Logo
Print this page

8.MAJ UVERTIRA NA NAŠ NAČIN ZA DAN POBEDE Featured

tito

Uoči obeležavanja 9, maja Dana pobede i rušenja najveće pošasti prve polovine 20. veka fašizma i nacizma, zahvaljujući Crvenoj armiji  i  saveznicima, prisećamo se događaja iz prošlosti, ali i podsećamo šta se dešavalo danas na istom mestu u Beogradu.

8.maja 1980.godine sahranjen je Josip Broz Tito.

Sa  političkim istomišlejnicima partijskim saradnicima komunistima,  studentima, skojevcima radničkom klasom i  seljacima  Tito je bio  vođa partizanskog pokreta u časnoj narodnooslobodilačkoj antifašističkoj borbi u Drugom svetskom rata, a zatim i predsednik u  socijalističkoj revoluciji, obnovi i razvoju Jugoslavije.

Tri i po decenije borbe sa Titom donele su FNRJ a iatim  SFR  Jugoslaviji mesto lidera Nesvrstanog pokreta i stvaranja trećeg sveta, ravnopravnih zemalja  i miroljubive koegzistenije.

 Svet se poklonio Titu na ispraćaju predsednika SFRJ u kuću cveća baš tog 8.maja 1980.

Direktan tv prenos Titove sahrane iz Beogradu prenosile su televizije 40 zemalja i bio je to pored sletenja Apola 11 na Mesec 20.jula 1969. najgledniji događaj svih vremena.

Zastave na Kremlju, Bakingemskoj palati, Kapitol Hilu,  Jelisejskim poljima  i širom sveta  spuštene su na pola koplja.

Održana je, prvi i posljednji put u istoriji sednica Ujedinjenih naroda sa samo jednom tačkom dnevnog reda. Proglašeni su višednevni nacionalni dani žalosti u više od 80 zemalja svijeta.

Na Titovoj sahrani je bilo 209 delegacija iz 128 zemalja, 31 predsednik republike, 4 kralja, 6 prinčeva, 22 predsednika vlada, 11 predsednika nacionalnih parlamenata.

Moćna Jugoslavije je spržena i na njenom pepelu nacionalsti su stvorili nove "zemlje čuda"

Predstavnici vlasti procvatom nacionalizma uzlud pokušavaju  da prekroje istoriju.

Tita proglašavaju najveći tiraninom  na ovim prostorima.

 U toj FNRJ i SFRJ ljudi su samo  radili, besplatno se školovali, imali  besplatno,  zdravstvo. Od svojih plata mogli su da kupe fiču, keca, odu na more, a sa crvenim pasošem u ruci poštovani su kao niko u svetu. Radna mesta su bila zagarantovana a dobijali su  stanove.

Tito je   insistirao na ravnopravnosti svih naroda i narodnosti, a u njegovo vreme izgrađane fabrike i radile su za ponos.

Poslednje tri decenije "demokratije" su nam je donele  mržnju, ratove, ubijanje. Ostali smo bez fabrika,  posla, plata, elementarnih uslova za život, na račun političkih elita što narodu piju krv.

Danas 8. maja četiri decenije posle ispraćaja Josipa Broza Tita, u našoj Srbiji što ostade sama da brani neodbranjivo umesto Hej Sloveni, slušamo Bože pravde. Sa krovova huligani dok traju bakljade puštaju sa razglasa " Đilase lopove"  a krenuli su i sa emitovanjme  Marša na Drinu. Odgovoraju  zaštićeni da u vreme policijskog časa mogu sve, na noćni  šerpokaz naroda protiv vlasti, ali i opoozicije.

Poslanici su ovog 8.maja u Beogradu, svako na svoj način branili demokratiju.

Pozicija Vlada i predsednik Republike Srbije optužili su deo opozicije ( Dveri i Boška Obradovića ) za fašizam zbog neprimerne reakcije i pokušaja sprečavanja kolega pozicije da uđu na današnje zasedanje parlamenta. Pored skandiranja "lopovi, lopovi" poslanici i pristalice Boško Obradovića  su se "pobunile protiv nedemokratske vlasti"   i ličnim činom nasilja guranjem  gušanjem sa Zlatiborom Lončarom, Milovanom Drecunom, i   cepanjem  sakoa Marjanu Rističevića, pokazali su šta misle o vlasti i trojici narodnih poslanika.  Boško Obradović i Dveri su najavili   na ovaj način ličnu pobunu i "stav naroda o vlasti" i zato što  menja izborni zakon u sred izbornog procesa.

Danas je uhapšeno  15 članova Dveri, Za 9.maj Boško Obradović je zakazao protesnu vožnju u 19 sati  u gradovima Srbije.

Kod Konja na Trgu Republike u Beogradu je u 17 sati je istim ciljem, da se pokažu zubi vlasti "odigrana"   prva NOGO-metna "utakmica".

Za pobedu slobode, naroda, normalnu Srbiju, ali na drugi način se bori poslanik Srđan Nogo-

Danas je ponovio je svoj stav, drugačiji i od  poziciji i opozicije.

Nogo je  rekao  okupljenim ljudima da vlast u Srbiju nije dobra, kao ni  opozicija, i da su narod  poštovanje zakona i institucija sistema iznad svake vlasti. Protesno okupljane je zakazano preko jutjuba za "prvi dan kada bude ukinuto vanredno stanje" u Srbiji, uvedeno 15. marta, zbog pandemije, a ukinuto u sredu je okupilo oko 1.000 ljudi.

"Zahtev  protesta  je odlaganje izbora, zakazanih za 29.april, pa ove nedelje najavljenih za 21. jun. Izbori se ne mogu održati.Tražimo formiranje "tehničke, prelazne vlade" za period od šest do 12 meseci, da bi se svim političkim učesnicima obezbedili ravnopravni uslovi za izbore" poručio je samostalni narodni poslanik Srđan Nogo( osnivač, a prošle godine izbačen iz  Dveri)

"Uslov za održavanje izbora  je da vlasti objave spisak birača u inostranstvu, spisak građana s dvojnim državljanstvom, i da podaci o tome ko je glasao na izborima budu javni i dostupni, da se "omogući slobodan rad medijima".

Skup na Trgu Republike je okočan bez incidenata šetnjom do  Narodne  skupštine. Novi je zakazan za subotu 9.maj Dan pobede u isto vreme  na istom mestu, i 17 sati na Trgu Republike u Beogradu.

Umesto poziva za bilo šta i bilo gde, dovoljno je reći : Dolazi nam 9.maj Dan pobede nad fašizmom!

A Duško Radović je  rekao i ovo: "Posle svakog kraja, dolazi početak"

Valja dodati:" SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU"

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.