Logo
Print this page

KAD RAZUM ZATAJI SUJETNA I BAHATA GORGONA MEDUZA BI I ISTINU DA OKAMENI Featured

1va ss 27 4

Posle dezinformisanja javnosti i lažnih optužbi nedavvno iz Ljiga, fantom se ućutao i vreba novu priliku u bezuspešnim pokušajima da lažima  bahato pogazi istinu.

Ali đavolu Gorgona meduza  za sve poklonjene milione narodnih para daje novi podstrek u suludoj misiji uništenja neuništivog, a to su ljudi.

Na sednici KŠZVS grada Valjeva, pravo da proverenu "vakcinu istine i pravde" dele  bez obrazloženja do kraja vanrednog stanja su dobili najveći čutolozi, dr komandant  i zamenik mu pukovnik.

Bez kontakta sa medijima osim sa fantomom i televizijom  sa koje ne skida noćima,  izgleda ljubomoran  na 11-odnevno sveubuhvatno i  istinito informisanje javnosti predsednika SOT-a dr Zorana Živkovića, danas je  reagovao i neprikosnoven  da radi šta mu je volja, komandanat.

Ovlastio je sebe uz klimoglav sebi sličnih da on  i zamenik  pukovnik  pred penzijom, preuzmu ulogu izvestioca SOT-a.

Pred novinare izaće neće,  to je sigurno.

Prvi razlog je strah od mogućih pitanja, drugi je da im se predstavnici  "sedme sile" ne približe previše od udaljenosti predviđene scijalnom distancom.

Treći i najvažniji, na sreću svih nas je da neće biti razloga, pošto je kraj vanrednog stanja  na vidiku.

Oćigledno i na sreću odluka  doneta 43. dana od uvođenja vanrednog stanja, neće imati veći značaj.

Uvek spreman za odgovore na svako pitanje novinara, dr Zoran Živković danas nije smenjen ali je  11-og dana od svog postavljenja ućutkan,  bez prava da se ubuduće obraća novinarima na za primer  online konferencijama.

Ova odluka je doneta pred  sutrašnji raport predsedniku države sa ostalim kolegama na čelu kriznih štabova u Srbiji i  dr Gvozdenovića valjevskog  čelnika u   ŠZVS.

Do sada nespreman da se suoči sa istinom i svojim greškama i brojnim autogolovima dan uoči odlaska u Beograd  dr je ućutkao "pticu rugalicu".

Imajući u vidu šta smo sve u protekla 43 dana čuli i doživeli od valjevskog komandanta  sutra na  sastanku kolegam iz svih Kriznih štabova u Srbiji sa vrhovnim komandantom ništa nas ne sme iznenaditi.

“Na današnjoj sednici Kriznog štaba doneta je neopoziva odluka da će se ubuduće saopštenja o epidemiološkoj situaciji vršiti u skladu sa dogovorom i određenim postulatima koje će sprovoditi pukovnik Milan Mihailović u saradnji sa komandantom Štaba", rekao je danas novinarima u svom poslednjem obraćanju "sedmoj sili  dr Živković.

va dr z ž 27 4

"Javnost u radu, transparentnost  i istinito informisanje su moj prioritet u radu SOT-a. U  kriznoj situaciji svi građani očekuju tačnu informaciju od struke, i tu nema mesta panici. Svoj posao ću i dalje raditi kao i do sada. Podatke ću prosleđivati načelniku Štaba, u skladu sa dogovorom sa komandantom" rekao je Živković bez tačne informacije  da li će ubuduće kao i do sada slediti saopštenja  iz kabineta gradonačelnika, ili će pukovnik u dogovoru sa komandantom biti "spiker" SOT-a.

Naredna sednica Štaba za vanredne situacije je predviđena u četvrtak, osim ako sutrašnji događaji u Beogradu ne izazovu ranije  zasedanje  KŠZV  u Valjevu.

Dr Živković je izrazio zadovoljstvo stanjem u Valjevu i Kolubarskom okrugu.

“ U Valjeva je situacija pod kontrolom. Pandemijska kriva je u potpunosti zaravnjena i u ovom trenutku nema opasnosti za dalje širenje epidemije, osim ako se ne pojavi neko novo žarište infekcije. Postepeno ukidanje mera možemo očekivati od 4. maja. U  kom obimu  zavisi od broja obolelih na teritoriji Valjeva, odnosno Kolubarskog okruga. Moraju se poštovati mere socijalne distance. Za građane 65 + produžena je mogućnost izlaska svakoga dana  po sat vremena. Posle 4. maja očekujem da će u celosti te mere biti ukinute”, pojasnio je Živković,naglasivši da je šetnja po Suncu nepohodna svima, a deci i najstarjima najviše.

"Što se tiče protivpandemijskih mera na  reci Gradac i u Parku Pećina, one će se fazno smanjivati u skladu sa odlukom republičkog Kriznog štaba. Lično mislim da bi trebalo otvoriti dolinu reke Gradac, sa  pojedinačnim kretanjem bez grupisanja građana”, naveo je Živković.

Vezano za postupanje u slučaju Ljig i zastrašivanja   krivičnom prijavom, Živković je potvrdio da nema  obaveštenja iz policije i tužilaštva o navodnoj  krivičnoj prijavi koju je protiv njega podneo Krizni štab Opštine Ljig,a o svojim daljim postupcima je najavio da neće ćutati.

“Očekujem da pravosudni organi  postupe po Zakonu i reaguju na adekvatan način kao i protiv izvršilaca svakog krivičnog dela, Ako u ovom slučaju ima osnova krivičnog dela zna se šta sledi" najavio je kontra meru za pokušaj klevete, bez obzira što krivične prijave nema, dr Žuvković.

 O epidemiološkoj situaciju na teritoriji Opštine Ljig dr Živković je rekao da trenutno ima 11 lica pozitivnih na koronavirus,  9 je hospitalizvano, jedna osoba je u kućnoj izolaciji a preminulo je jedno lice. Od početka epidemije, testirano je 14 medicisnkih radnika u Ljigu, i jedna osobe je bila pozitivna.

Ukupan broj obolelih od COVID-19 na teritoriji grada Valjeva je 175, a u Kolubarskog okrugu 256. Broj preminulih je 19, prosečne starosti 69 godina, a u okruga 26, prosečne starosti 68 godina.

Od početka epidemije na teritoriji Kolubarskog okruga testirano je ukupno 547 zdravstvenih radnika, od toga su 54 testa bila pozitivna, a 493 negativna na COVID-19.

U Domu zdravlja Valjevo – hospitalizovano je 6 zaposlenih (5 zdravstvenih i jedno nemedicinsko lice), u kućnoj izolaciji je njih 7 (3 zdravstvena i 4 nemedicinska radnika). Kada se radi o Opštoj bolnici Valjevo – hospitalizovano je 9 (8 zdrasvtvenih radnika i jedno nemedicinsko lice), u kućnoj izolaciji nalaze se 90 zaposlenih (84 zdravstvena i 6 nemedicinskih radnika) i što se tiče Zavoda za javno zdravlje Valjevo – hospitalizovana su 4 lica (2 medicinska i 2 nemedicinska lica), u kućnoj izolaciji nalazi se 10 radnika (7 zdravstvenih i 3 nemedicinska radnika).

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.