Logo
Print this page

ZVEZDOMANIJA NA RUKOMETNO SRPSKI NAČIN Featured

rukomet lopta 
foto Pixabay Odbojka je i pored "greške" da u finalu Kupa pored stvarno najbolje odbojkašice u redovima osvajača Uba mvp trofej dobije "miljenica",  jedina liga sa zvaničnim prvakom države u obe konkurencije
Za razliku od odbojke rukomet kao i većina sportova po ugledu ka fudbal. košraku, vaterpolo  totalno politikantski pozvezdio. Nema prvaka jer nema ispadanja, a poslednji tim je na tabeli, naravno miljenica Crvena zvezda. Jedan za Zvezdu svi za jednoga!


Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije je poništio sezonu 2019/2020 i to na predlog  Takmičarske komisije.

U skladu sa željom da se ispoštuje vertikalna prohodnost od prvog do poslednjeg ranga takmičenja, u narednoj sezoni Muška Super liga brojaće 16 klubova (umesto 14). Ženska Super liga brojaće 12 umesto 10 klubova.
Njačudinije od svega je što će svi sa opredeljenjem da napreduju to imati priliku da urade, ako plate kotizaciju za baraž.

Potrebno je samo do petka 21. maja na konto RSS uplatiti 400.000 dinara za Super ligu, 100.000 za Super B ligu, 50.000 za Prvu i 20.000 dinara za Drugu ligu.

U igri da za pare igra baraž je valjevski ŽRK Metalac faktički prvoplasirana ekipa Prve lige- Centar u trenutku prekida takmičenja.

zrk va 20220 deca sva

Po prijemu prijava ekipa zavisno od broja učesnika igraće se baraž.

Za Super lige termine baraža odrediće Takmičasrka komisija RSS, a za niže rangove RS Centralne Srbije i RS Vojvodine, isključivo poštujući odluke Vlade Republike sa odigravanjem utakmica u dvoranama. Mladje kategorije će takođe zavisno od odluka Vlade Srbije učestovati na otvorenim državnim prvenstvima do kraja takmičarske sezone.
Finalni turniri Kupa Srbije 2019/2020 biće odigrani nedelju dana pre početka takmičarske sezone 2020/2021.

UO RSS je dao informaciju da mandat delegata Skupštine traje do sedmog septembra, a predsednika i UO do polovine oktobra. Shodno s tim, predsednik Skupštine će iz delokruga svog rada preduzeti neophodne aktivnost.

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.