Logo
Print this page

BAHATE NEZNALICE KRIVIČNIM PRIJAVAMA BRANE NEODBRANJIVO, ODGOVORNOST, ZNANJE I ISTINU Featured

1dr zoran zivkovic sam

 Da li treba i zašto istina prva da pogine kad izbije rat.

Pandemija korona virusa je ogolila do kraja osionost i neznanje vlasti, spemne da u svakom dobru, u znanju, istini, pravdi, prepozna direktan atak i ugrožavanje ličnih interesa i pozicija. Način odbrane pretnje, gomila laži i uvreda samo potvrđuju reči predsednika države: Mnogo smo grešili u Valjevu"

Borba sa nevidljim zlom pretvorila se u otvoren atak vrha vlasti u Valjevu na najveću opasnost i jedinu opciju spremnu da se bori do kraja i počisti ih sa valjevske političke scene SPS.

Svako ko ne iskaže  minimum poštovanja za  istinske vrednosti i borbu za  za pravo običnog čoveka, danas je  velikom je problemu.

Ne bih da istražujemo   kako funkcioniše  "ljubav" koalicionih partnera na najvišem nivou.

Ta"ljubav"  živi u Beogradu, ali u Valjevu i Kolubarskom okrugu puca na sve strane. U Valjevu SNS otvoreno atakuje na najopasnijeg konkurenta na izborima što slede, SPS.

Sa valjevskog terena gde je vrh vlasti su u problemu zbog nenamenskog trošenja sredstava  iz donacija za valjevske zdravstvene ustanove, jer su donatori na korak od zahteva da im se novac vrati,  loptica je za tren neuspešno prebačena u Ljig.

Fantomski razglas se oglasio u danu uoči novog 59-očasovnog  neprekidnog policijskog časa izveštajem  sa sednici Kriznog štaba u Ljigu.

Ne birajući sredstva   u radu naslednika dr Marije Gavrilović, sns je pod plaštom Kriznog štaba Ljiga pokušao bezuspešno da razapne na stub srama, odgovornog, hrabrog i posvećenog dr Zorana Živkovića aktuelnog predsednika SOT-a Valjevo.  

 Štab za vanredne situacije opštine Ljig navodno je juče podneo i krivičnu prijavu protiv rukovodioca Stručno-operativnog tima Valjevo, dr Zorana Živkovića. Još uvek nije utvrđeno  kome i gde, jer pisanog traga o  krivičnoj  prijavi nema nigde. 

Zastrašivanjei pretnje su oprobano "oružje"  u delovanju partije na vlasti

Tako je bombastično i neistinito KŠ Ljig  je ustvrdio da je   predsednik SOT-a dr Živković  širio  paniku i iznosio lažne informacije.

Juče na sednici kriznog štaba u Ljigu je   potvrđeno da na području   opštine ima 11 obolelih od korona virusa, sa  3 novozarežna. Pored   35 već testiranih juče je pregledu podvgnuto novih  13  osoba. Na kriznom štabu je kako prenosi tamošnji izvestilac konstatovano da je"najveći broj zaraženih je u valjevskoj bolnici (Opšta bolinica Valjevoo prim.aut) i da su to pacijenti se a dijalize".

 Iako je dr Živković na osnovu pristiglih rezultata upozorio da je Ljig samo potencijalno novo  žarište. Krizni štab Ljiga u tom upozorenju vidi "bespotrebno  širenje panike za još nepotvrđene rezultate"  i poentira zanimljivom konstatacijom.

" Neistina je da je pacijent inače zaposlen u Službi hitne medicinske pomoći u Ljigu, kod koga je potvrđen korona virus, zbrinut u KBC “Zemun”. Radnik  je hospitalizovan u u ”Seltresu” u Mladenovcu. Iznošenjem još uvek nepotvrđenih informacija i neistina oko hospitalizacije stanovnika ljiške opštine,  označene kao potencijalno žarište stvorila se velika i bespotrebna panika, zbog čega je Štab za vanredne situacije Opštine Ljig podneo krivičnu prijavu nadležnim organima protiv dr Živkovića”

Dr Zoran Živković  je na danas vanrednoj konferenciji za novinare u Valjevu demantovao sve navode iz Ljiga.

"Da su pacijenti iz Ljiga zaraženi na odeljenju hemodijalize u Opštoj bolnici Valjevo, zakon je  jasan, svi pacijenti zaraženi sa hemodijalize moraju biti hospitalizovani, prema tome to je još veći nonsens ukoliko je to istina, a  da pacijenti nisu hospitalizovani bili bi u Beogradu ili u najbližem centru, a to je koliko znam Čačak. Takvih pacijenata nema. Dakle to nije istiina", rekao je Živković.

O svom radu u SOT-u  dr Živković ističe da je prvenstveno lekar zadužen da  čuvam živote ljudi.

"U svojoj dugogodišnjoj radnoj karijeri nisam imao krivičnu prijavu. Ne želim  da verujem da su pobude ljudi iz kriznog štaba Ljig specifične prirode, koja nema veze sa suštinom. Rekao sam istinu, jedan zdravstveni saradnik je pozitivan. I postojala je realna opasnost širenja zaraze, obzirom na neredovnost uzorkovanja (svaki treći dan). Moj isključivi cilj je bio da upozorim i  apelujem na građane Ljiga da u ovim trenucima imaju još odgovorniji odnos prema sebi i  svojim najbližim.

Reći POTENCIJALNO ŽARIŠTE je oprez, a reći ŽARIŠTE je već nešto drugo.

Ako bilo ko smatra da loše obavljam ovaj posao predsednika  SOT-a, uvek sam spreman da komandantu kriznog štaba grada Valjeva, koji mi je ukazao poverenje,  podnesem ostavku. Do tada nastavljam da radim posao za koji sam preuzeo odgovornost, jer me na to obavezuje struka. Prvenstveno sam lekar pa tek onda političar. I narednih dana nastavljam, uvek peške, da obilazim svoje kolege iz DZ Valjevo I ZZJZ Valjevo, koji rade danonoćno i  pravi su heroji".

"Da li ću ja biti predsednik SOT-a ili  zamenik gradonačelnika grada Valjeva, to je u ovom trenutku najmanje bitno" istakao je dr Živković

"Ovo što sad radim nije počast već moja obaveza i  odgovornost. Želim svim građanima Ljiga i svima Vama dobro zdravlje i ličnu sreću,sa molbom da se poštuju preporuke struke" poručio je danas u na onlline konferenciji valjevskom novinarina rokovodilac SOT-a  dr Zoran Živković, bez potvrde da ima bilo kakva saznanja o krivičnoj prijavi, jer o tome nema nikavog obaveštenja od nadležnih inistiacija policije i tužilaštva".

Koliko je Živković u pravu potvrda su brojčani podaci iz Ljiga

" Evidencija o broju uzetih uzoraka na COVID 19 od 14. aprila prema statistici Zavoda za javno zdravlje Valjevo, potvrđuje da je prvo uzorkovanje na teritoriji Ljiga bilo je 17. aprila sa tri pacijenta, potom 20 aprila takodje 3 pacijenta i 22. aprila sa 1, pacijentom. Kada to pogledamo 2-3 dana je radjeno uzorkovanje i zbog toga  verovatno  tako dugo nije bilo podataka o broju pozitivnih i eventualno obolelih.  Onog trenutka kada se javlja potencijalno žarište, odnosno kada je otkriveno prisustvo osobe koja je imala simptomatologiju COVID 19,  u četvrtak 23. aprila uzorkovano je devet pacijenata, a dan kasnije 13 pacijenata. Dakle broj uzorkovanih pacijenata naglo raste sa pojavom potencijalnog žarišta. Ono što takodje želim da kažem  Opština Ljig je 23. aprila u Domu zdravlja Ljig od ukupno 58 zaposlenih poslu su  bilo 54 zaposlena. U kućnoj izolaciji se nalazila jedna osoba , kao i 1  zaraženi nemedicinski radnik. Broj hospitalizovanih radnika je bio jedan, smrtnih slučajeva nije bilo. Ukupan broj testiranih pozitivnih iznosio je jedan. Dan kasnije 24. aprila u  Dom uzdravlja Ljig sa 58 zaposlenih, na poslu su 42 osobe. Dakle 12 manje nego prethodnog dana, a broj zaposlenih zdravstvenih radnika u kućnoj izolaciji iznosio je 13, čak 12 više u odnosu na  prethodni dan. Broj nemedicinskih radnika u kućnoj izolaciji je 2, dok ih dan ranije nije bilo. Broj zaraženih radnika od početka epidemije je 1, i to nemedicinski radnik, broj hospitalizovanih radnika 1 i novozaraženih nije bilo“, potvrdio je danas Živković ukazujući na činjenice da  broj uzorkovanih i broj lica u  izolaciji raste. Sve rečeno navodi da je Ljig potencijalno žarište  a činjenica da Ljig zbog uzorkovanja svakog trećeg dana dugo vremena nije imao zaražene koji su bili u evidenciji".

Pokušaj da se skrene pažnja javnosti sa već viđenih nepravilnosti u trošenji namemenskih donacija  je samo novi u nizu autoglova prvog sns-ovca grada Valjeva,  zbog  čijih bisera i brojnih kontraporduktivnih odluka predsednik države bez dlake na jeziku kaže " Mnogo smo grašaka napravili u Valjevu"

Ataci su očigledno sve  otvoreniji i beskrupolozniji. Posebno su intenzivirani od nestanka sa poliitičke scene po uvođenju vanrednoig stanja i smrti predsednika Skupšine socijalsite Milorada Ilića 29. marta.

Krenulo je  a kako bi od velikog zvezdaša, a ljubitelja šaha   prvim autgolom, ili padanjem zastavice u dobijenoj poziciji.

26.marta kandidat za gradonačelenika diplomirani ekonomista Đorđa Milanovića je pokušao u dogovoru sa komandantom ŠZVS  da besplatno podeli građanima natrijum-hipohlorita u trenutku u kada   dezinfekcionih  sredstava nije bilo ni za lek. Samo dva sata od početka  podele stiiglo je naredna prekidaj podelu"

28.marta  Štab za vanredne situacije grada Valjeva doneo je i odluku o dezinfekciji grada, odnosno naloženo je preduzeću „Sinitra“ da  dezinfekuje  gradska naselja, iako je na gradskom sajtu ranije  objavljeno da JKP Vidrak uveliko dezinfikuje grad i ulice. U priču trošenja namenskih sredstava ulaze i novi "čistači i perači" 

Usledila je akcija privrednika grada Valjeva. Uplaćeno je  10,5 miliona dinara  pomoći zdravstvenim ustanovama grada. Smena  dr Mariju Gavrilović,  epidemiologa,  sa mesta rukovodioc Stručno-operativnog tima (SOT)  zaduženog  za borbu protiv epidemije i davanje instrukcija Štabu, pa bezuspešno ponovo  bez obrazloženja, vraćanje na tu funkciju. Dr Gavrilović nije želela ni po koju cenu da učestvuje u odlučivanju o  angažovanju privatnih firmi za dezinfekciju grada, po ceni od dva miliona dinara, i o raspodeli donacija privrednika Valjeva,  namenjenih za opremanje zdravstvenih ustanova” navela je dr Gavrilović u pismenom obraćanju premijerki Ani Brnabić i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru. Odluku o smenim pa bezuspešnom vraćanju  je doneo naravno najširoj javnosti Srbije poznati konrad-19.

Privrednik Aleksandar Blažić, koordinator humanitarne akciju valjevskih firmi, je potvrdio da su  privrednici grada, njih oko 100, prikupili 10,5  miliona dinara koji su namenjeni za Opštu bolnicu, Dom zdravlja i Zavod za javno zdravlje u Valjevu, a ne za druge namene".

Nezvanično saznajemo iz pouzdanih izvora da je  privrednicima prećeno dolaskom inspekcija  ukoliko budu  istrajni u nastojanjima da se utvrdi na šta je potrošeno skoro 8 miliona dinara.

Fantomski razglas je  odmah opleo po dr Mariji Gavrilović, najprizemnijim skaradnim i prostačkim  insinuacaijama.  Kulminacija neistaina i ogavnih optužbi na nekada članicu  jul-a pa  G.17 plus, do smene  u korektnim  odnosima sa sns-ovcoma  je kako nezvanično saznajemo besmislena anonimna krivična prijava, o kojoj sledi po uobičajenoj proceduri izjašnjvanje "okrivljene"..

Dr Gavrilović neće ostati dužna,  podneće  tužbu protiv za sada nn klevetnika.

Sada je na  tapetu dr Zoran Živković, od 16.marta  naslednik  3.aprila smenjenje  dr Marije Gavrilović.

Uslov da bude na čelu Stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epidemija nalazi je bio  samo javnost u radu, pres konferencije, istina o stanju na terenu, transparetnost  i dostupnost informacijama.

Dr Zoran Živković istrajava u svojoj borbi za istinu do pobede, shodno izjavi predsednika SR Srbije: "Mnogo smo grešili u Valjevu"

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.