Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

NEBESKI VITEZ HEROJ MILENKO PAVLOVIĆ ŽIVI Featured

1M P 2020Vanredno stanje, uz poštovanje mera nije sprečilo nekoliko desetina Valjevki i Valjevaca da se porodicom pukovnika Milenka Pavlovića, kolegama besmrtnog branioca otadžbine i predstavnicima grada poklone sokolu srpskog roda, posebnom i jedinstvenom, za kojima Srbija danas vapi.

mp 20 spoc 2

Tačno u 12,02 nenajavljeno, ali kako samo sokolovi doleću iznenada se pojavio Mig 29.

"Matorac" je poleteo je iz Batajinice iz 204. vazduhoplovne brigade.
U isto vreme kada i potpukovnik Milenko Pavlović 4.maja 1999.godine. Komandant 204. lovačko-avijacijskog puka je sprečio odlazak na borbeni zadatak bez povratka tog dana mlađe kolege-pilote.
Borba nad nebom iznad Valjeva je bila neravnopravna, ali herojska. Trebalo je odbraniti valjevo od 16 aviona koji su doleteli da gađaju ciljeve u  Krušiku. Bez radara sukobio heroj Pavlović se sa silom, eskadriolom od 16 agresorskih NATO nebeskih ala. Razbežali su se kada se 29-ka  ustrmela ka roju  agresorskih aviona. Sa daleko moćnijom tehnikom, zlikovac iz Tuzle, daleko od očiju svih,  iz holandskog aviona F-16 ispalio je tri rakete u nebranjenu metu.

milenko p
Heroj Milenko je soapštio kolegama iz operativnog centra: "Vidim ih, ali vide i oni mene. Imaju me".

Bile  su to poslednji reči pre nego što je veza prekinuta.
Heroj srpskog naroda je odleteo u svet besmrtnih.

Danas u podne  u čast nebeskog viteza na nebu iznad Valjeva okupano majskim Suncem se prolomila grmljavina.

Dva moćna motora 29-ke kojom je pilotirao vrhunski znalac svog posla iz 204-e vazduhoplovne brigade VS donela su čeličnu pticu u Valjevo.

1mig 12 04 va 2020

foto grad Valjevo Pošto je pod "ručnom" nadletela aktere komemorativnog skupa, laganim forsažom dok je plamen lizao nebo iz moćnih motora, 29-ka je nastavila   let ka zapadu, možda i do rodnog Gonjeg Crniljeva Milenka Pavlovića.

Koji minut kasnije Mig -29 je bio ponovo nad Valjevom, mahnuo je krilima lagano, nastavio let ka severozapadu i ubrzo nestao sa horizonta.
Sve se dogodilo i trenu izvan protokola. Očigledno za  letače 204-e vazduhoplovne brigade kao i uvek važe posebna pravila. Za njih ne postoji vreme vanrednog stanja, jer njiihov posao je da žive i rade u stanju kao da će naprijatelj ovog časa napasti.
Porodica, Milenka Pavlovića, supruga Slavica, sinovi Srđan i Nemanja, "plavci" iz 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, predstavnici VS, policije, grada Valjeva, i kandidat za gradonačelnika na prestojećim izborima Đorđe Milanović položili su cveće na spomenik heroju.

1mp20 dj m 1

mp 20 plavci

mp 20 boba

mbp 20 mup

1mp 20 djm

Sveštenici SPC iz Valjevske eparhije su služili parastos, a porodica je ubrzo posetila mesto pada delova u aviona Vojske SR Jugoslavije u Petnici.

mp 20 spc

mp petnica 2020foto grad Valjevo

Planirani aeroreli takmičenje već  uvršteno i u kalendar Vazduhoplovnog Saveza Srbije, u planu da bude  tradicionalno pod imenom  mitnig j "MIlenko Pavlović" u Divcima u organizaciji AERO KLUBA VALJEVO  odložen je zbog vanrednog stanja. Do kada  neizvesno je zbog pandemije korona virusa.   
Nebeski vitez Milenko Pavlović je rođen 1959. godine u Gornjem Crniljevu.

Školovao se  i borbenim Migom 29  je postao komandant 204. lovačko-avijacijskog puka. Za sve što je uradio ovaj beiljtani oficir odlikovan je  Ordenom za vojne zasluge sa srebrnim mačevima, Ordenom za zasluge u oblasti odbrane i bezbednosti prvog stepena, Ordenom za hrabrost.Odlukom komandanta RV PVO 2013. godine posthumno je odlikovan  zlatnom letačkom značakom, vojni aerodrom u Batajnici od 2019. nosi ime piukovnika Milenka Pavlovića.

Za svoj narod Milenko je heroj od 4.maja 1999.godine, ali vlast još uvek ne reaguje.

Članovi porodice Milenka Pavlovića, supruga Slavica i sinovi Srđan i Nemanja, zahvalni su Valjevu, Vojsci Srbije i 204. vazduhoplovnoj brigadišto su uprkos vanrednom stanju i pandemiji korona virusa dostojno je  obeležena  21.godišnjica  herojskog čina oca i supruga.

1mp 20 ja i 3
Za vreme NATO AGRESIJE Valjevo je bil meta  32 puta, sa više od 200 avionskih bombi. Najviše je bačeno na vojnu fabriku „Krušik”.Poslednja bomba je bila namenjena pošti u centru grada. Na sreću u NATO-u nisu svi zlikovci.

1mp dm policija

Grad Valjevo još uvek nije tražio odštetu za učinjenu štetu i stradanje nevinih ljudi od bombi  NATO zlikovaca.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas