJE LAZAR GOJKOVIĆ POZVAO SVE U BORBU ZA NAŠE  VALJEVO

KANDIDAT PREDSEDNIKA SRBIJE LAZAR G…

Kandidat za gradonače...

Prev Next

SPECIJALISTIČKA INTERNISTIČKA ORDINACIJA TOMIĆ VALJEVO

GASTROENTEROLOGIJA, KARDIOLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA

Vojvode Mišića 102, tel: 014-228-321

NOVE NAREDBE I PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA U VALJEVU Featured

1va vodovod 27 3Štab za vanredne situacije grada Valjeva je, na sednici  održanoj 3.marta. 2020. godine doneo nekoliko novih naredbi:

Prva je da se obezbede sredstva za nabavku 10 motornih leđnih prskalica i koje treba smestiti   u uravnu zgradu  grada Valjeva da bise koristile  za dezinfekciju  po potrebi.

KŠZVS zahteva da se obezbede sredstva za izvođenje radova u operacionom bloku Opšte bolnice Valjevo.

Posle uskraćivanja JKP Vodovod da besplatno deli građanima sredstvo za dezinfekciju  danas se  Insisitira na  redovnim aktivnostima JKP “Vodovod-Valjevo” koji svoj posao radi profesionalno i odgovorno.

Nalaže  kontrola  i isporuka vode  zdravstveno ispravne bezbedne vode za piće kako sa centralnog vodovoda u Valjevu i Divčibarama i iz seoskih vodovoda kojim upravlja (Kukalj, Prskavac, Valjevska Kamenica i dr.). Nalaže se  redovno snabdevanje vode   naselja Balačka iz cisterni i punjenjem postojećih rezervoara, što se svakodnevno i radi. KŠZVS od danas naređuje da bude dnevno informisan u pismenoj formi  o bezbednosti vodosnabdevanja na gradskom i seoskom području i eventualno preduzetim korektivnim merama,

KŠZVS NALAŽE agresivnije istraživanje ostvarenih kontakata sa licima zaraženim virusom kovid-19, sledećim službama:

– Službi polivalentne patronaže koja preuzima poslove Zavoda za javno zdravlje Valjevo,

– MUP-u Republike Srbije, Policijskoj upravi Valjevo i

– Opštoj bolnici Valjevo u toku dijagnostičkog postupka.

KŠZVS 19. dana od uvođenja a vanrednog stanja u SR SRbiji   NALAŽE  subjektima koji rade uslužne delatnosti da, u cilju sprečavanja kontakata osoblja sa asimptomatskim kliconošama, uvedu pojačane mere obezbeđenja postavljanjem fizičkih barijera između zaposlenih i korisnika usluga. Takođe se obavezuju da izvrše obuku zaposlenih o ponašanju za vreme vanrednog stanja, da im obezbede kompletnu zaštitnu opremu (kapa, maska, rukavice i mantil) i pojačaju mere higijene celokupnog prostora

NALAŽE SE osobama nad kojima se sprovodi zdravstveni nadzor da se ubuduće javljaju MUP-u Republike Srbije, Policijskoj upravi Valjevo koja treba da nastavi sa kontrolom lica koja se nalaze u izolaciji.

NALAŽE SE porodicama koje su u izolaciji da do kraja poštuju sve naložene mere i da se po potrebi obraćaju situacionom centru Grada radi nabavke potrebnih namirnica i lekova.

U Zaključku o obrazovanju stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija br. 112-422/20-04/1 od 15.03.2020. godine menja se Rukovodilac tima dr Marija Gavrilović, direktor Zavoda za javno zdravlje i za novog Rukovodioca imenuje dosadašnji član, dr Branka Antić, direktor Doma zdravlja Valjevo. Ovlašćuje se dr Branka Antić da dosadašnje izveštaje o radu stručno-operativnog tima preuzme od dr Marije Gavrilović a da ih počev od 03.04.2020. godine sama priprema i daje odgovore na sva medicinska pitanja.

NALAŽE SE građanima da sprovode mere lične i uzajamne zaštite u stambenim zgradama.

NALAŽE SE upravnicima stambenih zgrada da sprovode mere lične i uzajamne zaštitu u stambenim zgradama za koje su odgovorni i da o preduzetim merama redovno izveštavaju Gradsku upravu grada Valjeva slanjem izveštaja na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

PREPORUČUJE SE pregled potencijalnih lokacija i određivanje privremenih objekata – bolnica za prihvat pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Nadležnom odeljenju Gradske uprave grada Valjeva da preduzme sve neophodne radnje u cilju realizacije posebnog oblika gradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva u cilju omogućavanja radnih obaveza i zadataka medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je zaposleno u Opštoj bolnici Valjevo za vreme trajanja vanrednog stanja koje je uvedeno zbog epidemije zarazne bolesti COVID – 19 i to na liniji Iverak – Opšta bolnica Valjevo sa saobraćajnim preduzećem “Lasta” a. d. Beograd na osnovu zaključenog ugovora o javno – privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva.

Nadležnom odeljenju Gradske uprave grada Valjeva utvrđivanje relacije kojom će se obavljati prevoz, definisanje termina polazaka, obezbeđivanje neophodnih informacija i preduzimanje drugih mera koje će omogućiti funkcionisanje prevoza, stoji na kraju saoštenja upućenog iz kabineta gradonačelnika.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas