Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NOVE NAREDBE I PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA U VALJEVU Featured

1va vodovod 27 3Štab za vanredne situacije grada Valjeva je, na sednici  održanoj 3.marta. 2020. godine doneo nekoliko novih naredbi:

Prva je da se obezbede sredstva za nabavku 10 motornih leđnih prskalica i koje treba smestiti   u uravnu zgradu  grada Valjeva da bise koristile  za dezinfekciju  po potrebi.

KŠZVS zahteva da se obezbede sredstva za izvođenje radova u operacionom bloku Opšte bolnice Valjevo.

Posle uskraćivanja JKP Vodovod da besplatno deli građanima sredstvo za dezinfekciju  danas se  Insisitira na  redovnim aktivnostima JKP “Vodovod-Valjevo” koji svoj posao radi profesionalno i odgovorno.

Nalaže  kontrola  i isporuka vode  zdravstveno ispravne bezbedne vode za piće kako sa centralnog vodovoda u Valjevu i Divčibarama i iz seoskih vodovoda kojim upravlja (Kukalj, Prskavac, Valjevska Kamenica i dr.). Nalaže se  redovno snabdevanje vode   naselja Balačka iz cisterni i punjenjem postojećih rezervoara, što se svakodnevno i radi. KŠZVS od danas naređuje da bude dnevno informisan u pismenoj formi  o bezbednosti vodosnabdevanja na gradskom i seoskom području i eventualno preduzetim korektivnim merama,

KŠZVS NALAŽE agresivnije istraživanje ostvarenih kontakata sa licima zaraženim virusom kovid-19, sledećim službama:

– Službi polivalentne patronaže koja preuzima poslove Zavoda za javno zdravlje Valjevo,

– MUP-u Republike Srbije, Policijskoj upravi Valjevo i

– Opštoj bolnici Valjevo u toku dijagnostičkog postupka.

KŠZVS 19. dana od uvođenja a vanrednog stanja u SR SRbiji   NALAŽE  subjektima koji rade uslužne delatnosti da, u cilju sprečavanja kontakata osoblja sa asimptomatskim kliconošama, uvedu pojačane mere obezbeđenja postavljanjem fizičkih barijera između zaposlenih i korisnika usluga. Takođe se obavezuju da izvrše obuku zaposlenih o ponašanju za vreme vanrednog stanja, da im obezbede kompletnu zaštitnu opremu (kapa, maska, rukavice i mantil) i pojačaju mere higijene celokupnog prostora

NALAŽE SE osobama nad kojima se sprovodi zdravstveni nadzor da se ubuduće javljaju MUP-u Republike Srbije, Policijskoj upravi Valjevo koja treba da nastavi sa kontrolom lica koja se nalaze u izolaciji.

NALAŽE SE porodicama koje su u izolaciji da do kraja poštuju sve naložene mere i da se po potrebi obraćaju situacionom centru Grada radi nabavke potrebnih namirnica i lekova.

U Zaključku o obrazovanju stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija br. 112-422/20-04/1 od 15.03.2020. godine menja se Rukovodilac tima dr Marija Gavrilović, direktor Zavoda za javno zdravlje i za novog Rukovodioca imenuje dosadašnji član, dr Branka Antić, direktor Doma zdravlja Valjevo. Ovlašćuje se dr Branka Antić da dosadašnje izveštaje o radu stručno-operativnog tima preuzme od dr Marije Gavrilović a da ih počev od 03.04.2020. godine sama priprema i daje odgovore na sva medicinska pitanja.

NALAŽE SE građanima da sprovode mere lične i uzajamne zaštite u stambenim zgradama.

NALAŽE SE upravnicima stambenih zgrada da sprovode mere lične i uzajamne zaštitu u stambenim zgradama za koje su odgovorni i da o preduzetim merama redovno izveštavaju Gradsku upravu grada Valjeva slanjem izveštaja na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

PREPORUČUJE SE pregled potencijalnih lokacija i određivanje privremenih objekata – bolnica za prihvat pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Nadležnom odeljenju Gradske uprave grada Valjeva da preduzme sve neophodne radnje u cilju realizacije posebnog oblika gradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva u cilju omogućavanja radnih obaveza i zadataka medicinskog i nemedicinskog osoblja koje je zaposleno u Opštoj bolnici Valjevo za vreme trajanja vanrednog stanja koje je uvedeno zbog epidemije zarazne bolesti COVID – 19 i to na liniji Iverak – Opšta bolnica Valjevo sa saobraćajnim preduzećem “Lasta” a. d. Beograd na osnovu zaključenog ugovora o javno – privatnom partnerstvu u obavljanju komunalne delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Valjeva.

Nadležnom odeljenju Gradske uprave grada Valjeva utvrđivanje relacije kojom će se obavljati prevoz, definisanje termina polazaka, obezbeđivanje neophodnih informacija i preduzimanje drugih mera koje će omogućiti funkcionisanje prevoza, stoji na kraju saoštenja upućenog iz kabineta gradonačelnika.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas