Menu

zaglavlje

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO  NEVIDLJIVIH  VALJEVKI I VALJEVACA SU ŽRTVE NATO BOMBI SA  OSIROMAŠENIM URANIJIMOM!

15.000 VIDLJIVIH, I JOŠ TOLIKO NEV…

Danas se navršava četvt...

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU ELITU U URUŠENOM GRADSKOM SVETU SPORTA

ODBOJKAŠICE VALJEVA ZASENILE LAŽNU …

U nikad siromašnijoj po...

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

NASTASIĆ OTKAZAO PIKSIJU

Odlične partije u...

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NAJBOLJIH, LEŠIĆ I DAY  NAPUSTILI METALAC

POSLE IZBORENOG OPSTANKA, DVOJAC NA…

Najgledaniji i finansij...

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU,  ALI NE I CRNO BELI SVET!

SVE JE U SRBIJI NA PRODAJU, ALI NE…

Vreme smrti traje, što ...

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU DA SMO JAČI OD BESRAMNIH PORUKE ZLA

SILUETA ANĐELA I LJUDSKOST ZA NADU …

Silueta andjela u nebes...

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA ACA I MAŠA "ISPALI" IZ sns  "ŠEME"

NAJBOLJI U IZBORU SPORTSKOG SAVEZA …

I pored intenziviranog ...

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJAO NA VIDRAKU

VREME ZLA TRAJE, ĐAVOLJI OKOT DIVLJ…

Uzdignute pesnice Stjep...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

"KAD LUDILO UZNAPREDUJE TREBA GA LEČITI" Featured

mediji shutterstock

Međunarodni Dan slobode medija obeležen je 3.maja sa pet minuta  gromoglasne  tišine. Oglasila su se novinarska udruženja  a zajednički stav je da su pretnje i napadi na novinare i medije direktan atak na  pravo građana da budu objektivno i pravovremeno informisani.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj Fronteles povodom Svetskog dana medija je rekao da su izveštači, posebno žene, izloženi prljavim kampanjama, finansijskim pritiscima i napadima državnih i partijskih medija, kao i da se previše njih suočava sa uznemiravanjem i proizvoljnim hapšenjem. Kriza izazvana korona virusom, kaže Fronteles, pokazala je koliko je važan rad medija.

"Njihova sloboda je ne samo zagarantovano pravo novinara, već i svih ljudi. U doba nesigurnosti, više nego ikad pre, pristup pouzdanim informacijama, podržanih činjenicama, bez neželjenih smetnji i uticaja, je presudan i doprinosi otpornijem društvu", poručio je Fronteles.

Josep Borrell Fontelles

Milan Marinović, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pozvao je sve organe vlasti da poštuju slobodu medija i izržavanja i njihovo pravo na pristup informacijama od javnog značaja.

"Svetski dan slobode medija prilika da se kao društvo podsetimo zašto su mediji, novinari i svi medijski zaposlenici važni svim građanima. Važno je da se ovog dana podsetimo o ulozi medija za pojedinca i društvo. Uloga, ali i obaveza medija jeste da informišu, obrazuju i zabave", istako je Marinović  u saopštenju za javnost, i poručio.

"Sloboda medija u jednoj zajednici, kako lokalnoj, tako i globalnoj,je  slika stanja jednog društva, vladavine prava, uvažavanja različitosti i poštovanja dostojanstva, kao i svih drugih vrednosti. Slobodni mediji ujedno su preduslov slobodnog društva u kojem je rasprava put ka nalaženju kompromisa, a oprečni stav nečija sloboda"

Proglasom se oglasilo u  Udruženja novinara Srbije.

"Godinu između dva Svetska dana slobode medija novinari će ponovo pamtiti po hapšenjima: novinarke portala Nova Ane Lalić, urednice Kosseva Tanje Lazarević, ekipe KTV Danijela Radića i Roberta Bajtaija... Godinu je obeležilo i povećanje broja fizičkih i verbalnih napada, pritisaka, uvreda i kampanja vređanja novinara,  ne samo od centara moći nego i od samih kolega. Toliko međusobnih optužbi i uvreda među novinarima nije bilo od devedesetih godina prošlog veka. Očekujemo  da ove godine bude potvrđena prvostepena presudama ubicama Slavka Ćuruvije, da budu optužene ubice Milana Pantića, da konačno budu pokrenuti postupci za ubistvo 17 naših kolega ubijenih i nestalih na Kosovu i Metohiji od 1998. do 2005. godine, kao i za ratne zločine počinjene nad 16 medijskih radnika RTS-a i troje kineskih novinara stradalih u napadima NATO agresora 1999. godine. Očekujemo i da budu osuđeni izvršioci i nalogodavci paljenja kuće novinara Milana Jovanovića u decembru 2018. godine".

U danima vanrednog stanja fejk njuz vesti,   "silovanje" novinara  i građana neistinama, pretnje i uterivanje straha, bahaćenje narodnim parama i dodeljene su desetine miliona režimskim telalima, doneli su vrhunac ludila.

Srbija je videla u parlamentu bestijalnu bahatost,  javno dijagnostifikovanje zdravstvenig stanja i pozive na lečenje poslanicima spremnim da izraze svoj stav o neustavnom uvođenju vanrednog stanja,  etiketaranja da su kukavice i lažovi  uz   najpritezemniju  propagandi  odbrane nedobranjivog, a tu su istina i pravda.

A ovaj maj  je počeo obeležavanjem  Međunarodnog praznika rada 1.maja.

Čusmo  čestitku i poruke radnicima "odozgo" samo od Gorana Vesića.  

Gradonačelnik Vranja Slodoban Milenković se kao jedan od retkih usudio da čestita svojim Vranjancima 1.maj.

SlobodanMilenkovic vranje

"Podsećam da su hrabri radnici, potlačeni i obespravljeni, uspeli da se izbore za bolje i humanije uslove za rad, za lično dostojanstvo, bolje i poštenije društvo. Ovo je i dan kada izražavamo poštovanje prema svima spremnim da ličnim primerom dokažu da su radni i vredni ljudi, poštovaovci  vrednosti  zasnovanim na solidarnosti i socijalnoj pravdi  temelj svake države" poruka je gradonačelnika Milenkovića Vranjancima.

U Valjevu samo po početnom slovu sličnom Vranju takođe živi i deluje  Slobodan, ali samo  drugog prezimena, gradonačelnik dr Gvozdenović, koji na svoj način doživljava medjunarodni praznik rada, radnike i novinare, i nw pada mu na pamet da im se obrati.

A pre nego se osvrnem  na valjevski  1, maj podsetiću da tokom 48 dana vanrednog stanja   dr Gvozdenović  postao prepoznatljiviji  po saoštenjima iz kabineta gradonačelnika, ali i po noćnim tv nastupima gde je i zaradio i  nadimak "konrad".

U vreme kada ne saopštava pismenim putem da je situacija sa kovidom- 18 pod kontrolom, otvara i zatvara pijace, parkove, saopštava najmilijima umrlih sugrađana kako da ostvare pravo na 60.000 dinara pomoći, ne menja  rukovodioce Stručno-oprativnog tima za zaštitu zdravlja, konačano otvara kafiće,teretane, kockarinice... enaiz kabineta gradonačlenika šalje naredbe, odluke naloge, preporukei oprezno upozorenje da preti drugi talas kovida-19.

"Konrada"  smo samo slučajno mogli videti, jer priča samo sa "svojima" a novinare  istrajno izbegava u vreme  policijskog  sata u crnom opštinskom vozilu reg.br: VA-81-SS dok uredno  nadzire radove ulične dezinfekcije.

1va dezinf 16 4 2020

Pred kraj aprila i prvih dana maja  pojačao je  aktivnosti umesto tamo gde gori, u centrru u ulicu Vuka Karadžića, u svojoj izbornoj bazi u drugom delu grada.

Uredno najčešće u društvu vojnika SNS Milana Gajića nadgleda pripreme za asfaliranje glavne ulice  u Novom naselju, bez osvrtanja na "pozdrave" i povike "konrdaeee".

1VA NN ASFALT 01

1VA NN3 5 2020 ASFALT

Odbornik  u Skupštini grada i predsednika MO SRS MIlan Gajić,  u ostavci iz ličnih razloga na članstvo i rad u šest komisija u koliko je od 59 komisija i radnih tela bio angažovan, je tata mata u ŽRK Metalac. Gajić  je  dobre partijske odnose sa dr Gvozdenovićem kruniusao obezbeđenjem značajnog  rasta sredstava iz buzdžeta za sport, za klub u kome je  njegova  supruga golmanka, i predsednik. Sve to nije bilo dovoljno da mu se za istrajan rad  dodeli posle priznanja za direktora turnitra u malom fubalu i pored nove druge  kandidaturedoideli i  "odlikovanje" sportski radnik godine.

Tandem GG  nadzire  svakodnevno skidanje pohabanog sloja asfalta u glavnoj ulici u  Novom naselju željno čeka da možda i danas počne asfaltiranje.

1VA NN ASFLAT 2

Kum korone virus alias kovida-19  dr konrad  očigledno još nije shvatio  najpre   kao čovek, gradski, plus dr, da je on kao i svi mi samo običan smrtnik, a da je vlast prolazna.

Asflat, provereno predizborno oružje, naravno o trošku građana pokriće rupe i  ohladiće se, ali će  i kao sve drugo otići u zaborav.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć prijatno "razočarao" sve koju su očekivali izbore za Vidovdan 28.juna. Vučić ih je najavio    14-og  ili 21.og juna.

"Datum izbora  biće određen posle konsultacija sa strankama koje žele da izađu na izbore.
Ja sam spreman za 21. ako  hoće  da dobijemo dodatnih šest dana možemo da idemo na 21. jun", bez dileme  je Vučić.

Odluku o ukidanju vanrednog stanja doneće poslanici u Narodnoj Skupštini u sredu 6.maja. i ako se donese pimenjivaće se već od četvrtka.

 Sve će nas jednog dana "pokriti snegovi, ruzmarin i šaš".

Krajem decembra 2019. "svečano" je konačno započeta rekonstrukcija i izgradnja košarkaškog igrališta u Parku Pećina.

zdravljak izvodjaci

Priča se vrti, zanimljivo je početka mandata dr Gvozdenovića od 2016. godine.

Koliko ceni Međunarodni praznik rada, ljubitelj ćiča Draže,  četništva, i još ponečeg, kao  i ponekog iz najružnije prošlosti čocečanstva čiji se gorak ukus smrti i nečoveštva širi Srbijom, Evrpom i svetom, nije potvrdio ovog, kao 1.maja 2018. godine.

Tada je nagledao  radove asfaltiaranja staza u Parku Pećina.

U ružičastoj majici  i malo iskaljanim cipelama, blato je učinilo svoje, sa najbližim saradnicima  budno je nadzirao  asfaltiranje  1,8 km staze u Parku Pećina. 

pp 2 boba

park pecina boba

Sa PDV-om   potrošeno je 5,5 miliona narodnih dinara uz najavu da  se kreće  sa popravkom ograde u Parku Pećina.

boba pp3

Kako se radilo i dokle je ograda stigla pokazuju danas snimljene fotografije.

1VA PP PUT LOZNICKI ISTOK

1VA PP LOZN PUT ZAPAD

U pogon je stavljen i javni toalet sve za  1,1 milion dinara i izrađena je spremnost za da se  popravi mobilijar u Parku Pećina. Asfaltiranje je radilo GP  „ Ingrap-Omni“.

Ovog 1.maja u odnosu na 1.januar 2020. godine slika na razvaljenom igralištu prvo za tenis  a posle za košarku iznad "Zdravljaka"se izmenila samo u tri  detalja.

zdravljak ki

zdravljak o

Sve je isto osim što nema  počupanih klupa, umesto beline snega dominira zelenilo olistalog drveća, a  ptičiji u cvrkut uliva nadu da će se i ovde desiti čudo neviđeno. Da podsetim rok je 5.septembar.

1VA PP KOS SEVER 3 5

1VA PP ISTOK 3 5 2020

Život se ipak polako  vraća u Srbiju,a za  početak podsećanje kako je bilo na Pećini 1.maja 2018.

boba pp8

Danas u podne 4.maja porodica, prijatelji kolege  i poštovaoci  viteza srpskog neba položiće cveće na spomenik pilotu-heroju-pukovniku Milenku Pavloviću kod Krušika.

milenko p

oto: Facebook/printscreen/Meet the Serbs/Profimedia/ilustracija

1pavlovici 20 19

Savest, osećanje ljudskosti poštovanje heroja, uz  obavezu  primene  socijalne  distance, nas zove iobavezuje da se i ovog 4. maja kao i svaki put od 2000. godine poklonimo junaku našeg doba.

Budimo i danas  svedoci istorije i odajmo počast heroju, spremnom da žrtvuje sebe i ne dozvoli nekom od mlađih oficira da izgubi život.

Novinari profesionalci će biti na radnom zadatku i čuvaće čast novinarske profesije.

A propagadisti i oni što šire fejk njuz vesti, nek im služi na čast za sve što rade, nisu poželjni na času istorije, istine, pravde i ljubavi. Ali, konačno i oni su ljudi, i samo zato im valja oprostiti nedela protiv naroda, čovečnosti, sigurno ne svojevoljna. Međutim sve u životu je stvar izbora. Nekome je izbor novac, nekome ćast i obraz, kao i one beismislenih uvreda i bakljada i vatrometa, iživljavanje na deci političkih protivnika i nesitomišljenika, naspram balkonskog bunta  šerpama, loncima, kašikama i viljuškama protiv svega što danas ne valja. A ko ne valja zna i zašto. Pored toliko puta izrečene "ničija do zore", i danas je prikladna takođe narodna:

Šta ko radi sve sebi.

pp u 2021

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas